Prima pagină » Titlurile zilei » Ceea ce nu a crezut vreodată clanul Corduneanu că se va întâmpla s-a petrecut în weekend la Iași! Reglarea de conturi în stil mafiot trebuia să stea departe de ochii poliției. Cine a turnat și ce spun interlopii despre scandalul anului (Exclusiv)/ Update
Ceea ce nu a crezut vreodată clanul Corduneanu că se va întâmpla s-a petrecut în weekend la Iași! Reglarea de conturi în stil mafiot trebuia să stea departe de ochii poliției. Cine a turnat și ce spun interlopii despre scandalul anului (Exclusiv)/ Update

Ceea ce nu a crezut vreodată clanul Corduneanu că se va întâmpla s-a petrecut în weekend la Iași! Reglarea de conturi în stil mafiot trebuia să stea departe de ochii poliției. Cine a turnat și ce spun interlopii despre scandalul anului (Exclusiv)/ Update

22 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Sâmbătă după-amiază, polițiștii ieșeni au descins la restaurantul clanului Corduneanu, de la Sala Sporturilor. Oamenii legii au anchetat un conflict care a avut loc între membri ai clanului Corduneanu și Viorel Oarză. În urma incidentului, care avusese loc în jurul orei 11:00, niciunul dintre combatanți nu a dorit să comenteze

Mister în războiul din lumea interlopă! Membri ai clanului Corduneanu au ajuns la spital după disputa cu fostul boxer Viorel Oarză! Niciunul dintre combatanți nu a vrut să comenteze în urma conflictului!
Sâmbătă după-amiază, polițiștii ieșeni au descins la restaurantul clanului Corduneanu, de la Sala Sporturilor. Oamenii legii au mers acolo pentru a ancheta un conflict care a avut loc între membri ai clanului Corduneanu și Viorel Marian Oarză.

„Pe 20 februarie 2021, în jurul orei 11:30, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112 despre un conflict care a avut loc între mai multe persoane, în municipiul Iași. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt și luării măsurilor care se impun”, au precizat sâmbătă reprezentanții Poliției ieșene.

UPDATE: Viorel Oarză şi fiul lui Robert au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia urmează să fie duşi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Dosar penal întocmit de polițiștii ieșeni în urma conflictului dintre Corduneni și Viorel Oarză

Pe de altă parte, ieri, polițiștii ieșeni au menționat că, în urma conflictului de la Sala Sporturilor, a fost întocmit un dosar penal.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii ieșeni s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și lovire sau alte violențe. Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor. Urmează ca, la finalizarea acestora, dosarul penal să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

În același timp, surse judiciare au afirmat, pentru reporterii cotidianului BZI, că membrii clanului Corduneanu nu au depus deocamdată vreo plângere penală pe numele lui Viorel Marian Oarză sau pe numele fiului acestuia. În eventualitatea în care părțile vătămate nu vor depune plângere, dosarul va fi clasat pentru infracțiunile de amenințare și lovire sau alte violențe.

Un scandal pornit în Sala Sporturilor

Sâmbătă dimineață, în Sala Sporturilor din Iași, a avut loc un conflict, lângă restaurantul deținut de membrii clanului Corduneanu. Din informațiile deținute de reporterii cotidianului BZI, Viorel Marian Oarză și fiul său au intrat în jurul orei 11:00 în clădirea Sălii Sporturilor. În zona respectivă se aflau membri ai clanului Corduneanu. La scurt timp a izbucnit un conflict, iar doi dintre membrii clanului Corduneanu, Vasile Călin și Gheorghe Rusu, au ajuns ulterior la spital, cu diferite leziuni. Conform informațiilor deținute, Gheorghe Rusu ar fi suferit o plagă tăiată de cuțit la antebrațul stâng și o plagă tăiată superficial la al cincilea deget de la mâna stângă. Acesta a mers pentru consult, iar, mai apoi, a fost externat. Referitor la Vasile Călin, acesta a suferit o policontuzie.

„Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoștinței. De asemenea, acesta are o plagă temporo-frontală dreapta superficială și un traumatism cranio-facial, precum și o contuzie toraco-abdominală, dar și o fractură de arc costal. Pacientul a mers la consult ORL”, a precizat sâmbătă prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Potrivit medicilor, Vasile Călin urma să fie transferat la Spitalul de Neurochirurgie. Contactat telefonic atât sâmbătă, cât și ieri, avocatul lui Viorel Marian Oarză a spus că nu știe despre ce este vorba.

„Inițial, am auzit ceva. Totuși, din ce am înțeles de la clientul meu, nu a fost vorba despre vreun conflict”, a spus avocatul Radu Irimia.

În același timp, reporterii cotidianului BZI au mers sâmbătă după-amiază la Sala Sporturilor. Acolo, reprezentanții familiei Corduneanu nu au vrut să comenteze pe marginea situației.

„Mergeți la blocurile lui Oarză (Viorel Marian Oarză), să vă spună el o părere!”, a fost reacția membrilor familiei.

Ulterior, reporterii BZI au mers la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași, însă nici acolo reprezentanți ai clanului Corduneanu nu au vrut să comenteze.

Au vrut să înăbușe scandalul, pentru a nu implica autoritățile: „Băieții ăia sunt frații noștri, cei mai corecți oameni!”

La rândul său, sâmbătă după-amiază, după ce BZI a relatat în exclusivitate despre războiul din lumea interlopă, fiul lui Viorel Marian Oarză a postat pe rețeaua de socializare Facebook faptul că incidentul nu ar fi existat.

„Băieții ăia sunt frații noștri, cei mai corecți oameni. Mi-a zis tata!”, a scris Robert Oarză pe pagina sa de Facebook, negând că ar fi fost vreun conflict.

Totuși, atât surse judiciare, cât și reacția reprezentanților familiei Corduneanu confirmă ceea ce au scris sâmbătă reporterii cotidianului BZI: a existat un conflict între membrii clanului Corduneanu și Viorel Marian Oarză. Pe de altă parte, surse judiciare au afirmat că, într-adevăr, în trecut, cele două părți au avut relații destul de bune. Acum, rămâne de văzut ce vor decide anchetatorii în cazul războiului din lumea interlopă. Cert este că cei implicați, rudele și prietenii lor au încercat să înăbușe totul, cel mai probabil pentru a ține Poliția și procurorii la distanță. Amintim că, atât membrii clanului Corduneanu, cât și Viorel Marian Oarză și fiul său sunt cunoscuți ai oamenilor legii, ei fiind implicați în trecut și în alte dosare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *