Prima pagină » Sanatate » Ceaiuri pentru slăbit la burtă. Cum poți pierde în greutate, într-un mod sănătos

Ceaiuri pentru slăbit la burtă. Cum poți pierde în greutate, într-un mod sănătos

28 iun. 2024, 11:16,
BZI.ro, în Sanatate

Ceaiurile au prins popularitate în ceea ce privesc dietele în ultimul timp. O mulțime de lume care își dorește să scape de kilogramele în plus încearcă diverse metode, printre care ceaiurile pentru slăbit la burtă. Dacă au un real efect sau nu, depinde de la persoană la persoană.

Ceaiuri pentru slăbit la burtă

Câteva tipuri de ceai care pot susține pierderea în greutate sunt: ceaiul verde, ceaiul Pu-erh, ceaiul negru, ceaiul oolong, ceaiul alb și ceaiul din plante.

În ceea ce privește ceaiul verde, există diverse dovezi care susțin potențialele beneficii ale sale în procesul de slăbire. Un studiu a arătata că persoanele care au consumat cel puțin două cești de ceai verde pe zi, timp de mai mult de 10 ani, au un procent mai scăzut de grăsime corporală și o talie mai mică în comparație cu cei care nu consumat regulat ceai verde.

Ceaiul Pu-erh se remarcă prin procesul său inedit de producție. Frunzele mari și de cea mai bună calitate ale plantei de ceai sunt culese și supuse unei transformări speciale care implică comprimarea lor în diferite forme, de obicei în turte sau pastile. Studiile de laborator au oferit indicii că ceaiul Pu-erh ar putea contribui la reducerea nivelului de zahăr din sânge și în reglarea metabolismului acizilor grași. În plus, există dovezi care sugerează că acesta poate contribui la pierderea în greutate.

Ceaiul negru reprezintă o varietate de ceai care suferă un proces de oxidare mai extins în comparație cu alte tipuri de ceai, precum cel verde, alb sau oolong. Studiile au arătat că acesta ar avea un potențial semnificativ în ceea ce privește controlul greutății.

Ceaiul oolong este un ceai tradițional chinezesc care a suferit o oxidare parțială, situându-se undeva între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește gradul de oxidare și culoarea sa. Mai multe studii au arătat că acesta poate contribui la pierderea în greutate, prin stimularea arderii grăsimilor, dar și accelerarea metabolismului.

Ceaiul, sursă de antioxidanți ce ajută la slăbit

Ceaiul alb se remarcă prin procesului minim de prelucrare și recoltării de pe plantele tinere de ceai. studiile arata ca ceaiul alb este bogat in catechine, compușii care pot contribui la intensificarea procesului de pierdere în greutate. De asemenea, un studiu efectuat în laborator a indicat că extractul de ceai alb poate contribui cu efecte benefice, prin reducerea nivelului de grăsime din organism, prin creșterea metabolismului, accelerarea descompunerii celulelor de grăsime și prevenirea formării de noi celule de grăsime.

Ceaiurile de plante implică infuzarea în apă fierbinte de ierburi, condimente, aditivi și fructe în apă fierbinte. Varietățile populare de ceai de plante includ ceaiul de rooibos, ceaiul de ghimbir, ceaiul de măceș și ceaiul de hibiscus.

Există unele aspecte de luat în vedere, înainte consumului acestor ceaiuri. Deși majoritatea ingredientelor par inofensive, acestea pot avea efecte secundare pentru unele persoane.

Aceste ceaiuri pot avea efecte laxative. Utilizatorii au raportat simptome similare celor întâlnite la persoanele cu tulburare de abuz de laxative, inclusiv crampe, greață, diaree, agravarea constipației, dependența, slăbirea colonului și niveluri scăzute de potasiu, ceea ce este periculos pentru persoanele cu probleme de inimă.

Ceaiurile de slăbit conțin diuretice, ceea ce pot duce la deshidratare, pierderea sau fluctuațiile de electroliți, care pot cauza aritmii cardiace și chiar deces, crampe musculare, diaree, pierderea de lichide urmată de retenție de lichide.

Ceaiurile pentru slăbit la burtă pot fi benefice, însă nu garantează absolut pierderea în greutate. Însă, alături de o dietă echilibrată și exerciții fizice corespunzătoare, vă pot ajuta să ajungeți la rezultatul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *