Plină de probiotice, săracă în calorii şi cu un gust extraordinar, varza murată este un aliment-minune în sezonul rece. Încearcă şi tu această reţetă deosebită de colţunaşi cu varză acră şi afumătură.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 200 g făină
2 ouă
1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 350 g afumătură
1 ceapă
1 lingură ulei
Pentru salata de varză:
- 1 varză acră mică
ulei
piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, baţi ouăle cu sarea şi încorporezi făina. Frămânţi până obţii un aluat care nu se mai lipeşte de degete. Îl laşi deoparte 30 de minute.
Între timp, prepari umplutura. Tai ceapa mărunt şi o pui în ulei încins. Amesteci şi adaugi afumătura cubuleţe. Ţii până se rumeneşte şi dai deoparte.
Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină, decupezi cerculeţe, pui câte o linguriţă de umplutură, apoi o sigilezi în interior. Torni ulei într-o tigaie încăpătoare, aşezi colţunaşii, adaugi apă şi îi găteşti până scade apa, iar ei se rumenesc. Pentru salată, ţii varza la desărat, apoi îi îndepărtezi cotoarele şi o tai fideluţă. O storci şi o amesteci, într-un castron, cu ulei şi cu piper, după gust. Serveşti salata alături de colţunaşi decorată după imaginaţie.