Prima pagină » Local » Cei mai proști din curtea școlii! Primăria Iași nu are niciun proiect de dezvoltare care să conteze. Boc și Bolojan ne scuipă semințe în cap
Cei mai proști din curtea școlii! Primăria Iași nu are niciun proiect de dezvoltare care să conteze. Boc și Bolojan ne scuipă semințe în cap

Cei mai proști din curtea școlii! Primăria Iași nu are niciun proiect de dezvoltare care să conteze. Boc și Bolojan ne scuipă semințe în cap

27 mai 2023, 02:00, 5 ,
Sorin Pavelescu în Local

Cu mare fast a fost anunțată semnarea contractului pentru construcția primei magistrale de metrou din Cluj. Un proiect fabulos de care Iașul nu poate avea parte din cauza incompetenței administrației publice locale și județene. Practic, Primăria Iași nu are niciun proiect de dezvoltare care să conteze

În ultimii ani, administrația locală nu a venit cu un proiect de anvergură care să scoată din amorțeală Iașul și să poziționeze orașul alături de celelalte județe în care se investește masiv cu fonduri obținute de la Guvern. Primarul în funcție râdea atunci când Emil Boc anunța că va face metrou în Cluj, dar iată că Mihai Chirica a rămas cu rânjetul, iar Boc a demarat investiția și a obținut fonduri de 13 miliarde de lei, din care 1,48 miliarde de lei prin PNRR. Iașul a primit foarte puține fonduri din cauza guvernanților care le-au dirijat spre Vest, sub pretextul că municipiul și județul sunt conduse de doi penali. Astfel, din cauza lor, ieșenii au fost penalizați!

O parte dintre cetățeni sunt atât de nepăsători și ușor de manipulat încât ajung să creadă o anumită parte a presei și toate inepțiile pe care le debitează edilul. Administrația locală, cu toate că nici despre cea județeană nu putem spune că ar fi altfel, oferă doar conferințe de presă cu promisiuni, dar în final nu există niciun rezultat palpabil.

Retrospectiva este simplă, administrația de la Gheorghe Nichita încoace nu poate susține sub nicio formă faptul că ar fi realizat vreun proiect. Inclusiv cel cu privire la execuția depoului din cartierul Dacia este, de fapt, o reușită a fostei conduceri. Practic, actuala conducere a municipiului Iași a reușit cu pași timizi să finalizeze pe ici, pe colo încă o etapă din proiectele lui Gheorghe Nichita.

Cei mai proști din curtea școlii! Primăria Iași nu are niciun proiect de dezvoltare

Primăria Iași nu are niciun proiect de dezvoltare care să conteze atât pe plan local, cât și pe plan național. Orașe precum Cluj, condus de Emil Boc (PNL), și Oradea, care a fost dezvoltat de Ilie Bolojan (PNL), fost primar și actual președinte al CJ Bihor, ne scuipă semințe-n cap!

Toate proiectele municipalității datează de pe vremea primarului Gheorghe Nichita, iar actuala conducere nu are niciun merit. Cu mare dificultate, urmașul fostului edil abia reușește să finalizeze câte o etapă din acestea. De exemplu, achiziția autobuzelor și tramvaielor a fost realizată cu bani guvernamentali la inițiativa lui Gheorghe Nichita. Administrația locală doar s-a pozat cu acestea când au fost aduse la Iași. Promisiuni peste promisiuni, asta face conducerea Iașului. Inclusiv proiectul privind parcarea supraterană de pe strada Mușatini s-a dovedit a fi un eșec.

Edilul și oamenii pe care și i-a ales în conducerea administrației nu au reușit să aducă și să monteze stații de încărcare pentru miile de ieșeni care dețin mașini electrice. Este incredibil faptul că nici până în prezent, în centrul Iașului, un loc istoric și tranzitat de turiști zi de zi, nu există nici măcar o stație de încărcare pentru acestea.

Iașul nu are suficiente locuri de parcare, dar și vor fi probleme foarte mari în luna august, când în oraș vor fi prezenți mii de oameni la Campionatul Mondial de Esports. Ne vom face de rușine și de această dată față de oaspeții care vor veni din toate colțurile lumii.

Nici la capitolul cultură administrația locală nu a dat dovadă de mai mult interes. Clădirile simbol ale Iașului sunt la pământ sau reabilitate în bătaie de joc. Firmele alese doar pe interes de municipalitate au făcut lucrări de mântuială la Palatul Braunstein, un monument istoric din centrul orașului.

Casa Berthelot, locul în care a locuit generalul francez Henri Mathias Berthelot în Primul Război Mondial, a fost lăsată în paragină și nici până în prezent nu a fost finalizată reabilitarea importantului monument istoric. În schimb, au considerat absolut necesară achiziționarea Casei Callimachi-Ghica cu suma de 800.000 de euro. Acestea sunt „marile” proiecte ale actualei administrații.

