Prima pagină » Sanatate » Ceaiuri pentru tensiune diastolică mare. Remedii naturiste care fac minuni

Ceaiuri pentru tensiune diastolică mare. Remedii naturiste care fac minuni

21 apr. 2022, 10:22,
în Sanatate

Există mai multe ceaiuri pentru tensiune diastolică mare. Dintre acestea, cel mai eficient este ceaiul de hibiscus, despre care vom vorbi detaliat în articolul de astăzi.

Tensiunea arterială ridicată, cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, este o afecțiune cronică, de multe ori asimptomatică. Aceasta este caracterizată de valori crescute ale presiunii arteriale, ceea ce înseamnă că inima se străduiește să pompeze sângele într-un ritm alert, pentru a-l împinge prin vasele sanguine. Tensiunea diastolică mare apare atunci când în organism sunt prezente anumite afecțiuni la nivelul arterelor, al inimii, al rinichilor sau al sistemului endocrin. Atunci când tensiunea diastolică este mare, vasele de sânge nu izbutesc să se relaxeze între două bătăi ale inimii.

De aceea, pentru scăderea tensiunii diastolice, este recomandat să beți ceaiuri, să vă plimbați mai mult pe jos, să nu consumați alcool în exces, să consumați alimente bogate în potasiu și, nu în ultimul rând, să urmați tratamentul prescris de medic.

un pacient căruia i se ia tensiunea de către un medic

Tensiunea arterială ridicată, cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, este o afecțiune cronică, de multe ori asimptomatică.

Ceaiuri pentru tensiune diastolică mare. Iată care este cel mai eficient

Pe lista ceaiurilor recomandate celor care au tensiune diastolică mare se află ceaiul de hibiscus, ceaiul de păducel, ceaiul de valeriană, ceaiul de coacăz negru și ceaiul de creasta-cocoșului.

Ceaiul de hibiscus

Ceaiul de hibiscus este, fără doar și poate, cel mai bun ceai pentru scăderea tensiunii diastolice. Acesta este consumat pentru proprietățile sale antioxidante, fiind o sursă extraordinară de vitamina C. Mai mult decât atât, nu conține calorii și nici cofeină. Este cunoscut pentru proprietățile sale antihipertensive, contribuind atât la scăderea tensiunii arteriale sistolice, cât și a tensiunii diastolice.

Potrivit unui studiu de specialitate, s-a demonstrat că trei ceaiuri de hibiscus pe zi reușesc să reducă tensiunea arterială cu până la șapte puncte în șase săptămâni. Autorii studiului sunt de părere că principalul merit în scăderea valorii tensiunii arteriale îl au fitochimicalele întâlnite în hibiscus.

Ceașcă de ceai cu floare de hibiscus

Ceaiul de hibiscus este, fără doar și poate, cel mai bun ceai pentru scăderea tensiunii diastolice.

Ceaiul de păducel

Ceaiul de păducel are multiple beneficii pentru sănătate. Acesta reduce nivelul colesterolului din sânge, reduce stările anxioase, ușurează simptomele specifice menopauzei, estompează varicele și hemoroizii și, nu în ultimul rând, scade riscul de afecțiuni cardiovasculare. Ceaiul de păducel echilibrează funcțiile inimii, reglează hipertensiunea arterială, fluidizează sângele și previne apariția cheagurilor și trombozelor.

În plus, calmează durerile în caz de angină pectorală și tulburările de ritm cardiac (palpitațiile), întărește mușchiul cardiac și forța acestuia și dilată vasele de sânge, facilitând circulația către toate organele din corp.

două cești mici cu ceai de păducel roșu

Ceaiul de păducel echilibrează funcțiile inimii, reglează hipertensiunea arterială, fluidizează sângele și previne apariția cheagurilor și trombozelor.

Ceaiul de valeriană

Pe lângă faptul că scade tensiunea arterială, ceaiul de valeriană combate insomnia, reduce anxietatea, reduce stresul, tratează indigestia, reduce simptomele tulburării bipolare, reduce migrenele și tratează sindromul obsesiv-compulsiv.

Grație izovaleriamidei, o substanță conținută de rădăcina de valeriană, ceaiul reduce, cu succes, hipertensiunea arterială. Se beau două ceaiuri pe zi.

o ceașcă de ceai de valeriană

Ceaiul de valeriană combate insomnia, reduce anxietatea, reduce stresul, tratează indigestia, reduce simptomele tulburării bipolare, reduce migrenele și tratează sindromul obsesiv-compulsiv.

Ceaiul de coacăz negru

Ceaiul de coacăz negru îmbunătățește circulația cardiovasculară și reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare. Cantităţile mari de potasiu îmbunătățesc calitatea vaselor de sânge, iar acest mineral se găsește din plin în fructele, frunzele şi mugurii de coacăze. Acest element chimic este esenţial pentru menţinerea presiunii sangvine.

coacăze negre în copac

Ceaiul de coacăz negru îmbunătățește circulația cardiovasculară și reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Ceaiul de creasta-cocoșului

Creasta-cocoşului are proprietăţi antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente, hemostatice, astringente, expectorante, hipotensive, sedative. Ceaiul este util în caz de insomnii, climax, bronşită, astm bronşic, hipertensiune, tulburări cardiace, diaree, oligomenoree, boala Basedow, depresie, dizenterie.

floare de creasta cocoșului

Creasta-cocoşului are proprietăţi antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente, hemostatice, astringente, expectorante, hipotensive, sedative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`