Vei avea un copil, această veste, pe lângă emoțiile copleșitoare, ridică și noi preocupări, printre care și ce ceaiuri sunt permise în sarcină? În plus, viitoarea mamă trebuie să se gândească la cum se va schimba dieta ei și ce alimente devin tabu.
Sarcina nu este un motiv pentru a respinge consumul de ceai, trebuie doar să știți ce fel de ceai este permis în timpul sarcinii. Apa este sursa vieții, dar și mai multe elemente sănătoase sunt conținute în ceai. Prin urmare, această băutură este utilă pentru viitoarele mame, singura întrebare este ce fel de ceai este mai bine să consume femeile însărcinate.
Ceaiuri permise în sarcină. Care este cel pe care trebuie să-l eviți?
Principalul pericol al ceaiului în sarcină este cofeina. Această substanță este conținută în frunzele de ceai, nu doar în cafea. 30-70mg într-o ceașcă de ceai negru, 25-40mg în ceaiul verde. Acest alcaloid provoacă agitația sistemului nervos, dureri de cap, insomnie și poate provoca contracții. În plus, substanța pătrunde în făt prin placentă și provoacă o reducere a fluxului sanguin. De aceea, ceaiul tare este interzis.
Ce fel de ceai să bei în timpul sarcinii? Acesta trebuie să fie puternic diluat cu apă, nu trebuie să consumați ceai puternic. Maximum o jumătate de linguriță la 200 ml de apă. Nu consumați mai mult de 1-2 căni de ceai pe zi. Alegeți un ceai de calitate, de la producători de renume, fără aditivi artificiali.
Băutura trebuie să fie călduță și nu fierbinte, beți ceaiul proaspăt preparat, nu mai târziu de o oră de la preparare și nu trebuie folosită nici o infuzie stătută sau ceai cu miros neplăcut. Când sunteți însărcinată, organismul reacționează neașteptat la mirosurile puternice, așa că nu trebuie să beți ceai cu arome.
Ce ceaiuri din plante poți bea când ești gravidă?
Pentru femeile însărcinate care nu vor să renunțe la băutura lor obișnuită, există o alternativă delicioasă și sănătoasă, ceaiurile din plante. Adevărul este că, în ciuda numelui, nu este vorba de un ceai, ci de o infuzie de ierburi, flori sau fructe de pădure. În ceaiurile din plante nu există frunze de ceai și, prin urmare, nu există cofeină.
Infuzie de ceai de salcie. Această plantă are o serie de vitamine și micronutrienți. Băutura ajută în caz de insomnie, arsuri la stomac, are efect antiinflamator și antipiretic. Este indicată pentru prevenirea anemiei. Puteți bea o lună câte 1-2 căni pe zi, apoi luați o pauză de 3 săptămâni.
Ceai de mentă. Băutură parfumată cu frunze de mentă care împrospătează și ajută să faci față grețurilor matinale cu toxicoză. Infuzia îmbunătățește digestia și elimină constipația. O ceașcă de ceai de mentă vă va calma, de asemenea, nervii, vă va liniști și vă va relaxa.
Printre ceaiuri permise în sarcină se numără și cel de mușețel. Acesta este, probabil, cel mai popular răspuns la întrebarea ce ceai să bea femeile însărcinate. Componentele din florile de mușețel ameliorează toxicoza, calmează și normalizează digestia. De asemenea, infuzia de mușețel antiinflamatoare se bea în cazul unei exacerbări a aftoasă.