Prima pagină » Sanatate » Terapii alternative » Cei 10 pași care vă vor conduce spre un somn profund
Cei 10 pași care vă vor conduce spre un somn profund

Cei 10 pași care vă vor conduce spre un somn profund

31 ian. 2021, 17:36,
în Sanatate

Nu doar copiii ar trebui să treacă printr-o rutină de seară. Adulții ar trebui si ei sa aiba una! Iata cei 10 pași care vă vor conduce spre un somn profund!

Rutina de seară implică efectuarea unei serii de activități calmante în aceeași ordine în fiecare seară. Ar trebui ca acestea sa aiba loc cu 30 până la 60 de minute inainte de culcare.

Această rutină nu ar trebui trecută cu vederea, mai ales dacă aveți probleme cu adormirea. Stabilind o rutină, creierul tău poate învăța să recunoască cel mai bun moment pentru a adormi. De asemenea, va învăța să risipească gândurile anxioase.

Cei 10 pași care vă vor conduce spre un somn profund

Stabiliți-vă un timp rezonabil

Primul pas este să-ți dai seama la ce oră te vei culca, dar și la ce oră te vei trezi. Prin stabilirea consistenței, creierul tău se va obișnui.

Deconectați dispozitivele electronice

Al doilea pas necesită exercitarea unui pic de disciplină. Înainte de a merge la culcare, ar trebui să opriți laptopul, telefonul mobil sau tableta.

Ia o gustare ușoară

Al treilea pas este să oferi corpului tău ceea ce are nevoie. O masă bogată și o băutură energizantă pot împiedica digestia și pot crește vizitele la baie peste noapte.

Faceți o baie fierbinte

Pentru a se pregăti pentru somn, corpul secretă un hormon numit melatonină, care scade temperatura corpului. Experții au descoperit că a face o baie fierbinte provoacă o senzație de somnolență similară cu secreția de melatonină.

Ascultă muzică

Celor care ascultă muzică înainte de culcare le este mai ușor să adoarmă decât alții. Indiferent de stilul pe care îl asculți, important este să te relaxezi.

Întinde-ți corpul

Experții au arătat că o rutină simplă de yoga are puterea de a îmbunătăți calitatea somnului. Întinderea sau masajul pot reduce, de asemenea, crampele musculare.

Meditează

Meditația, efectuată în mod regulat, vă ajută să vă eliberați de gândurile negative ale zilei. Multe meditații ghidate sunt disponibile gratuit online.

Citiți o carte

Cititul este o modalitate bună de a sta departe de social media.

Tine un jurnal

Păstrarea unui jurnal ajută la rezolvarea gândurilor. Studiile au arătat că scrierea unei liste de sarcini pentru a doua zi poate duce la un somn mai odihnitor.

Pregătește-ți camera

Dormitorul tău are nevoie de puțină dragoste pentru a-ți oferi cel mai bun somn posibil. Este recomandat să reduceți căldura, să îndepărtați hainele și obiectele aflate în jur și să trageți perdelele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`