Prima pagină » Actualitate » Cei doi ieșeni intoxicați cu o substanță necunoscută în timp ce curățau dejecțiile dintr-un canal vor fi externați

Cei doi ieșeni intoxicați cu o substanță necunoscută în timp ce curățau dejecțiile dintr-un canal vor fi externați

17 iun. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Cei doi ieșeni intoxicați cu o substanță necunoscută în timp ce curățau dejecțiile dintr-un canal de pe Aleea Mușatini, din Iași, vor fi externați. Florin D. și nepotul lui, Ionuț A., au fost transportați în comă la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Polițiștii efectuează o anchetă

Florin D., în vârstă de 48 de ani, și nepotul lui, Ionuț A., de 27 de ani, din Iași au supraviețuit după ce au fost scoși dintr-un canal în comă profundă în urmă cu 6 zile. Aceștia au fost transportați la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută în timp ce curățau canalul de dejecții. Inițial, medicii nu le-au dat șanse de supraviețuire, dar acum starea lor este stabilă și urmează să fie externați. Polițiștii și inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iași trebuie să afle cum s-a petrecut incidentul ce ar fi putut avea urmări grave.

Asociația de locatari la care lucra Florin D. a intrat în atenția autorităților, bărbatul aflându-se în timpul orelor de lucru

Unul dintre cei doi bărbați căzuți în canal este angajat al Asociației de locatari. Florin D. se afla în timpul orelor de muncă atunci când s-a produs incidentul. Din acest motiv, cazul celor două victime este acum anchetat de polițiști, dar și de inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Iași. Chiar dacă starea celor 2 bărbați căzuți în canal este acum bună, reprezentanții Asociației de locatari ar putea fi sancționați.

„Polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă. Cercetările continuă în acest caz pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Când oamenii legii vor ajunge la o concluzie, este posibil ca angajatorul bărbatului care lucra cu forme legale să fie tras la răspundere, fiind vorba despre un accident petrecut în timpul serviciului.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Cei doi bărbați intoxicați în canal nu au suferit repercusiuni și așteaptă să fie externați”

În data de 11 iunie, un apel la 112 anunța că dintr-un canal de pe Aleea Mușatini, din cartierul Alexandru din municipiul Iași, se aud zgomote neobișnuite. O femeie care trecea prin zonă s-a apropiat de canal și i-a văzut pe cei 2 bărbați. La fața locului au intervenit mai multe echipaje SMURD și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Florin D. și Ionuț A. erau în comă profundă. Echipele medicale au efectuat timp de mai multe minute manevrele de resuscitare și au reușit să-i salveze pe cei 2 bărbați.

„Acum, cei doi bărbați se află în continuare internați, dar sunt în stare bună și așteaptă externarea. Nu au suferit repercusiuni. Cei doi bărbați au fost scoși din canal în comă profundă, nu în stop cardio-respirator. Au fost intubați și ventilați mecanic și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, cu suspiciunea unei intoxicații cu substanță necunoscută”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

În urmă cu câțiva ani, un ieșean de 30 de ani a fost scos din canal de către pompieri cu hipotermie severă

Nu este prima dată când autoritățile se confruntă cu astfel de cazuri. În anul 2017, un apel la 112 avea să anunțe că în zona Doi Băieți, un bărbat de 30 de ani a căzut în canal. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași, un echipaj de poliție și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Iași. Bărbatul a fost scos de către pompieri și prezenta hipotermie.

„Am fost solicitați să intervenim pentru un bărbat căzut într-un canal în zona Doi Băieți. A fost imediat dirijat un echipaj medical de urgență tip C2 cu medic, care la locul solicitării a gasit un bărbat, în vârstă de 30 de ani, căzut într-un canal de colectare a apelor pluviale. Pacientul prezenta hipotermie și avea o temperatură de 27,5 grade. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, bărbatul a fost transportat la secția UPU a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași pentru investigații de specialitate”, a declarat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *