Prima pagină » Sanatate » Ceaiuri pentru hipertensiune: Remedii miraculoase, din inima naturii

Ceaiuri pentru hipertensiune: Remedii miraculoase, din inima naturii

30 mart. 2022, 09:10,
în Sanatate

Ceaiurile sunt o alegere execelentă de fiecare dată, mai ales pentru hipertensiune. De aceea, în articolul de astăzi, ți-am pregătit o listă cu cele mai eficiente ceaiuri, pe care să le consumi atunci când te confrunți cu tensiune mare.

Hipertensiunea arterială este reprezentată de creșteri ale valorilor tensiunii sistolice peste 140 mmHg și a tensiunii diastolice peste 90 mmHg. De regulă, aceasta este o afecțiune „tăcută”, care nu prezintă motive de îngrijorare la început. Printre simptomele care pot apărea în cazul unei tensiuni mărite, se numără: cefalee occipitală, acufene (zgomote în urechi), fosfene (tulburări vizuale), dispnee (greutate în respirație), vertij (senzație de lipsă de echilibru, amețeală), durere retrosternală (care se află în spatele sternului), parestezii la nivelul feței și membrelor superioare, senzație de greață și vărsături.

Hipertensiunea poate fi extrem de pericuoasă, dacă este însoțită și de colesterol mărit sau de ateroscleroză. În astfel de situații, crește semnificativ riscul de infarct sau de accident vascular cerebral. Astfel că, pe lângă tratamentul recomandat de medic, poți bea ceaiuri din plante medicinale, care au efecte binefăcătoare asupra hipertensiunii arteriale.

Ceaiuri pentru hipertensiune

Cele mai bune ceaiuri pentru tensiune mare sunt cele din: păducel, vâsc, roiniță, talpa-gâștei și hibiscus.

Ceaiul de păducel

Ceaiul de păducel echilibrează funcțiile inimii, reglează hipertensiunea arterială, fluidizează sângele și previne apariția cheagurilor și trombozelor. Nu degeaba păducelul este considerat „planta inimii”: acțiunea sa este sedativă, vasodilatatoare și anticoagulantă. Consumă două căni de ceai de păducel zilnic, timp de una-două luni și efectele nu vor întârzia să apară. Se prepară dintr-o linguriță de plantă la 200 de mililitri de apă clocotită.

flori de păducel

Ceaiul de păducel echilibrează funcțiile inimii, reglează hipertensiunea arterială, fluidizează sângele și previne apariția cheagurilor și trombozelor.

Ceaiul de vâsc

Ceaiul de vâsc tratează hipertensiunea arterială. Aceasta plantă poate atenua simptomele hipertensiunii arteriale: senzația de amețeală, vâjâitul în urechi, tulburările de vedere, tahicardiile. În plus, acesta fortifică activitatea cardiacă, care este legată de tensiunea arterială anormală. S-a demonstrat, chiar, că vâscul poate scădea și nivelul tensiunii arteriale. Este un leac miraculos, deoarece vindecă sechelele în urma unui accident vascular.

Maceratul din această plantă are efect vasodilatator, hipotensor și antiaterosclerotic. Se realizează prin lăsarea plantei în apă, timp de zece ore, după care se strecoară și se bea.

vâsc în copac

Ceaiul de vâsc tratează hipertensiunea arterială.

Ceaiul de roiniță

Roinița este o plantă perenă, care are un miros puternic de lămâie. Oamenii de știință au demonstrat că planta este capabilă să protejeze inima de diverse tipuri de leziuni sau degradări, reducând ritmul cardiac și scăzând tensiunea arterială. Astfel că, tensiunea ta creşte în urma stresului şi a nervozităţii, bea o cană de ceai de roiniţă. Te va relaxa și tensiunea va scădea.

frunze de roiniță

Roinița este o plantă perenă, care are un miros puternic de lămâie.

Ceaiul de talpa-gâștei

Ceaiul de talpa-gâștei susține buna funcționare a aparatului cardiovascular, ajută la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase și contribuie la menținerea relaxării și a unei stări mentale de bine. Efectul acestui ceai reglează presiunea sângelui şi scade tensiunea, fiind adesea recomandat în tratarea anxietății.

floare de talpa-gâștei

Ceaiul de talpa-gâștei susține buna funcționare a aparatului cardiovascular.

Ceaiul de hibiscus

Ceaiul de hibiscus este consumat în întreaga lume, în special datorită proprietăţilor sale terapeutice şi a conţinutului bogat în antioxidanţi, dar şi pentru aroma sa specială. Prin urmare, consumul de ceai de hibiscus are proprietăţi antihipertensive, ajutând la scăderea tensiunii arteriale sistolice şi diastolice.

floare de hibiscus

Ceaiul de hibiscus este consumat în întreaga lume, în special datorită proprietăţilor sale terapeutice şi a conţinutului bogat în antioxidanţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *