Prima pagină » International » Cei doi rugbiști arestați pentru viol în Argentina s-au întors în Franța. Victima: „Mă simt trădată de justiție”
Cei doi rugbiști arestați pentru viol în Argentina s-au întors în Franța. Victima:

Cei doi rugbiști arestați pentru viol în Argentina s-au întors în Franța. Victima: „Mă simt trădată de justiție”

06 sept. 2024, 16:40,
în International

Rugbiștii Hugo Auradou și Oscar Jegou, arestați în luna iulie în Argentina într-un caz de viol, au fost eliberați și s-au întors în Franța. Victima celor doi sportivi, într-un interviu acordat agenției AFP, a declarat că speră ca măcar „justiția socială să îi condamne pe violatori”, potrivit News.ro.

În luna iulie, o femeie i-a acuzat pe cei doi jucători, membri ai echipei naționale de rugby a Franței, de viol și agresiune fizică. Arestarea lor a fost urgentată de autoritățile argentiniene, având în vedere că sportivii urmau să părăsească țara pentru un meci programat în Uruguay.

Cei doi au fost eliberați ulterior și s-au întors în Franța după ce li s-a permis să plece din Argentina. Parchetul din Mendoza a recomandat această decizie, explicând că „acuzațiile inițiale nu mai sunt la fel de solide”. Totuși, rugbiștii au obligația de a se prezenta la consulatul Argentinei din Franța dacă sunt convocați și de a se întoarce în Mendoza dacă le este cerut, conform Le Monde.

Deși jucătorii susțin că relațiile sexuale au fost consensuale, ei rămân acuzați de „viol în grup” într-o formă agravantă. Avocații lor au solicitat închiderea cazului, iar o audiere este programată pentru a examina această cerere.

Victima celor doi rugbiști arestați pentru viol : „Sunt două poame stricate ale rugbiului francez”

Victima, o femeie de 39 de ani din Argentina, a declarat că se simte abandonată de autoritățile din Mendoza și speră că „justiția socială va aduce o condamnare morală” celor doi.

„Mă simt trădată de justiția din Mendoza, care mă tratează ca pe o vinovată, când de fapt eu sunt victima. Sunt convinsă că mărturia mea este sinceră și că cei doi vor fi condamnați social”, a spus ea sub pseudonimul Maria.

Femeia a afirmat că Franța a investit resurse financiare semnificative pentru a-i scoate din țară pe jucători și a povestit evenimentele din noaptea de 6 spre 7 iulie. Ea l-a întâlnit pe Auradou într-un club și a mers cu el la hotelul unde era cazat pentru a continua să bea. Când a realizat că situația nu era ceea ce părea, a vrut să plece, dar sportivul nu i-a permis.

„Când m-a apucat de păr și m-a bruscat violent, nu am mai fost de acord cu nimic. Nu am avut nicio posibilitate să ies din cameră”, a relatat ea.

Ulterior, Jegou a intrat în cameră, iar femeia a spus că a fost bătută și agresată sexual de ambii sportivi. Ea îi consideră „două persoane corupte din lumea rugby-ului francez”.

Victima a precizat că suferă de „stres posttraumatic” și urmează ședințe de fizioterapie pentru rănile suferite. În ceea ce privește amenințările cu noi acțiuni legale împotriva ei, deși avocații jucătorilor încă nu au luat o decizie în acest sens, ea intenționează să depună o plângere împotriva unuia dintre sportivi, care ar fi numit-o „prostituată VIP”. Avocatul în cauză este fratele ministrului justiției din guvernul lui Javier Milei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *