Prima pagină » National » Cei mai periculoși cerșetori din concediile românilor! Amenzi mai mari pentru persoanele care hrănesc urșii
Cei mai periculoși cerșetori din concediile românilor! Amenzi mai mari pentru persoanele care hrănesc urșii

Cei mai periculoși cerșetori din concediile românilor! Amenzi mai mari pentru persoanele care hrănesc urșii

22 aug. 2024, 19:00,
în National

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat necesitatea unor amenzi mai mari pentru persoanele care hrănesc urșii pe marginea drumului, deoarece sancțiunile actuale sunt percepute ca fiind „ridicol de mici”. În acest sens, se vor monta panouri de avertizare și camere de supraveghere pentru a identifica și sancționa pe cei care încalcă legea.

„În ceea ce priveşte urşii de pe Transfăgărăşan, am dispus colegilor mei trei chestiuni: instalarea de panouri de avertizare, pentru ca fiecare turist, cetăţean participant la trafic să ştie că hrănirea urşilor este interzisă şi se sancţionează cu amendă.

Acele panouri au fost deja trimise către CNAIR şi vor fi instalate în curând. În al doilea rând, am dispus instalarea unor camera de supraveghere video, în acea situaţie în care turiştii nu respectă legea, pentru a-i putea sancţiona contravenţional ori de câte ori aceştia se opresc să hrănească urşii”, a declarat ministrul Fechet, conform News.ro.

Amenzi mai mari pentru persoanele care hrănesc urșii la marginea drumului

Ministrul a menționat că a solicitat rapoarte săptămânale privind numărul amenzilor aplicate.

„Am constatat că au fost aplicate un număr însemnat de amenzi, până acum trei săptămâni. Colegii de la Garda Forestieră şi de la Jandarmerie sunt pe Transfăgărăşan şi în alte locuri şi încearcă să explice că hrănirea urşilor nu face altceva decât să îi condamne la moarte”, a adăugat Fechet.

De asemenea, ministrul a subliniat că este necesară creșterea cuantumului acestor amenzi.

„Cred că e nevoie şi de mărirea cuantumului acestor amenzi, pentru că unii le consideră ridicol de mici. De obicei, se aplică 1.500 de lei sancţiune, însă dacă o plăteşti în minimum 48 de ore cred că este 200 de lei.

Luăm în calcul modificareaa legislaţiei primare, în sensul în care să putem să aplicăm când e cazul şi amenzi mai mari”, a concluzionat Mircea Fechet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024