Prima pagină » Culinar » Cei mai buni tăiței cu varză. Cum să pregătești o mâncare delicioasă după rețeta bunicii

Cei mai buni tăiței cu varză. Cum să pregătești o mâncare delicioasă după rețeta bunicii

03 aug. 2023, 12:57,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă cei mai buni tăiței cu varză. Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un preparat gustos, aromat, sățios și sănătos, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple, iar succesul culinar va fi garantat. Tăițeii cu varză sunt ideali de servit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Iată cum să pregătești o mâncare delicioasă după rețeta bunicii.

Cei mai buni tăiței cu varză

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu de casă putem pregăti o porție de tăiței cu varză. Această mâncare se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome și condimente inedite, vom oferi un plus de savoare preparatului.

Pe lângă niște tăiței cu varză putem face pentru cei dragi niște paste cu bacon și ciuperci. Acestea sunt sățioase și ușoare, fiind recomandate și celor care se află la dietă. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem pregăti și o porție de ficăței cu piure și salată de varză.

Toate aceste mâncăruri sunt ideale de servit la mesele festive alături de alte bucate gustoase și aromate. Tăițeii cu varză pot fi făcuți și cu carne de pui sau porc, dar la fel de bine pot fi pregătiți de post.

Rețeta bunicii pentru un preparat delicios

Dacă vrem să pregătim niște tăiței cu varză vom avea nevoie de 1 varză, 200 g de tăiței lați, 1 ceapă, 5 linguri de ulei, sare și piper după gust. Mai întâi se pregătește varza. Aceasta se spală sub un jet de apă rece și se îndepărtează primul rând de frunze. Varza se taie fideluță și se pune într-un vas mare apoi se frământă cu o lingură de sare. După aceea se lasă să se înmoaie timp de 15 minute.

Între timp se curăță ceapa și se taie mărunt apoi se călește într-o tigaie cu ulei încins. Într-o cratiță se pun tăițeii la fiert în apă cu sare. În tigaia cu ceapa călită se pune varza și se lasă la foc mic pentru 10 minute, amestecând continuu să nu se ardă.

Când este aproape gata se condimentează cu sare și piper. Se adaugă tăiței scurși de apă și se amestecă totul foarte bine apoi se potrivește gustul adăugând sare. Cu siguranță acest preparat culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Tăițeii cu varză sunt gustoși, ușor de făcut și ideali de servit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Tăițeii pot fi făcuți simpli, de post sau cu carne, în funcție de preferințe. Pentru a oferi acestui preparat un aspect deosebit și o savoare aparte, putem pune la final câteva frunze de busuioc sau de cimbru. Astfel, tăițeii cu varză vor fi aromați, gustoși și irezistibili pentru cei de la masă. Când vine vorba de tăițeii de casă, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Tăițeii sunt ideali și la ciorbe, fie la cele cu legume fie la cele cu carne. Tăițeii făcuți cu varză călită sunt ușor de preparat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *