Prima pagină » Coronavirus » Cehii au scăpat de COVID-19? Au făcut o petrecere imensă la Praga
Cehii au scăpat de COVID-19? Au făcut o petrecere imensă la Praga

Cehii au scăpat de COVID-19? Au făcut o petrecere imensă la Praga

01 iul. 2020, 11:16,
în Coronavirus

Cehii au scăpat de COVID-19? Locuitorii capitalei cehe au participat la o petrecere în care și-au luat „adio” de la COVID-19. Deși Organizația Mondială a Sănătății avertizează că pandemia de coronavirus nu s-a terminat nici pe departe, mii de cehi au luat parte la o petrecere pentru „a își lua adio” de la coronavirus, scrie BBC.

Mii de oameni au stat la o masă lungă de 500 de metri în Praga, marți, într-o atmosferă de petrecere și distracție. Petrecăreții nu au respectat normele de distanțare socială, ba chiar au încurajat apropierea unii de ceilalți și au împărțit mâncarea și băutura pe care le-au adus de acasă.

Organizatorul evenimentului spune că petrecerea a fost posibilă din cauza lipsei turiștilor într-un oraș care, deobicei, este o destinație preferată. Imaginile de la eveniment arată cum oamenii stau aproape unii de ceilalți la masă, beau bere și ascultă muzica unor trubaduri locali.

Cehii au scăpat de COVID-19: Mii de cehi nu au respectat nicio normă de distanțare socială

Masa petrecăreților de la Praga s-a întins 500 de metri, iar oamenii nu au respectat nicio normă de distanțare socială.

„Vrem să sărbătorim finalul crizei coronavirus prin permiterea oamenilor să se întâlnească și să arate că nu le este frică să se întâlnească, că nu le este frică să ia un sendviș de la vecinul lor”, a spus Ondrej Kobza, organizatorul evenimentului.

Una dintre participanți, Galina Khomchenko-Krejcikova, spune că a descoperit evenimentul pe Facebook și s-a hotărât să vină pentru că i s-a părut interesant.

Înmulţirea recentă a cazurilor de COVID-19 în Cehia nu înseamnă că există un al doilea val al pademiei de coronavirus, a declarat duminică ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech.

Cehia a înregistrat vineri 168 de noi cazuri de COVID-19 şi alte 260 sâmbătă, cel mai mare număr pentru 24 de ore de la începutul lunii aprilie.

„Din punctul nostru de vedere, acesta nu este al doilea val”, a spus Vojtech, citat de agenţia cehă de ştiri CTK.

Înmulţirea cazurilor de COVID-19 survine în contextul în care Cehia desfăşoară testări ţintite în zonele în pericol, cum ar fi regiunea Karvina din estul ţării, a afirmat ministrul.

Creștere a numărului de cazuri la o companie de minerit

Noile infectări au apărut în principal la una dintre companiile locale de minerit. Prin urmare, relaxarea restricţiilor legate de coronavirus prevăzută în Cehia de la 1 iulie ar putea să excludă Karvina.

„Într-o anumită măsură, intenţionăm să înăsprim restricţiile”, a afirmat Vojtech.

De exemplu, numărul persoanelor care vor putea să participe la evenimente sportive şi culturale ar putea fi redus la 100 în Karvina, în timpul ce pentru restul ţării ar putea fi majorat de la 500 de persoane în prezent la 1.000 de persoane pentru evenimentele care au loc în interior şi în exterior.

Până acum, Cehia a înregistrat 11.306 cazuri de coronavirus şi 347 de decese, conform datelor Ministerului Sănătăţii. Aproape 7.700 de pacienţi s-au recuperat după COVID-19. Acest val de cazuri noi ar putea avea legătură cu o campanie de testare în focare epidemiologice din ţară, aprecia sâmbătă directoarea generală a Sănătăţii Jarmila Razova.

Republica Cehă este una dintre țările care a relaxat mai repede și mai mult restricțiile – săptămâna trecută, guvernul a permis adunările publice de până la 1000 de persoane, iar majoritatea spațiilor publice sunt deschise fără limitarea numărului de vizitatori. Cehia a avut aproximativ 12.000 de infectări cu coronavirus, iar 349 de oameni au murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *