Ingrediente:
1 ceapa marime medie taiata cubulete
2 catei de usturoi pisati
2 dovlecei marime medie taiati in felii de 1cm grosime
3 rosii marime medie taiate felii
3 cartofi marime mica curatati de coaja taiati in felii de 1 cm
1 lingurita frunzulite proaspete de cimbru
1 legatura marar proaspat tocat
100 grame parmezan ras
sare
piper
4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Incingeti intr-o tigaie mare antiaderenta 2 linguri ulei de masline.
Adaugati ceapa si caliti-o timp de 5 minute pana se rumeneste, amestecand din cand in cand.
Adaugati apoi usturoiul pisat si caliti-l si pe acesta timp de 2 minute mixand continuu.
Intr-un castron mic amestecati cimbrul impreuna cu mararul, sarea, piperul si 2 linguri ulei de masline pana obtineti un sos omogen.
Asezati feliile de dovlecei, rosii si cartofi intr-o tava de cuptor.
Incorporati ceapa si usturoiul calite anterior printre legumele asezate in tava si turnati deasupra lor sosul de cimbru si marar.
Dati tava acoperita cu o folie de aluminiu in cuptorul incins timp de 30 de minute, scoateti apoi folia de aluminiu si presarati deasupra legumelor parmezanul ras.
Lasati dovlecei cu branza si rosii sa mai stea in cuptor timp de 30 de minute.
Se servesc calzi alaturi de o friptura sau de o salata simpla.
sursa: agenda utila