Prima pagină » Sanatate » Ceaiuri pentru durerile în piept. Remedii eficiente, din inima naturii

Ceaiuri pentru durerile în piept. Remedii eficiente, din inima naturii

28 iul. 2022, 10:42,
BZI.ro, în Sanatate

Ceaiurile sunt recomandate pentru o multitudine de simptome, inclusiv pentru durerile în piept. Iată care sunt cele mai eficiente ceaiuri, care promit să te scape de disconfort.

Multe probleme de sănătate pot genera dureri în piept, iar, de cele mai multe ori, nu au nicio legătură cu inima (deși așa ai putea crede). Cauzele durerii în piept se împart în: cauze care au legătură cu inima, cauze de natură digestivă, cauze care se află în strânsă legătură cu sistemul musculoscheletal sau cauze care au de-a face cu plămânii. Mai mult, astfel de dureri pot fi provocate și de atacul de panică sau de zona zoster.

Cea mai mare teamă când apar dureri în piept rămâne, totuși, infarctul miocardic. Această frică este justificată, mai ales dacă pacientul prezintă factori de risc: dacă fumează, dacă este hipertensiv, dacă are colesterol, trigliceride mărite, diabet, dacă este supraponderal, nu face deloc mișcare sau dacă este supus stresului constant. În cazul în care te regăsești în una dintre aceste situații, iar durerea în piept este însoțită și de transpirații reci, greață, vomă, tensiune mare sau leșin, nu mai sta pe gânduri și prezintă-te, de urgență, la medic.

Ceaiuri pentru durerile în piept. Scapă de disconfort cu ajutorul naturii!

Cele mai bune ceaiuri pentru durerile în piept sunt cele din: păducel, valeriană, roiniță sau sunătoare.

Ceai de păducel

Ceaiul de păducel, cunoscut și sub numele de ceaiul inimii, prezintă multe beneficii pentru sănătate. De pildă, acționează ca un diuretic puternic, astfel că poate reduce acumularea de lichide în țesuturi, ușurând simptomele insuficienței cardiace congestive.

De asemenea, ceaiul de păducel echilibrează funcțiile inimii, normalizează tensiunea arterială, fluidizează sângele și previne apariția cheagurilor și trombozelor. În plus, ameliorează durerile în caz de angină pectorală și calmează tulburările de ritm cardiac. În același timp, întărește mușchiul cardiac și dilată vasele de sânge, ușurând circulația către toate organele din corp.

Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă la o cană de 250 de mililitri cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute și se strecoară.

o cană cu ceai de păducel

Ceaiul de păducel, cunoscut și sub numele de ceaiul inimii, prezintă multe beneficii pentru sănătate.

Cauți ceaiuri pentru durerile în piept? Încearcă ceaiul de valeriană!

Ceaiul de valeriană este folosit pentru rolul său sedativ. Acesta combate insomnia, reduce anxietatea, reglează tensiunea arterială, reduce stresul, reduce simptomele tulburării bipolare, tratează indigestia, reduce migrenele, tratează sindromul obsesiv-compulsiv și nu numai.

Pentru a calma durerile din piept, prepară o infuzie dintr-o linguriță de plantă și la 200 de mililitri de apă fierbinte.

o cană cu ceai de valeriană

Ceaiul de valeriană este folosit pentru rolul său sedativ.

Ceai de roiniță

Ceaiul de roiniță este recomandat pentru armonizarea stării psiho-emoționale, pentru protejarea sistemului nervos de stres și pentru îmbunătățirea memoriei. Totodată, susține aparatul cardiovascular în perioadele stresante, reduce spasmele instestinale, produce și elimină bila, reduce stările de greață și crește pofta de mâncare.

Prepară acest ceai dintr-o linguriță de plantă și 250 de mililitri de apă clocotită. Lasă la infuzat 5-8 minute, după care strecoară.

o cană cu ceai de roiniță

Ceaiul de roiniță este recomandat pentru armonizarea stării psiho-emoționale, pentru protejarea sistemului nervos de stres și pentru îmbunătățirea memoriei.

Ceaiul de sunătoare, pe lista ceaiurilor recomandate pentru durerile în piept

Ceaiul de sunătoare este indicat pentru stimularea stării de spirit, ameliorarea durerilor menstruale, întărirea sistemului hepato-biliar și pentru eliminarea senzației de disconfort ale pielii date de anumite afecțiuni. Chiar dacă nu are un gust prea bun, beneficiile acestui ceai pentru organism nu pot fi trecute cu vederea.

Se prepară din una-două lingurițe de flori uscate de sunătoare și 250 de mililitri de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute, se strecoară și se consumă cu 30 de minute înainte de masă.

În cazul în care te confrunți cu agitație și anxietate, stări de amețeală, diaree sau constipație, gură uscată, oboseală și insomnie, dureri de cap, manifestări gastrointestinale, disfuncții sexuale, iritații și sensibilitate crescută la lumina soarelui, oprește-te din a mai consuma acest ceai.

o ceașcă cu ceai de sunătoare

Ceaiul de sunătoare este indicat pentru stimularea stării de spirit, ameliorarea durerilor menstruale, întărirea sistemului hepato-biliar și pentru eliminarea senzației de disconfort ale pielii date de anumite afecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *