Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Ceaiuri si bauturi care refac flora intestinala in mod natural
Ceaiuri si bauturi care refac flora intestinala in mod natural

Ceaiuri si bauturi care refac flora intestinala in mod natural

03 iun. 2021, 19:21,
BZI.ro, în Sanatate

Ceai de plante, băutură fermentată, suc, kombucha, chefir. Unele băuturi pot favoriza digestia si reface flora intestinala in mod natural.

Kombucha și kefir: fermentare și digestie

Aceste băuturi pot fi preparate cu ușurință acasă. Kombucha și chefirul sunt băuturi fermentate. Ambele conțin probiotice naturale. Acestea sunt microorganisme (bacterii, ciuperci și drojdii) prezente în alimentele noastre și considerate benefice pentru sănătate. Alături de prebiotice (hrana lor), aceste probiotice contribuie la echilibrul florei intestinale și, prin urmare, la buna funcționare a intestinului.

Ceaiuri din plante și infuzii

Anumite plante, preparate sub formă de infuzie, pot ajuta digestia. Preferați plantele din grădină sau organice. Ideal este să faceți amestecuri.

Fiecare tip de infuzie are virtuțile sale. Plantele carminative (ghimbir, fenicul, mărar, tarhon, cimbru) promovează expulzarea gazelor intestinale și, prin urmare, ajută la lupta împotriva balonării.

Ciulinul de lapte este bun pentru ficat: stimulează secreția de bilă și, prin urmare, digestia. Lemnul dulce calmează arsurile la stomac. Anghinarea ajută la combaterea durerilor abdominale, dar și a balonării. Chimenul este antispastic.

Puteți alege, de asemenea, să preparați o infuzie de anason stelat, verbena sau tei (stimulente digestive), mușețel (pentru a lupta împotriva durerilor de stomac sau a unei digestii prea lente) sau balsam de lamaie (antispasmodic, împotriva crampelor stomacale). Ghimbirul, cimbrul sau menta, delicioase în decoct, favorizează și digestia.

Sucurile

Sucul proaspăt poate avea beneficii digestive? Depinde de fructe. Un set de carbohidrați nedigerabili pentru unii oameni, prezenți în multe alimente, poate provoca probleme de digestie.

Cu toate acestea, sucurile de fructe și / sau legume de casă conțin multă apă, care este necesară pentru o digestie bună, precum și vitamine și minerale. Prin urmare, putem prepara băuturi cu ingrediente care stimulează tranzitul intestinal (sfecla rosie, morcov, spanac, ananas, pere). În plus, un suc de lămâie în puțină apă fierbinte ajută digestia și ameliorează arsurile la stomac. Cu toate acestea, nu este recomandat pe stomacul gol în caz de ulcer sau gastrită (datorită concentrației sale ridicate de acid citric).

Anumite sucuri specifice sunt cunoscute pentru efectele lor particulare. Sucul de prune este laxativ, deci poate ajuta persoanele cu constipație. Sucul de ridiche neagră întărește acțiunea ficatului și a vezicii biliare.

Apa mai presus de toate?

Apa este singura băutură esențială pentru organism și, prin urmare, pentru digestie. În plus, este neutră și non-calorică. Permite bolului alimentar să circule bine în sistemul digestiv. Aveți grijă, totuși: prea multă apă diluează bolul și provoacă umflarea stomacului, ceea ce poate provoca disconfort. Prin urmare, este mai bine să beți puțin câte puțin, mai degrabă decât un pahar mare de apă dintr-o dată.

Ceai sau cafea?

Cafeaua – care poate avea un efect laxativ – stimulează activitatea vezicii biliare, care secretă bilă și contribuie la o mai bună digestie, în special a grăsimilor. Dar la unii oameni sau prea multa, poate provoca probleme digestive.

Ceaiul oferă o doză bună de hidratare, utilă pentru digestie, dar, ca toate celelalte băuturi, nu trebuie facut abuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *