Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Ceaiuri pentru insomnie – Cum să adormi fără sedative

Ceaiuri pentru insomnie – Cum să adormi fără sedative

08 sept. 2021, 09:46,
în WoW!

Foarte multe persoane suferă de insomnie. Fie nu pot adormi aproape deloc, fie au somnul întrerupt. Cauzele sunt diverse. Cel mai adesea este vorba de stres, anxietate şi depresie. În cazul persoanelor cu unele probleme cardiovasculare însă, insomnia este provocată de medicamentaţie. Ce este de făcut? Înainte de a apela la clasicele tratamente de prin farmacii, încearcă nişte ceaiuri pentru insomnie.

Să nu dormi o noapte sau două, nu este chiar aşa o mare problemă. Când însă e vorba de multe nopţi, deja organismul oboseşte, nu mai face faţă treburilor zilnice, îi scade imunitatea, devine predispus la unele boli. În funcţie şi de meseria fiecăruia, este periculos să nu poţi dormi. Spre exemplu, dacă eşti şofer ori lucrezi în fabrică sau construcţii, lipsa somnului poate să ducă la producerea de accidente şi chiar tragedii. Ai mai multă grijă de tine şi odihneşte-te. Dacă nu poţi dormi, înainte de a merge la medic, încearcă nişte ceaiuri pentru insomnie.

Ceaiuri pentru insomnie – Farmacia naturii, la îndemâna ta

Cu siguranţă, îţi aduci aminte de zilele din copilărie, când bunica îţi pregătea ceai de tei cu pâine şi magiun, înainte de a merge la şcoală. Era unul din puţinele ceaiuri avute la dispoziţie. Bineînţeles, erau şi multe alte plante din care îţi putea face ceai, precum pelinul, dar acesta din urmă avea anumite utilizări. Teiul, în schimb, se potrivea indiferent de moment. Ştiai însă ca ceiaul de tei, băut seara, înainte de culcare, te linişteşte şi îţi relaxează sistemul nervos? Ajungând într-un anumit punct la calmarii, ţi se face somn şi reuşeşti să adormi. Floarea de tei este foarte accesibilă. O găseşti fie în pieţe, fie la farmaciile naturiste şi are proprietăţi antistres şi antispastice.

La bebeluşii peste 6 luni, medicii recomandă ceaiul de muşeţel. De ce? Pentru că are efecte antispastice, antibacteriene, antiinflamatorii şi antistres. De altfel, el ne este recomandat şi nouă, când sunt diverse infecţii intime ori probleme cu hemoroiziii.

Scapă de insomnie cu ceaiuri aromate

Lavanda miroase frumos. Nu degeaba se pun buchetele de lavandă în camerele în care nu locuim. Ea ţine la distanţă şi moliile de haine, mai ales de stofă şi lână, dacă e pusă în săculeţi şi strecurată prin dulapuri. Ştii însă că te poate ajuta să scapi de oboseală accentuată şi de stresul cronic? Tot ce trebuie să faci este să bei ceai de lavandă. Se spune că este unul din cele mai puternice sedative naturale, care te ajută şi să adormi mai uşor noaptea şi să nu îţi întrerupi somnul nocturn.

La noi încă nu se foloseşte ceai de floarea pasiunii aşa mult, dar acesta stimulează eliminarea stresului. În plus, e un excelent antidepresiv şi factor relaxant pentru sistemul nervos. Nu te speria dacă ţi se pare că e prea aromat. E posibil să nu-ţi placă de prima dată, dar încearcă nici să nu cedezi tentaţiei de a-l îndulci cu zahăr.

Ceaiul de mentă este indicat pentru unele afecţiuni gastrice uşoare, dar se spune că are şi o puternică acţiune antistres. Bea-l în fiecare seară, înainte de culcare. Are o aromă plăcută şi diminuează simptomele cauzate de stres şi anxietate. Mai mult, se pare că are grijă de sistemul imunitar, întrucât e o sursă de vitamine B, calciu şi fosfor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024