Prima pagină » Sanatate » Ceapa scade febra: Cum trebuie să o folosești

Ceapa scade febra: Cum trebuie să o folosești

08 nov. 2021, 12:13,
în Sanatate

Ceapa are multe beneficii pentru sănătate. Te scapă de răceală și chiar scade febra. Ce alte minuni mai face această legumă și cum trebuie să o folosești vei afla în rândurile care urmează.

Încă din cele mai vechi timpuri, ceapa a fost folosită ca medicament pentru răceală sau pentru alte probleme medicale. De asemenea, a fost utilizată și în cosmetică, datorită efectului său de întinerire a pielii. Ceapa este cunoscută pentru conținutul bogat de vitamine și compuşi cu acţiune antioxidantă, benefici asupra pielii. Vitaminele A, B, C și PP activizează procesul de întinerire și regenerare a celulelor. Acidul folic combate prosele inflamatorii, kaliul hrănește și hidratează pielea uscată, iar cobaltul are un efect antiseptic, ideal împotriva acneei. Ceapa este adesea utilizată în salate și în diverse mâncăruri gătite, însă puțini știu cum să o folosească pe post de tratament.

Ceapa, leguma minune: Iată cum scade febra și te scapă de răceală

Dacă te confrunți cu o răceală și îți dorești să scapi cât mai repede de simptome, trebuie să știi că ceapa îți vine în ajutor. Tot ce trebuie să faci este să tai o ceapă în jumătate. Apoi, ia una dintre bucăți și ține-o în dreptul nasului. În scurt timp vei observa cum nasul ți s-a desfundat. Totodată, poți consuma ceapa, atât singură, cât și însoțită de alte alimente.

Dacă ai febră și nu știi cum să scapi de ea, pune felii de ceapă în șosete, pe timpul nopții, iar temperatura corpului va scădea garantat.

Pentru tuse, fierbe o ceapă și bea zeama obținută, după ce s-a răcit. Acest ceai poate fi îndulcit cu zahăr sau cu miere, în cazul în care gustul nu ți se pare prea bun. Este recomandat să bei 3 cești pe zi din acest ceai.

Nu în ultimul rând, ceapa reduce durerile. Dacă ai o durere de ureche, taie o bucățică de ceapă și las-o în ureche peste noapte. Datorită proprietăților antiinflamatorii, ceapa te ajută să scapi de disconfort. Ai grijă, însă, ca bucata de ceapă să nu fie foarte mică, pentru a putea fi îndepărtată cu ușurință.

Alte beneficii ale cepei asupra sănătății

Ceapa nu te ajută să scapi doar de simptomele asociate răcelii, ci are și alte proprietăți. Ceapa este stimulent general, atât al sistemului nervos, cât și a celui hepatic sau renal. Mai mult, această legumă este puternic diuretică, antiseptică și antiinfecțioasă. Curăță pielea, luptă împotriva reumatismului și este afrodisiacă. Extern, ceapa se folosește pentru prevenirea înțepăturilor de țânțari.

Boli și simptome, pe care ceapa le ameliorează, sunt următoarele: surmenaj fizic și intelectual, edem, ascită, reumatism, artritism, litiază biliară, diaree, ateroscleroză, astenie, infecție genitală, infecție urinară, astm, bronșită, laringită, gripă, obezitate, diabet, pleurezie, paraziți intestinali, dureri dentare, degerături, migrenă și ulcer.

Datorită conținutului bogat de fier, luptă împotriva anemiei. Fiind antiseptică, ceapa are efecte miraculoase și în ceea ce privește bolile provocate de bacterii, inclusiv E. coli, salmonella şi este eficientă împotriva tuberculozei şi infecţiilor tractului urinar, cum ar fi cistita.

Indiferent dacă este consumată cruda sau fiartă, ceapa ajuta la scăderea tensiunii arteriale în mod natural. Ajută la subţierea sângelui, dizolva cheagurile de sânge şi curăță sângele de grăsimi nesănătoase.

Mâncând o jumătate de ceapă crudă în fiecare zi, valorile colesterolului rău se vor diminua, se vor estompa manifestările trombozei şi vor fi prevenite accidentele cardiovasculare

În plus, unele cercetări au demonstrat că sucul de ceapă aplicat pe scalp, de două ori pe săptămână, timp de două luni, duce la regenerearea părului.

În concluzie, ceapa este extraordinară pentru sănătate. Utilizată atât intern, cât și extern, această legumă are numeroase beneficii. Atenție, însă! Ea trebuie consumată cu precauție de persoanele care suferă de gastrită, sindrom de intestin iritabil sau colită. Trebuie introdusă în dietă treptat și în cantități mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024