Prima pagină » Actualitate » Cei 80 de parlamentari USR PLUS au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu
Cei 80 de parlamentari USR PLUS au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Cei 80 de parlamentari USR PLUS au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

02 sept. 2021, 13:08,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate
Toți cei 80 de parlamentari ai partidului USR-PLUS au semnat moțiunea de cenzură împotriva Executivului condus de premierul Florin Vasile Cîțu. Cei de la USR-PLUS fac un apel către toate forțele politice din Parlament pentru a semna și vota această moțiune de cenzură.

”Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară, după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion. Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin.

Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte. Florin Cîţu trebuie să plece. Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau Coaliția îi retrage sprijinul politic”, arată cei de la USR-PLUS.

Textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost finalizat

În urmă cu puțin timp Sorin Grindeanu, vicepreședintele Partidului Social Democrat a declarat faptul că partidul său a terminat textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Acesta i-a invitat pe toţi parlamentarii care vor ca Executivul să pice, să semneze. De altfel, fostul premier menţionează faptul că cei care nu vor semna au altă agendă de șantaj.

„Am terminat textul moțiunii de cenzură pe care îl punem la dispoziţia tuturor celor care vor să semneze. PSD este singurul partid care are puterea dată de numărul de parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură. Cine vrea ca intradevăr să pice Guvernul trebuie să semneze. Restul este balet. Semnarea moţiunii PSD este singura garanţie că se doreşte plecarea Guvernului,. Lipsa unei semnături este exemplul că se vrea un şantaj şi presiuni politice. Nimeni nu e interesat de scumpirea alimentelor, creșterea prețului la carburant. Scăderea drastrică a nivelului de trăi este temă centrală a moţiunii PSD. Este singurul lucru care contează. Am finalizat înfiinţarea comisiei de anchetă pentru a vedea de ce preţurile au crescut. Românii trebuie să afle de ce au ajuns să plătească un preţ de energie mai mare decât Germania sau Polonia, Austria”,  a declarat Sorin Grindeanu.

Ludovic Orban nu vrea ca moțiunea de cenzură să fie depusă

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat recent că atât premierul Florin Vasile Cîțu cât și cei din USR-PLUS trebuie să dea dovadă de calm și echilibru și să nu arunce țara în haos cu votarea unei moțiuni de cenzură.

„Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formaţiunile politice să susţină programul de Guvernare. Orice plecare poate duce la pierderea majorităţii parlamentară şi poate aduce Guvernul la cheremul PSD. De 31 de ani am luptat împotriva formaţiunilor politice venite din Partidul Comunism, indiferent cum s-au numit. Fac un apel, în primul rând către premierul Cîțu şi către colegii mei din PNL să înţeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune echilibru, respect fată de partenerii de guvernare”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *