Prima pagină » Sanatate » Ceapă coaptă pentru infecții. Tratează acneea, abcesele și multe alte afecțiuni cu acest remediu la îndemână!
Ceapă coaptă pentru infecții. Tratează acneea, abcesele și multe alte afecțiuni cu acest remediu la îndemână!

Ceapă coaptă pentru infecții. Tratează acneea, abcesele și multe alte afecțiuni cu acest remediu la îndemână!

04 apr. 2024, 13:55,
în Sanatate

Ceapa este cunoscută pentru puternicele sale proprietăți antibacteriene, datorită conținutului său bogat în substanțe benefice. Consumul cepei crude reprezintă o sursă excelentă de vitamina C, B6, mangan și antioxidanți. Totuși, merită menționat că beneficiile cepei nu se limitează doar la utilizarea acesteia în formă crudă. Poți profita de proprietățile sale vindecătoare și prin consumul cepei gătite la cuptor. Iată cât de benefică este ceapa coaptă pentru infecții.

Ceapă coaptă pentru infecții

Abcesele, cauzate de bacteriile care pătrund adesea în piele prin răni mici, pot provoca dureri intense și iritații neplăcute. De obicei, un „abces cald” se poate vindeca de la sine la fel de rapid cum a apărut, dar dacă se deschide către interior, poate duce la o infecție gravă în sânge. Căldura ajută la coacerea și spargerea mai rapidă a unui abces. Un terci făcut din semințe de in și grâu, fierte în apă și întinse pe un prosop curat, poate fi aplicat cât mai fierbinte posibil pe zona dureroasă și acoperit cu un tifon gros.

Este important ca cataplasma să fie schimbată imediat ce se răcește. De asemenea, argila (achiziționată din farmacii) este eficientă în extragerea puroiului. Aceasta se amestecă cu apă până se formează o pastă groasă, care se aplică și se lasă pe abces până când începe să ardă și să doară. Ceapa coaptă acționează în același mod. După aceste tratamente, locul trebuie să fie spălat cu grijă cu o soluție de sare în apă fiartă.

Un „abces cald”, în mod obișnuit, se vindecă la fel de repede cum a apărut, dar dacă există o deschidere către interior, poate provoca o septicemie gravă. Căldura este benefică pentru a accelera coacerea și spargerea unui abces. Pentru aceasta, se poate prepara un terci din semințe de in și grâu măcinate, fierte în apă. Acest amestec se aplică pe un prosop curat și se plasează cât mai fierbinte posibil pe zona afectată, fiind acoperită apoi cu un strat gros de tifon. Este esențial să schimbăm cataplasma imediat ce se răcește.

Împotriva abceselor, furunculelor și hemoroizilor, se recomandă aplicarea de cataplasme cu ceapă coaptă. O jumătate de ceapă roșie coaptă la cuptor, aplicată caldă, poate ajuta la colectarea și tratarea abceselor și flegmonelor.

Pentru tratarea infecției cauzate de acnee și furuncule, se recomandă aplicarea unei cataplasme din ceapă coaptă pe zonele afectate, timp de 20 de minute în fiecare zi. Ceapa are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene eficiente în acest sens. Ceapa coaptă la cuptor până când devine moale poate fi deosebit de utilă în tratarea furunculelor. Aceasta ajută la maturarea și eliminarea puroiului, facilitând astfel procesul de vindecare. De asemenea, se recomandă în diverse afecțiuni intestinale și stomacale.

Consumul de ceapă coaptă în cadrul meselor principale sau pe stomacul gol în fiecare dimineață poate susține funcționarea optimă a pancreasului și a ficatului. În cazul hiperglicemiei, ceapa poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Compușii activi din ceapă îmbunătățesc funcția insulinei, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu diabet sau intoleranță la glucoză.

Ce alte boli pot fi tratate cu ceapă

În cazul hemoroizilor, ceapa demonstrează, de asemenea, proprietăți dezinfectante și contribuie la regenerarea rapidă a țesuturilor pielii. Datorită fitochimicalelor pe care le conține, menține sănătatea vaselor de sânge și reduce inflamația.

Cojile de ceapă nu ar trebui aruncate deoarece pot fi folosite în tratarea unor probleme de sănătate. Pentru persoanele cu risc crescut de tromboze, cum ar fi cele care au suferit un atac de cord sau accident vascular cerebral, consumul regulat de ceapă coaptă la cuptor poate fi benefic. Ceapa conține substanțe care previn coagularea sângelui și pot accelera descompunerea cheagurilor de sânge.

Pentru persoanele cu tensiune arterială crescută, cercetările indică faptul că ceapa poate contribui la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la creșterea nivelului de colesterol bun HDL. De asemenea, ceapa este utilă în gestionarea hipertensiunii arteriale și a aterosclerozei, deoarece ajută la curățarea vaselor de sânge prin eliminarea plăcii aterosclerotice.

În perioada menopauzei, unul dintre compușii prezenți în ceapă este recunoscut pentru capacitatea sa de a rivaliza cu medicamentele utilizate pentru reducerea pierderii densității osoase asociate cu menopauza. Ceapa conține vitamina C și crom, un mineral care îmbunătățește răspunsul celular la insulină și controlează nivelul glucozei din sânge.

Pentru tratarea surdității, se sugerează amestecul a 30 de grame de suc de ceapă cu 30 de grame de rachiu, încălzirea amestecului și aplicarea a 3-4 picături în ureche de 3 ori pe zi, iar ultima aplicare ar trebui să fie înainte de culcare.

În caz de nevralgii dentare, se recomandă plasarea unei comprese de vată înmuiată în suc de ceapă în cavitatea afectată. Împotriva hidropiziei, se poate urma o dietă exclusivă constând în trei supe cu lapte pe zi, la care se adaugă o ceapă crudă tocată mărunt. Îmbunătățirea stării de sănătate poate fi observată după aproximativ o săptămână, iar urinările abundente se pot observa în aproximativ 15 zile de la începerea acestui regim alimentar. Ceapa coaptă este foarte eficenta pentru tratarea infecțiilor, existând mai multe tratamente care se pot aplica, cum ar fi spălăturile sau loțiunile cu suc de ceapă, cataplasmele cu ceapă coaptă, frecțiile cu suc de ceapă, tinctura sau consumul zilnic de ceapă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 ianuarie 2025
10 ianuarie 2025