Prima pagină » Culinar » Ceaiuri pentru pietre la fiere. Cu ce le poţi elimina fără durere

Ceaiuri pentru pietre la fiere. Cu ce le poţi elimina fără durere

06 aug. 2021, 15:07,
în Culinar

Când apar problemele la fiere, apare şi durerea. De fapt, durerea e unul din simptomele ca ceva nu este în regulă. Pietrele la fiere se formează atunci când ai probleme cu colesterolul. În definitiv, este vorba despre colesterol cristalizat. Ca să nu stârneşti bolile de inimă, poţi opta şi pentru dieta cardiologilor. Mai jos găseşti câteva ceaiuri pentru pietre la fiere.

Sunt uşor de preparat, destul de accesibile ca gust şi eficiente. Prima reţetă ne este oferită chiar de Valeriu Popa, cel despre care se spune că rămâne marele vindecător al României, un deschizător de şcoală şi drum în domeniul naturismului şi bioenergeticii în ţara noastră. Ca sfat, ideal este să ai o alimentație corectă, pentru a evita forma pietrele la fiere.

Ceai din rădăcină de pătrunjel – Valeriu Popa

Reţeta aceasta este de la Valeriu Popa. Ea presupune fierberea 1 kg de rădăcină de pătrunjel în doi litri de apă. Ceaiul e gata în momentul în care apa scade până la 1 litru.
Mod de administrare: Se bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, dar şi seara, pe nemâncate, câte 150 ml. Apoi trebuie să te poziţionezi la orizontală, pe partea dreaptă, timp de 20 de minute. După caz, tratamentul poate dura 3-4 luni.

Salata de pătrunjel este recomandată cu precădere persoanelor care au probleme osoase. Spre exemplu, dacă ești femeie și ai aproximativ 50 de ani, e bine să consumi salată de pătrunjel pentru a te proteja de osteoporoză sau alte afecțiuni ale sistemului osos.

Ceai din flori de creţuşcă

Creţuşca te ajută să scapi şi de febră, şi de durerile cauzate de calculii biliari. Ai nevoie de o infuzie preparată din 200 ml de apă clocotită şi o linguriţă şi jumătate de flori uscate. Acoperă cana timp de 10 minute, după care strecoară. Se beau doua căni pe zi, una dimineaţa şi alta seara.

Decoct de păpădie

Păpădia este eficientă şi pentru ficat, întrucât ajuta la refacerea lui. Când simți disconfort la ficat, poți bea ceai de pelin, acesta fiind eficient și pentru tratarea hemoroizilor. Totodată, ceaiul preparat din ea favorizează eliminarea bilei şi stimulează secreţia biliară.
Pentru decoco ai nevoie de un litru de apă, în care să fierbi 10 linguriţe de rădăcină. Lasă să fiarbă la foc mic cam un sfert de oră, după care strecoară. Bea câte o cană de decoct de papadies înainte de mesele principale. Tratamentul trebuie să dureze 14 zile.

Ceai din frunze de merişor

De ce e atât de recomandat merişorul? Pentru că acţionează precum un dezinfectant pentru organism, dar are şi funcţie antiinflamatorie. Ceaiul este perfect întrucât ajuta la dizolvarea calculilor. Pune 2 linguriţe de frunze de merişor în 200 ml de apă clocotită. Acoperă cana timp de 10 minute, după care strecoară. Bea acest ceai timp de trei ori pe zi.

Decoct din rădăcină de brusture

Şi brusturele are proprietatea de a dizolva calculii biliari. Ai nevoie de un litru de apă şi 2-4 linguri de rădăcină de brusture mărunţite. Lasă să fiarbă în jur de 20 de minute, la foc mic. Lasă apoi la răcit, strecoară şi îndulceşte după gust, cu miere de albine. Poţi să consumi ceaiul pe tot parcursul unei zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`