Prima pagină » Local » Cei mai bogați politicieni din Iași! Majoritatea au pierdut șirul locuințelor și conturilor bancare pe care le dețin
Cei mai bogați politicieni din Iași! Majoritatea au pierdut șirul locuințelor și conturilor bancare pe care le dețin

Cei mai bogați politicieni din Iași! Majoritatea au pierdut șirul locuințelor și conturilor bancare pe care le dețin

20 iun. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Cei mai bogați politicieni din Iași și-au dat arama pe față. Indiferent de formațiunea politică pe care o reprezintă, unii politicieni ai Iașului au prosperat înzecit în ultimul an. De la noi locuințe, la mașini de lux și suprafețe de teren, politicienii din județul Iași au reușit să dea lovitura.

Aleșii județului Iași se pot număra printre cei mai avuți politicieni din țară. Unii au reușit ca în ultimul an să adune averi impresionante, de la conturi bancare grase, la locuințe în Iași, dar și în alte zone, precum și autoturisme de lux. Unii dintre consilierii județeni de la Iași nu s-au uitat la bani atunci când și-au achiziționat obiecte de lux sau case în cele mai bune zone, detalii care i-au propulsat în topul bogaților din județul Iași.

Cei mai bogați politicieni din Iași! Consilier județean cu 185 de terenuri și 20 mii euro făcute la nuntă

Unul din cei mai avuți aleși consilieri este avocatul Mihail Bogdan, de la USR Iași. Conform declarației de avere, acesta deține 185 de suprafețe de teren în Republica Moldova, având o suprafață totală de peste 87 hectare, toate situate în raionul Zăluceni din țara vecină. Culmea, avocatul USR nu deține nicio locuință, însă se poate lăuda cu mașini și utilaje agricole în proprietate. Mihail Bogdan are un autoturism Volvo, fabricat în 2012, o mașină agricolă marca New Holland și un tractor Agromax 50. Acesta deține circa 30 mii euro în conturi. Anul trecut a obținut 10 mii de euro de pe urma unui dar de nuntă. Raisa și Ivan Bogdan i-au dat 10 mii de euro, iar Anișoara și Viorel Ghirvan au contribuit cu aceeași sumă. Culmea, Bogdan Ivan i-a cerut apoi lui Mihail Bogdan un împrumut de 13 mii de euro.

Averea ascunsă a consilierului Adrian Acostoaiei

Un alt consilier județean care se poate lăuda cu o avere impresionantă este Adrian Acostoaiei – ex PMP Iași. Acesta deține un teren intravilan și o casă pe Strada Adunați din Municipiul Iași, de 132 metri pătrați. Terenul este situat între Strada Smârdan și zona Facultăților de la Universitatea Tehnică. Consilierul județean deține încă un teren de 263 metri pătrați, situat între Strada Iancu Bacalu și Strada Ipsilanti. Acesta mai deține un teren de 728 metri pătrați în satul Horlești, comuna Rediu, achiziționat în urmă cu 11 ani în concesiune de la un anume Ionel Habliuc, terenul fiind luat pe o perioadă de 49 ani. Acostoaiei are și o clădire pe strada Iancu Bacalu, închiriată unor firme private. La Horlești de Rediu, Acostoaiei are o casă de 65 metri pătrați, iar în municipiul Iași consilierul județean mai are un apartament în Păcurari, de 34 metri pătrați. Acostoaiei mai are o mașină marca BMW X3, dar și bijuterii de 10 mii de euro dobândite între 2003 și 2021. Este cunoscut în Iași pentru țepele pe care le trage partenerilor de afaceri prin firmele sale.

Împrumut de 500 mii de euro către o firmă din Iași

Un alt consilier județean care se poate număra printre cei mai bogați aleși ai Iașului este și Sorin Trandafirescu, consilier județean PNL. Acesta deține patru suprafețe de teren în comuna Holboca și municipiul Iași. Trandafirescu deține circa 7.800 metri pătrați în Holboca și 1.205 metri pătrați de teren intravilan în municipiul Iași. Acesta are o casă în Holboca, luată prin moștenire în 2020, de 184 metri pătrați, dar și un apartament în Iași, de 78 metri pătrați. Sorin Trandafirescu deține trei autoturisme, respectiv un Subaru Forester, o Honda CR V și un BMW X5. Acesta deține bijuterii și tablouri de colecție de 21 mii euro. Sorin Trandafirescu a acordat un împrumut de 500 mii de euro în nume personal unei firme din oraș, Total Gaz SRL.

Avere impresionantă pentru pesedistul Cristian Stanciu

Lista bogaților continuă cu Cristian Stanciu, consilier județean PSD. În ultimul an, FEG, fundația consilierului județean PSD Cristian Stanciu, a încasat 1,7 milioane de euro din bani europeni. Proiectele au fost făcute prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, de unde consilierul PSD s-a îmbogățit. În plus, Stanciu deține mai multe terenuri și locuințe în Iași, București și Botoșani.

Ce avere are medicul Răzvan Socolov?

Un alt ales județean care se poate lăuda cu o avere destul de consistentă este și medicul Răzvan Socolov, consilier din partea USR. Acesta deține trei terenuri intravilane în municipiul Iași, în suprafață totală de aproape 3.000 metri pătrați. De asemenea, Răzvan Socolov mai are o casă de vacanță de 70 metri pătrați în Păun, la marginea Iașului, o casă de locuit în municipiu, în suprafață de 160 metri pătrați, dar și o altă casă de 52 metri pătrați, obținută prin donație pe numele soției, Demetra Socolov. La acestea, se adaugă alte 7 apartamente în municipiul Iași, dar și un spațiu comercial. Medicul mai are două autoturisme, dar și bijuterii și tablouri în valoare de 110 mii de euro.

În plus, acesta are și numeroase conturi bancare, iar anul trecut a avut un venit total de circa 400 mii lei pe numele său. Aceasta este doar o parte a listei care conține numele celor mai bogați politicieni din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *