Prima pagină » Titlurile zilei » Ceartă ca la ușa cortului în ședința de Consiliu Local din comuna Rediu! Primarul Ciprian Grosu a fost la un pas să se ia la bătaie cu un consilier local. Poliția a fost chemată de urgență – FOTO/VIDEO

Ceartă ca la ușa cortului în ședința de Consiliu Local din comuna Rediu! Primarul Ciprian Grosu a fost la un pas să se ia la bătaie cu un consilier local. Poliția a fost chemată de urgență – FOTO/VIDEO

07 nov. 2023, 02:00, 14 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Ceartă ca la ușa cortului ieri, 6 noiembrie 2023, în ședința de Consiliu Local din comuna ieșeană Rediu. Consilierul Sebastian Baciu, la un pas să se ia la bătaie cu primarul Ciprian Grosu

Ședințele din Consiliul Local al comunei ieșene Rediu au devenit un adevărat circ. Ieri, 6 noiembrie 2023, au avut loc divergențe între primarul Ciprian Grosu și consilierul local Sebastian Baciu (USR). Aceștia mai aveau puțin și se luau la bătaie în direct. După schimbul de replici, primarul Grosu a chemat poliția pentru a reclama situația.

Ceartă ca la ușa cortului între primarul USR Ciprian Grosu și un consilier local

Ieri, 6 noiembrie 2023, consilierii locali din comuna ieșeană Rediu s-au reunit pentru a supune votului mai multe proiecte de hotărâre pentru dezvoltarea localității. Însă ședința a fost suspendată din cauza unui nou scandal. De această dată, primarul Ciprian Grosu a fost la un pas de bătaie cu Sebastian Baciu, consilier local USR. Contactat de reporterii BZI, Grosu a transmis faptul că totul ar fi început din cauza consilierului Sebastian Baciu care și-ar fi adus propriul microfon în cadrul ședinței, lucru care nu este acceptat, potrivit regulamentului, astfel că i-ar fi atras atenția și i-ar fi decuplat dispozitivul.

„A avut un comportament neadecvat. M-a împins de mai multe ori, nu știu, are un comportament neadecvat pentru funcția pe care o ocupă. În Consiliul Local avem un regulament aprobat și niște scule în dotare, ca atare, dumnealui vine cu microfonul de acasă și vorbește peste toată lumea și bineînțeles că i-am luat microfonul să i-l dau înapoi, să și-l ia acasă, că nu are voie, nu îi este permis de regulament. Evident că omul (n.r. – Sebastian Baciu) s-a iritat, a început să aducă injurii, să împingă, totuși, suntem în Consiliul Local.

Am chemat poliția, am să îi fac plângere. Omul este consilier și are un comportament abuziv. Noi nu putem veni în Consiliul Local, unde avem ședințe importante, pentru a ne lua la împins și la înjurat și așa mai departe. Bineînțeles (n.r. – că a fost înjurat de Sebastian Baciu), a folosit cuvinte foarte urâte. În mod repetat se întâmplă, în fiecare ședință se întâmplă. Eu nu am nicio divergență cu el, dumnealui are un comportament neadecvat”, a declarat Ciprian Grosu, primarul comunei ieșene Rediu.

Sebastian Baciu: „A început să mă îmbrâncească, să pună mâna pe echipamentul ăla, m-a împins”

Pe de altă parte, consilierul local Sebastian Baciu a negat faptul că l-ar fi agresat pe primarul Ciprian Grosu, mai mult decât atât, acesta susține că el este cel agresat și că Ciprian Grosu l-ar fi împins.

„Primarul a întârziat la ședință. El, normal, ar trebui să asigure microfoane pentru toți consilierii, noi suntem 15 consilieri, practic, el a pus la dispoziție doar 2 microfoane cu fir și atât. Eu, având acasă un microfon, am adus un microfon ca să fie trei microfoane. S-a dus la pupitru, unde este mixterul acolo, și a încercat să scoată echipamentul. Când m-am dus să văd ce face a început să mă îmbrâncească, să pună mâna pe echipamentul ăla, m-a împins.

El a chemat poliția că eu aș fi sărit la bătaie, dar de fapt e invers, el m-a îmbrâncit, el a făcut tot circul acolo, eu doar m-am dus, într-adevăr, am țipat la el și am avut un ton mai ridicat, să nu pună mâna pe microfonul meu. Oricum au venit cei de la poliție, au luat o declarație, acum urmează să se stabilească unde se va soluționa. Urmează să dau și eu declarație, am consilierii martori, care au fost de față la incident”, a precizat Sebastian Baciu, consilier local Rediu.

Ceartă ca la ușa cortului în ședința de Consiliu Local din comuna ieșeană Rediu. Primarul Ciprian Grosu a fost la un pas să se ia la bătaie cu un consilier local.

Comentarii
  • Ciociisan Ciaunel

    Daca l a impins .Agresiune fizica ,posibil soldata cu vătămare corporala.Dosar penal!.Daca a sosit poliția poate ca s au sesizat din oficiu.Nu cred ca polițiștii au aufiat consilierii pentru a aplica sanctiuni s au pentru a da curs unui dosar penal.NU CRED.Astept sa vad un comunicat spwcial pe această tema din partea purtatorului de cuvant al I P L Iasi.

  • Elvis Presley

    Grosu si Leonte Catalin au acaparat primaria Rediy. Leonte face ce vrea in Rediu, vulcanizare, service auto, e seful comunei!!!

  • cUM FILMEAZA BOULETELE ALA DE hAIDAU:)))))) CE PANARAMA DE OM GRAS

  • Frustatule !!!

  • Niște analfabeți, ordinari, retarzi, etc și primarul și consilierii….nu au făcut nimic 3 ani!!

  • Niste promitenti de visuri care nu au facut nik pt comuna si pentru oameni, Si-a facut asta rost de 3-4 spagi grase si atat.Slabi,puternic de slabi…..si ei sunt generatia tanara,vai viata noastra….vremuri grele si tulburi ne asteapta

  • Circ ieftin! Vai de voi! O Primarie plina de incompetenti! Singurii care sufera de aceste jocuri de culise sunt localnicii! Drumuri fara asfalt, parcuri de joaca, nimic nu s-a facut in acesti 3 ani in aceasta Comuna! Sa va fie rusine la toti! La alegerile viitoare poate se vor vota oameni capabili sa conduca si sa atraga investitii in aceasta comuna! Luati exemplu de la Valea Lupului si Miroslava! RUSINE!!!

  • Consilieri nesimțiți interesați doar de binele personal și propriile combinații, în mod special pe zona imobiliara…ii doare în cot de faptul ca Rediu a rămas în epoca primitiva…aveți frigiderul plin de carne în fiecare dimineață când stam la coada sa ieșim din hazna…

  • Uitați pentru ce încasează salarii ăștia din Consiliul Local Rediu, niște ordinari care se ceată pe microfoane, în timp ce proiectele zac neaprobate, trotuare nu, piață nu.

  • Acuși vedem pe unii dintre acești minunați consilieri cum se înscriu în lupta pentru câștigarea primăriei…și cum promit ca vor face și drege pentru binele comunei…merita scuipați între ochi unii dintre acești parveniți…

  • Cetățeanul de rând

    Grosule, ai câștigat alegerile pe listele unui partid nou, care a insuflat multă speranță oamenilor de rând. Lumea se săturase de hoțiile vechiului primar și ți-a dat votul lor crezând că ai să faci lucruri normale, nu supraomenești. Nu ai făcut nimic, ba mai mult, am ajuns să regretăm un hoț care a mai făcut ceva și pentru noi. Eu personal cred că ești un caz școală pentru un spital de psihiatrie, ai grave probleme de comportament, nu ai niciun fel de aptitudini pentru pozitia pe care o ocupi, din păcate specimene că tine se afla peste tot in apanajul de stat, sigur nu ai să-ți prezinți demisia pentru că ai prins cea mai buna perioada din viața ta, salarii mari, șpăgi, curve, sigur ai să ții cu dinții de această poziție. Sper însă că la final, când vei pierde alegerile de anul viitor, sa nu mai auzim de tine in niciun context.

  • Avem o varianta prin care poți rămâne în istorie ca un erou, mergi voluntar pe front în Ucraina.

  • Radenii sunt prea prosti că sa priceapă ce se întâmplă și vor vota Paraschivi și Haidai

  • @comunist aka grosu

    Sa ne spui tu „desteptule” ce se întâmplă. Pleacă acasă și lasa-ne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *