Prima pagină » Lifestyle » Ceaiuri pentru atacuri de panică. Remedii naturale pentru anxietate și depresie
Ceaiuri pentru atacuri de panică. Remedii naturale pentru anxietate și depresie

Ceaiuri pentru atacuri de panică. Remedii naturale pentru anxietate și depresie

29 apr. 2021, 17:12,
în Lifestyle

Atacurile de panică sunt episoade bruste si recurente de frica intensa, neliniste sau anxietate. Se dezvoltă foarte repede și durează, de regulă, timp de 20 de minute, deși există cazuri în care atacul a durat până la 2 ore. Atacurile de panică trebuie deosebite de adevăratele boli mintale asociate cu frici severe sau alte nevroze . Astfel de atacuri pot apărea la oameni complet sănătoși, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Ele apar ca urmare a tensiunii constante, a stresului continuu, a stărilor emoționale severe cauzate de nenorocirea întâmplată.

Simptomele cele mai frecvente la atacurile de panică

  • Frică intensă bruscă și anxietate.
  • Dificultăți de respirație.
  • Creșterea ritmului cardiac, uneori însoțită de o creștere a presiunii arteriale.
  • Cercuri în fața ochilor, senzație de lumină.
  • Transpirație excesivă.
  • Dificultăți de mișcare. Pacientului îi este dificil să facă mișcările cele mai simple, este greu să vorbești, uneori este imposibil să faci un pas.
  • Dorința de a voma.
  • Durere în stomac și stern.

Principalul simptom al unei atacurilor de panica este apariția unui sentiment de frică. Mai mult, această frică crește foarte repede, capturând complet o persoană. Datorită simptomelor enumerate mai sus, persoana începe să simtă că are un atac de cord. Ca urmare, panica se intensifică și apare frica de moarte. Cel mai important lucru în a ajuta este controlul acestor temeri.

Cum se tratează atacurile de panică

Puteți utiliza medicamente numai la recomandarea unui medic pentru a opri atacurile de panică. Principalele medicamente folosite pentru atacurile de panica sunt: „Diazepam” și „Alprazolam” dar, și antidepresive. Medicamentele din grupul inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei ajută bine.

Psihoterapia este folosit cu succes în practică. Cu ajutorul unui psihoterapeut, pacientul poate înțelege cum a apărut tulburarea, poate să se raporteze diferit la situațiile care provoacă panică și, de asemenea, să învețe să se ajute singuri.

Cum poți trata atacurile de panică cu ajutorul ceaiurilor?

Exista multe leacuri batranesti care pot fi folosite pentru a trata atacurile de panică. Sunt destul de accesibile, naturale și nu provoacă efecte secundare și dependență. Din cele mai vechi timpuri, omenirea a observat că menta și lămâia pot avea un puternic efect calmant. În zilele noastre, proprietățile acestora continuă să fie folosite pentru a trata persoanele care suferă de atacuri de panică.

Ceaiuri din plante pentru a tratamentul atacurilor de panica:

Ceaiul de tei este un remediu natural pentru stres şi insomnia. Florile acestui copac sunt printre cele mai cunoscute leacuri batranesti cu efect calmant si linistitor. Consumat seara inainte de culcare, ceaiul de tei este relaxant si alunga insomnia.

Ceaiul verde este considerat un ceai anti-stres datorită conţinutului de teanină, un compus care calmeaza organismul. Ceaiul verde este un inlocuitor ideal al cafelei, plus ca acestea te scapa si de stres si detoxifica organismul. Acest ceai are un continut scazut de cofeina si din aceasta cauza nu este recomandat consumarea lui seara.

Ceaiul de Valeriana. Valerianta este o planta foarte folosita in tratarea atacurilor de panica, anexietate dar si a depresiei. Se poate consuma sub forma de ceai pentru cel putin 4 saptamani, deoarece efectele sale pozitive apar in timp. Ceaiul de valeriana are un efect calmant asupra organismului si reduce atacurile de panica si starile de anxietate.

Ceai de musetel. In momentele de anexietate, o ceasca de ceai de musetel te poate ajuta sa te relaxezi. Ceaiul de musetel are aproximativ acelas efect asupra corpului ca diazapamul, prescris de medici pentru astfel de tulburări psihice, dar nu prezintă aceleaşi efecte secundare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024