Prima pagină » Sanatate » Ceaiuri pentru reflux gastroesofagian. Plante recomandate de către specialiștii în fitoterapie

Ceaiuri pentru reflux gastroesofagian. Plante recomandate de către specialiștii în fitoterapie

02 mai 2022, 11:15,
în Sanatate

Există mai multe ceaiuri pentru refluxul gastroesofagian, recomandate de către specialiștii în fitoterapie. Acestea au menirea de a ameliora arsurile retrosternale (pirozisul) și regurgitațiile.

Boala de reflux gastroesofagian este o condiție medicală, în care conținutul stomacului se întoarce către esofag, determinând apariția unor simptome care afectează calitatea vieții și, în unele cazuri, apariția unor complicații. Această afecțiune este întâlnită adesea la copii, dar și la adulți. Cei care suferă de boala de reflux se confruntă cu senzație de arsură în capul pieptului, regurgitații frecvente și dificultate la înghițitrea alimentelor, însoțită sau nu de durere.

De cele mai multe ori, simptomele bolii de reflux gastroesofagian se ameliorează prin adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe o dietă echilibrată, la care se pot adăuga medicamente menite să scadă cantitatea de acid din stomac. Însă, de luat în calcul sunt și ceaiurile pentru reflux gastroesofagian, care ajută la diminuarea simptomelor și la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Ceaiuri pentru reflux gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian poate fi ținut sub control de medicamentele antiacide, dar o variantă mai bună și mai sănătoasă o constituie ceaiurile. Acestea sunt uimitoare, grație proprietăților vindecătoare pe care le au. Eficiente sunt ceaiurile din: lemn-dulce, mușețel, gălbenele, busuioc și ghimbir.

Ceai de lemn-dulce

Printre beneficiile pe care le oferă lemnul-dulce organismului se numără următoarele: menține sănătatea căilor respiratorii, ajută la sănătatea stomacului, ajută la menținerea sănătății intestinelor, ajută la sănătatea pielii, ajută la sănătatea articulațiilor, reduce căderea părului și are proprietăți anticancer. Lemnul-dulce poate fi folosit ca adjuvant în tratarea afecțiunilor stomacului, cum ar fi ulcerele sau gastrita cronică, dar este excelent și pentru tratarea refluxului gastroesofagian.

Pentru a diminua problemele gastro-intestinale, lemnul-dulce poate fi utilizat împreună cu menta și mușețelul. Se beau două-trei căni de infuzie pe zi, însă nu este indicat femeilor care au tulburări hormonale, fibrom sau chisturi ovariene.

lemn dulce și pulbere de lemn dulce într-o lingură de lemn

Pentru a diminua problemele gastro-intestinale, lemnul-dulce poate fi utilizat împreună cu menta și mușețelul.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este util în ameliorarea durerilor menstruale și a durerilor de cap, stimulează imunitatea, este un aliat de încredere pentru un somn odihnitor și, nu în ultimul rând, diminuează simptomele refluxului gastroesofagian. Se beau două-trei căni pe zi de ceai de mușețel. Ceaiul se prepară astfel: se pun două lingurițe de plantă la un litru de apă clocotită și se lasă la infuzat pentru jumătate de oră.

flori de mușețel pe câmp

Ceaiul de mușețel este util în ameliorarea durerilor menstruale și a durerilor de cap.

Ceai pentru reflux gastroesofagian: Ceaiul de gălbenele

Ceaiul de gălbenele are beneficii miraculoase pentru sănătate. Încă din cele mai vechi timpuri, florile de gălbenele sunt recunoscute pentru proprietățile lor terapeutice. Prin consumul zilnic de ceai de gălbenele, pot fi tratate ulcerul gastric și infecțiile cavității bucale și ale gâtului, fiind îmbunătățită digestia prin stimularea bilei. În plus, grație proprietăților antiinflamatorii și antispastice, ceaiul de gălbenele este folosit pentru ameliorarea simptomelor bolii refluxului gastroesofagian.

Sunt recomandate două-trei căni pe zi de ceai de gălbenele, consumate timp de maximum 14 zile. A se menționa că acest remediu nu este indicat persoanelor hipertensive.

două flori de gălbenele

Ceaiul de gălbenele are beneficii miraculoase pentru sănătate.

Ceai de busuioc

Busuiocul este folosit pentru acţiunea sa antiseptică, carminativă, galactogogă, antiemetică, diuretică, antiinflamatoare, antifungică, febrifugă. Cunoscut încă de pe vremea fenicienilor şi venerat de daci, acest ceai tratează peste 40 de afecţiuni. Infuzia din frunze şi flori de busuioc se recomandă în caz de crampe abdominale, infecţii urinare, dureri de cap, laringită, faringită, gripă, vomă şi răceală. Se bea câte o cană de ceai de busuioc după masă, pentru ameliorarea simptomelor refluxului gastrointestinal.

plantă de busauioc în ghiveci

Busuiocul este folosit pentru acţiunea sa antiseptică, carminativă, galactogogă, antiemetică, diuretică, antiinflamatoare, antifungică, febrifugă.

Ceai de ghimbir pentru tratarea refluxlui gastroesofagian

Ceaiul de ghimbir este recomandat ca remediu pentru digestie, combate paraziții, calmează grețurile matinale, îmbunătățește circulația sanguină, scade nivelul colesterolului rău și combate răceala și gripa. Este extraordinar și în cazul în care vă confruntați cu boala de reflux gastroesofagian, deoarece înlătură senzația de arsură din capul pieptului. Medicii recomandă consumul a trei căni de ceai de ghimbir pe zi, până când simptomele supărătoare dispar.

rădăcină de ghimbir tăiată și pudră de ghimbir într-o lingură de lemn

Ceaiul de ghimbir este recomandat ca remediu pentru digestie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025