Cei mai bine platiti medici stomatologi din Iasi. Colegii nu se uita cu ochi buni la ei. Majoritatea dentistilor primesc chiar si de 15 ori mai putin

Cei mai bine platiti medici stomatologi din Iasi. Colegii nu se uita cu ochi buni la ei. Majoritatea dentistilor primesc chiar si de 15 ori mai putin

27 feb. 2019, 21:54
Cristian Hitruc, în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:684813;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Acestia sunt medicii dentisti care incaseaza, lunar, cele mai mari sume de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) @ Zeci de mii de lei, intr-o singura luna pentru serviciile pe care le-au prestat pentru pacienti @ Care sunt serviciile de care pot beneficia iesenii, gratuit, la cabinetele care au contracte incheiate cu CAS @ Sumele ridicate in prima luna a anului 2019 sunt de ordinul zecilor de mii @ Acestea sunt cele mai frecvente probleme pe care le intampina iesenii care aleg sa mearga la medicul stomatolog

In luna ianuarie a anului 2019, nu mai putin de 231 de furnizori de servicii medicale stomatologice de la nivelul judetului Iasi au contracte incheiate cu CAS Iasi si presteaza servicii medicale de care pacientii pot beneficia in mod gratuit sau cu reduceri considerabile. Astfel, sumele decontate de la Casa pentru acesti furnizori ating suma totala de 979.828 de lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut. In Ianuarie 2019, cea mai mare suma incasata figureaza la Centrul Medical Cardiodent.

La inceputul anului, unitatea medicala a decontat de la CAS nu mai putin de 28.669 de lei, pentru serviciile de medicina dentara pe care le-a prestat. Pe pozitia a doua se afla dr. George Scumpu, care a decontat pentru acceasi luna ianuarie, de la CAS Iasi, suma de 27.720 de lei. Acest podium este completat de C.M. Domenico, care a prestat servicii medicale in valoare de 24.433 de lei.

Totodata, in aceasta luna mai figureaza o singura entitate medicala care a adunat deconturi de peste 20.000 de lei, aceasta fiind CMI Medicina Dentara Danydent. Danydent a primit pentru luna ianuarie, de la CAS Iasi, suma de 23.983 de lei. Totodata, pe lista in care apar sumele decontate de catre CAS Iasi pentru luna ianuarie, pentru cei care presteaza servicii de medicina dentara, mai apar multe cabinete si medici care au cumulat sume de peste 10.000 de lei, cum ar fi SC. All Smile SRL-D, cu 16.840 de lei, Interdentis SCM, cu 16.935 de lei, sau DDD Servicii Medicale SRL, cu 15.813 lei.

Cresteri considerabile intr-un an de zile

In comparatie cu luna ianuarie a anului precedent, sumele incasate de catre cei care presteaza servicii medicale stomatologice au crescut considerabil la nivelul Iasului. Astfel, in perioada mentionata, CAS a decontat, pentru un numar de 232 de contracte incheiate, suma de 803,894.60 de lei, cu peste 170.000 de lei mai putin fata de luna ianuarie a acestui an.

Totodata, centrele medicale care la inceputul anului 2019 au inregistrat deconturi de peste 20.000 de lei, in anul precedent au inregistrat sume de doua sau chiar trei ori mai mici. Astfel, cei care se afla in acest moment in top trei au prestat mai putine servicii decontate de catre CAS. De exemplu, CMI Medicina Dentara Danydent a incasat, in ianuarie 2019, suma de 6.994 de lei. In aceasta luna, doar Dr. Scumpu George si Centrul Medical Cardiodent au primit sume de peste 20.000 de lei.

Deasemenea, in Iasi exista si cabinete stomatologice care au primit sume mult mai mici, fiind vorba mai ales despre cabinetele medicale individuale. Astfel, in ianuarie 2019 au fost cabinete stomatologice care au prestat servicii decontate de CAS, evaluate la mai putin de 2.000 de lei. De exemplu, CMI Dr. Dragoi Constantin Viorel a incasat de la CAS doar 960 de lei, in timp ce CMI Dr. Asihin Lacramioara a incasat suma de 1.345 de lei.  

Citeste si: Un nou raport in sanatatea ieseana. Mii de controale derulate de DSP Iasi

Acestea sunt serviciile de care iesenii pot beneficia in mod gratuit

Pachetul minimal de servicii medicale pentru medicina dentara cuprinde mai multe servicii care sunt decontate in totalitate de CAS. Printre aceste servicii care sunt prestate de cabinetele stomatologice se regasesc urmatoarele: tratamentul de urgenta al traumatismelor dentoalveolare/dinte (150 lei), pansament calmant/drenaj endodontic (39 lei), tratamentul paradontitelor apicale – prin incizie – cu anestezie (109 lei), tratamentul afectiunilor parodontiului cu anestezie (94 lei), reducerea luxatiei articulatiei temporo-mandibulare (62 lei), reparatie proteza, care se acorda o data pe an (78 lei), rebazare proteza, o data pe an (150 lei), reparatie aparat ortodontic, care se acorda numai de medicii de specialitate in ortodontie si ortopedie dento-faciala (390 lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *