Prima pagină » Sanatate » Ceaiuri pentru picioare umflate: Cele mai simple și eficiente remedii naturale

Ceaiuri pentru picioare umflate: Cele mai simple și eficiente remedii naturale

16 iul. 2021, 14:47,
BZI.ro, în Sanatate

Fiecare dintre noi a pățit măcar o dată când a ajuns  acasă după o zi lungă de serviciu să aibă senzația chinuitoare de greutate în picioare. Pentru picioarele umflate există mai multe tratamente, care însă pot fi scumpe și costisitoare și tocmai de aceea ceaiurile de plante pot avea efecte imediate.

Principalele cauze ale apariției picioarelor umflate sunt circulaţia deficitară, sarcina, prezența unui cheag de sânge, unele medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, contraceptive orale,medicamente împotriva hipertensiunii, antidepresive, steroizi sau probleme ale unor organe.

persoană care are picioarele umflate

Ceaiuri pentru picioare umflate: Remedii naturale

Dacă picioarele rămân umflate pentru perioade lungi de timp, este indicat să te adresezi unui medic. Dacă umflătura este de scurtă durată, poți apela cu încredere la următoarele remedii naturale pentru a aduce picioarele la dimensiunea lor normală.

Unul dintre cele mai des întâlnite remedii naturale pentru picoarele umflate este ceaiul de pătrunjel. Acesta te scapă de retenția de apă, în situația în care aceasta este cauza umflării picioarelor. Efectele sale diuretice cresc fluxul de urină. În plus, pătrunjelul conține flavonoide, niște compuși capabili să facă legătura cu receptorii adenozina A1. Acest lucru mărește efectul substanței și stimulează producția de urină.

persoană care are picioarele umflate

Ceaiul de păpădie elimină retenția de apă deoarece acționează ca un diuretic natural bogat în potasiu, un tip de mineral cu efecte asupra rinichilor și producției de urină.

Planta nu ar trebui folosită de gravide sau de cei cu probleme ale ductelor biliare sau obstrucție intestinală.

Un alt ceai des folsoit pentru a scăpa de picioarlee umflate este cel de coada calului. Acest ceai are efecte diuretice în comparație cu hidroclorotiazida, un diuretic produs în laborator.

În condițiile în care nu s-a demonstrate încă dacă acest ceai mărește eliminarea mineralelor prin urină, este recomandat să fie consumat cel mult 7 zile consecutiv, pentru a preveni dezechilibrele minerale. În plusm ceaiul de coada calului nu ar trebui consumat de femeile gravide și femeile care alăptează.

persoană care are picioarele umflate

Ceai de hibiscus și din semințe de fenicul

Ceaiul de hibiscus crește cantitatea de urină produsă și are efecte similare cu unele diuretice sintetice produse in laborator, precum furosemid si hidroclorotiazida.

Mai mult, compoziția antocianinelor, flavonoidelor, și acidul clorogenic în hibiscus reglează activitatea aldosteronului, un hormon care controlează producția de urină.

Și în cazul acestui ceai, chiar dacă pare a fi sigur pentru oricine, este indicat să nu fie consumat de femeile însărcinate sau care alăptează.

Un alt ceai cu rezultate foarte bune în combatrea umflării picioarelor este cel din semințe de fenicul. Feniculul este o plantă flosită des pentru tratarea problemelor legate de vezica biliară și tensiunea arterială. Feniculul are efecte diuretice, care duc la un flux mărit de urină și eliminarea excesului de fluid din corp.

Ceai din fenicul poate fi consumat de oricine, însă femeile însărcinate sau care alăptează ar fi indicat să îl bead oar după un consult prealabil al medicului.

În plus, persoanele care au probleme cu rinichii, inima sau tensiunea arterială nu ar trebui să consume ceaiuri din plante medicinale fără un consult prealabil al unui medic.

persoană care are picioarele umflate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024