Aleșii Iașului și-au bătut joc și de pasagerii de la aeroport

În Iași, lucrurile evoluează din rău în mai rău. Este necesar ca oamenii să deschidă ochii și să nu se mai lase manipulați. Administrațiile locale și județene și-au bătut joc și de extinderea aeroportului. De câteva săptămâni, ieșenii sunt obligați să meargă pe jos, prin pădure, pentru a ajunge la aerogară, deoarece parcarea este rezervată angajaților. Aceasta este încă o dovadă a proastei organizări și a nepăsării față de ieșeni. Reamenajarea parcării ar fi putut fi realizată fără a interzice accesul pasagerilor cu autoturismele, dacă angajații ar fi fost transportați cu mijloacele de transport în comun.

Conferințe de presă, organizate cu mult fast pentru a manipula ieșenii

Administrația locală are, într-adevăr, o calitate, știe să îmbrace cu mult fast conferințele de presă în cadrul cărora anunță noile proiecte care se dovedesc a fi un eșec. Un praf în ochii oamenilor. Aici amintim proiectul SF privind inelul pietonal suprateran din Podu Roș. Ce s-a întâmplat cu el? Un eșec! Mai putem aminti și de proiectele cu privire la construirea unui pasaj pe strada Palat și cel ce ar fi trebuit realizat sub rondul din Agronomie, ambele fiind abandonate.

Mai mult decât atât, nici în ceea ce privește cei peste 60.000 de studenți din Iași, municipalitatea nu a realizat absolut nimic, dar se laudă mereu cu privire la faptul că Iașul este unul dintre cele mai importante centre universitare din țară. Practic, în esență, cei ce ocupă scaunele comode de conducere nu fac altceva decât să ia salarii de boieri pentru a sta degeaba! Administrația locală ieșeană știe doar să planteze flori și să pună gazon. În timp ce Iașul se chinuie cu niște acțiuni de râsul lumii, Clujul și Oradea ne râd în nas.

Cotidianul BZI a scris de nenumărate ori despre manipularea la adresa oamenilor din partea administrației locale și a politicienilor în general. În acest sens, BZI va publica o listă cu pozele șefilor din administrația locală, pe care o vom numi „Lista Rușinii”. Astfel, oamenii îi vor cunoaște pe trântorii cu salarii uriașe care nu fac nimic și se tem să elibereze documente atunci când ieșeanul le solicită, de frica procurorilor. Chiar și așa, în Primăria Iași se ia în continuare șpagă!

Incompetența uriașă a aleșilor plătiți din banii contribuabililor

Administrația locală este specializată pe făcut machete, iar în Primăria Iași auzim doar scandaluri cu procurori și cu mascați. Iașul suferă de ani de zile din cauza incompetenței și a hoției, iar mafia trans-politică între instituții se mărește. Mai exact, instituțiile de control nu deranjează administrația! Aici putem da exemplul mafiei autorizațiilor de construcție.

Instituția ce ar putea să oprească abuzurile din Primăria Iași, din domeniul Urbanismului, face figurație când se impun controale. Sunt sute de cazuri în care avizele nu sunt eliberate, de multe ori fără nicio explicație, fie că este vorba despre o banală locuință individuală sau despre un bloc de locuințe colective. Deși certificatul de urbanism trebuie emis în termen de cel mult 15 zile, iar autorizația în maximum 30 de zile, beneficiarii sunt nevoiți să aștepte cu lunile, uneori cu anii.

„Domnilor din administrația locală și din instituțiile statului, ori sunteți hoți, ori sunteți proști!”.

Râsul prostesc al administrației locale a demonstrat pe parcursul timpului că este piatra de moară a Iașului. Ieșenii trebuie să realizeze măcar acum, în ultimul ceas, că totul este o manipulare și o administrație proastă în toate domeniile. Totul merge prost, sănătatea, educația, investițiile, atragerea fondurilor! Antreprenorii, oamenii de afaceri și firmele private sunt cele care susțin acum economia și cei care nu își permit să nu plătească taxele și impozitele pentru că se trezesc cu conturile blocate. În schimb, în sistemul de stat, datoriile sunt uriașe și nicio instituție nu îndrăznește să pună poprire. Bugetarii, dacă nu își primesc leafa într-o lună, fac grevă.

Comentarii
  • Adi Acostoaiei

    Eu așa articol de cacat nu am citit vreodată. Va tăiat Chirica de plata, nu va mai aproba cacaturile și trimiteti semnale cu fum. 😂😂😂Stați liniștiti ca urmează Petrica al vostru curând

  • Lasati-l pe Chirica, nu va luati de el, este ocupat „saracul” cu autorizatiile de constructie, cu ralyurile, casa din Copou, nu-l deranjati! Sa vedeti de anul viitor ce face, „numai miere”, ca de, vin alegerile! S-o creada el ca va mai avea viata buna cu iesenii!

  • Gresit. Primaria Iasi are prouecte care conteaza! Doar ca ele conteaza pentru cine trebuie.

  • Bravo Plm! Asa este! Toate k..aturile de așa zise târguri de pe Ștefan cel Mare și Copou unde un băiat mare și nesatul mai toaca niște bani la adăpostul unui ONG care pretinde ca face branding pentru Iasi și oferă avantaje producătorilor….povesti!

  • Asa a ramas de la Simirad incoace. Nimic nu se va mai schimba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`