Prima pagină » Culinar » Cei mai buni castraveți murați pentru iarnă opăriți. Secretul murăturilor crocante 

Cei mai buni castraveți murați pentru iarnă opăriți. Secretul murăturilor crocante 

07 iul. 2022, 13:17,
în Culinar

Rețeta de castraveți murați pentru iarnă opăriți este foarte simplă și delicioasă. Legumele vor fi păstrate pe tot parcursul sezonului rece la fel de crocante și gustoase. De asemenea, pentru a obține murături reușite va trebui să urmați câteva sfaturi. 

În primul rând, apa utilizată trebuie să fie plată deoarece cea de la robinet nu este indicată. Mai mult de atât, este recomandat să utilizați sare iodată. 

 Cum se prepară castraveții murați pentru iarnă opăriți?

Castraveții murați pentru iarnă sunt la mare căutare de către români. Aceștia sunt nelipsiți de pe mesele gospodinelor în sezonul rece. Fiind delicioși și crocanți, castraveții pot fi preparatul-vedetă al oricărei mese, alături de o tochitură ardelenească. Pentru a prepara rețeta aveți nevoie de 4 morcovi, 2 plicuri de piper boabe, 2 crenguțe de mărar uscat, 4,5 kilograme de castraveți mai mici, 2 plicuri de muștar boabe, 30 căței de usturoi, frunze de dafin și 6 rădăcini medii de hrean. Regula de bază este că la un litru de apă trebuie să puneți o lingură de sare neiodată. 

Pentru ingredientele menționate veți avea nevoie de 5,5 litri de apă, adică 6 linguri de sare neiodată. Mai întâi se vor spăla bine legumele, apoi veți prepara saramura. Într-o oală se va pune apa la fiert împreună cu sarea, apoi se vor adăuga castraveții în poziție verticală în borcane. Printre ei se vor pune condimentele, morcovul, hreanul, frunzele de dafin și usturoiul. Crenguțele uscate de mărar vor fi puse deasupra lor. La final, se va turna saramura fierbinte. Nu trebuie să uitați să puneți lama unui cuțit sub vas. În caz contrar, borcanul se va sparge din cauza apei prea fierbinți. Vasele vor fi acoperite cu celofan umezit cu puțină apă, apoi se leagă bine cu o sfoară. 

Sfaturi pentru murături reușite și crocante

Pentru a obține murături crocante, gustoase și care rezistă pe tot parcursul sezonului rece trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. În primul rând se va folosi apă plată. Cea de la robinet nu este indicată deoarece după fierbere, concentrația de calciu va fi mai mare. Unele persoane, preferă apa de la fântână sau apa de izvor sărată. De asemenea, trebuie să acordați o atenție sporită asupra legumelor. Acestea trebuie să fir proaspete, fără pete și coapte. Este indicat să folosiți castraveți crescuți cât mai natural, din agricultura ecologică. 

Condimentele utilizate la murături oferă o aromă aparte, fiecare având rolul ei. Printre cele mai frecvente se numără boabele de muștar, hreanul, usturoiul, frunzele de dafin, mărarul uscat și chiar și zahărul. Sarea folosită este foarte important să nu conțină iod. Atunci când o veți alege trebuie să fiți atenți să fie cât mai puțin procesată, fără aditivi. Un alt sfat pe care trebuie să îl urmați este ca tulpina castraveților să fie tăiată înainte de a fi puși în borcan. Astfel, murăturile vor fi tari și nu vor prinde un gust amar în timp.

Castraveții murați pentru iarnă opăriți sunt nelipsiți de pe masa românilor. Aceștia pot fi serviți ca garnitură. Totodată, din cămara voastră nu trebuie să lipsească nici gogonelele tăiate la borcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`