Prima pagină » Sanatate » Ceaiuri naturiste pentru tusea la copii. Scapă de răceală rapid!

Ceaiuri naturiste pentru tusea la copii. Scapă de răceală rapid!

17 iul. 2024, 10:25,
BZI.ro, în Sanatate

Ceaiurile naturiste vin în ajutor pe parcursul unei răceli, în care copiii se confruntă cu tusea seacă și tusea productivă, ambele la fel de sâcâitoare pentru cei mici.

Ceaiurile naturiste ameliorează tusea la copii, această tuse este un reflex natural și apare atunci când ceva irită gâtul sau căile respiratorii.

Ce ceaiuri naturiste sunt bune pentru tusea la copii

Unul dintre ceaiurile naturiste bune pentru tusea la copii este cel făcut din ceapă, aceasta tratează cu succes tusea și o puteți folosi atât sub formă de sirop, cât și sub formă de ceai.
Pentru ceai, fierbeți ceapa și adăugați o jumătate de lămâie, câteva frunze de mentă și puțină miere de albine. Ideal este să se consume patru căni de ceap de ceapă pe zi. Dacă optați pentru siropul de ceapă, trebuie să știți că acesta ajută și la decongestionarea căilor respiratorii dar reduce și febra și combate tusea seacă.

Ridichea neagră este răspunsul pentru tratarea tusei, fie ea seacă sau productivă. Din ea nu se prepară ceai, însă puteți prepara un sirop delicios acasă. Trebuie să tăiați frunzele și în scobitura rămasă, adăugați câteva linguri de miere și lăsați la macerat peste noapte. De a doua zi, puteți începe administrarea cu 3 – 6 lingurițe, de preferință între mese.

Cimbru este o altă plantă care ameliorează spasmele musculare netede, inclusiv cele cauzate de tuse. Pentru a calma tusea, cimbrul poate fi consumat sub formă de tinctură, ceai sau sub formă de pastile.

Amestecat cu bicarbonat de sodiu, ceaiul de tei este folosit pentru gargară și poate trata cu succes amigdalele inflamate și tusea convulsivă. În plus, ceaiul de tei are și un efect ușor sedativ datorită substanțelor active conținute de florile de tei, ceea ce ajută la calmarea iritațiilor produse de tuse, dar și la combaterea tulburărilor de somn.

Mugurii de pin sunt eficienți în cazul bronșitelor și pot fi administrați sub formă de ceai sau sirop. Aceștia sunt alegerea naturistă ideală în cazul tusei, datorită proprietăților antiseptice și expectorante pe care le oferă.

Tratamente „băbești” pentru eliberarea căilor respiratorii

Indiferent de tipul de tuse care îți afectează copilul, ține minte că se poate trata cu ajutorul beneficiilor plantelor medicinale.
În afară de a face ceai din plantele și legumele de mai sus, mai poți încerca câteva remedii pentru tuse din bătrâni.

Cartoful ras sau ridichea neagră îmbibate în spirt sau țuică și înfășurate într-o cârpă și puse în jurul gâtului va face minuni pentru ameliorarea. De asemenea, puteți pune doar o cârpă sau un fular înmuiate în țuică sau spirt și înfășurate în jurul gâtului.

Pentru uz intern, după cum am specificat, ai la dispoziție numeroase variante pentru ameliorarea tusei la copii, precum comprimatele de supt, din plante, ceaiurile naturiste și siropurile pentru căile respiratorii.

În cazul în care tusea nu trece de la sine și nici datorită acestor ceaiuri naturiste ba chiar apar complicații precum amețeală, dificultăți în respirație sau înghițire, dureri de cap sau scăderi în greutate se recomadă să mergeți la un consult medical de specialitate.
Dacă ceaiurile naturiste pentru copii nu au niciun efect asupra tusei și aceasta persistă în continuare, trebuie să mergeți neapărat la medic pentru că tusea, mai ales cea seacă, poate ascunde o afecțiune mai gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *