Prima pagină » Actualitate » Cei care călătoresc cu avionul sigur nu știu asta! Iată primul lucru pe care îl fac stewardesele când pasagerii urcă la bord
Cei care călătoresc cu avionul sigur nu știu asta! Iată primul lucru pe care îl fac stewardesele când pasagerii urcă la bord

Cei care călătoresc cu avionul sigur nu știu asta! Iată primul lucru pe care îl fac stewardesele când pasagerii urcă la bord

28 aug. 2024, 12:20,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Cei care călătoresc cu avionul sigur nu știu asta! Deși cei care urcă în avion și se pregătesc de zbor nu observă aceste detalii, primul lucru la care se uită stewardesele atunci când începe boardingul nu este biletul sau bagajul de mână. Iată primul lucru pe care îl fac stewardesele când pasagerii urcă la bord.

Cei care călătoresc cu avionul sigur nu știu asta!

Atunci când pasagerii urcă în avion și se pregătesc de călătorie, sunt întâmpinați de stewardese, care îi salută și le urează zbor plăcut. În realitate, acest fapt ascunde altceva. Stewardesele analizează comportamentul călătorilor și observă posibilele probleme.

Stewardesele pot observa pasageri care ar putea fi sub influența alcoolului, persoane care par excesiv de anxioase sau bolnave, dar și persoane agresive sau agitate. De asemenea, stewardesele sunt instruite să observe interacțiunile dintre pasageri.

Siguranța la bordul avionului depinde în mare măsură de capacitatea echipajului de a anticipa și gestiona problemele. Stewardesele au un rol important nu doar în confortul pasagerilor, ci și în menținerea unui mediu sigur pe parcursul călătoriei cu avionul.

Aspecte de care țin cont stewardesele la îmbarcarea pasagerilor

Atunci când începe îmbarcarea, stewardesele analizează atent persoanele care se urcă la bordul avionului, iar astfel își pot da seama cum va decurge călătoria. Este un moment în care atenția la detalii face diferența dintre un zbor liniștit și unul problematic. De la starea de spirit a pasagerilor, la felul în care se îmbracă, dacă au consumat sau nu alcool înainte de zbor sau dacă se află într-o situație vulnerabilă, toate aceste lucruri sunt atent observate de stewardese.

Când vine vorba de bagajul de mână, însoțitorii de bord sunt extrem de atenți și analizează câte bagaje are un pasager și cât de mari sunt. Unul dintre motivele pentru care sunt atenți la aceste detalii este acela de a se asigura că absolut toți călătorii respectă regulile avionului. De asemenea, însoțitorii de zbor sunt atenți la orice pasager care ar putea avea nevoie de ajutor suplimentar, cum ar fi copiii, persoanele în vârstă sau persoanele bolnave.

Pasagerii trebuie să fie atenți și la documentele de călătorie. Orice greșeală poate duce la pierderea biletului și la anularea zborului. Diverse țări și companii aeriene internaționale au cerințe diferite, dar regula de bază este ca numele din rezervare să fie identic cu cel de pe actul de identitate. Dacă nu sunt conforme, există riscul să se anuleze rezervarea. Numele și prenumele din rezervare trebuie să se potrivească cu numele din pașaport, permis de conducere sau orice alt act de identitate acceptat de Administrația pentru Securitatea Transporturilor.

Dacă al doilea prenume este trecut pe actul de identitate prezentat la securitatea aeroportului, acel al doilea prenume ar trebui să fie și pe rezervare. Sunt persoane care au două prenume, dar fac o rezervare pentru biletul de avion cu un singur prenume. Din acest motiv, întâmpină probleme la îmbarcare. Atâta timp cât prenumele din rezervare corespunde cu cel de pe actul de identitate, nu va fi nicio problemă. Multe companii aeriene interzic modificarea numelui sau percep taxe mari pentru aceste schimbări, adăugând al doilea prenume. Politicile variază între companii și este posibil să fie nevoie să se anuleze biletul apoi să se facă rezervare pentru alt bilet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`