Prima pagină » Sanatate » Ceaiuri care scad colesterolul: Cum să reduci radicalii liberi din organism cu ajutorul plantelor

Ceaiuri care scad colesterolul: Cum să reduci radicalii liberi din organism cu ajutorul plantelor

13 sept. 2021, 10:13,
BZI.ro, în Sanatate

Colesterolul reprezintă un tip de grăsime prezent în toate celulele corpului și ale cărui funcții sunt necesare pentru funcționarea optimă a organismului. Pentru a reduce colesterolul rău (LDL – lipoproteine cu densitate mică) care, ajuns la un nivel crescut, duce la accidente vasculare cerebrale, cardiace sau oculare se poate apela la tratament medicamentos, dar există și mai multe ceaiuri care scad coșesterolul.

Colesterolul este produs 75% în ficat, în special din grăsimile alimentare, și 25% provine direct din alimente și produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi.

Colesterolul are legătură cu formarea hormonilor sexuali și tiroidieni determinați. În cazul colesterolului rău, este grav faptul că persoanele care au această problemă nu realziează acest lcuru deoarece este greu de detectat din cauza lipsei de simptome.

ceașcă de ceai care reduce colesterolul

Ceaiuri care scad colesterolul: Ajutor din partea naturii

Pentru scăderea colesterolului rău există mai multe medicamente, însă medicina modernă a început să folosească din ce în ce mai mult puterile vindecătoare ale ceaiurilor.

Ceaiurile ajută în lupta contra radicalilor liberi din organism prin intermediul antioxidanților. Puterea antioxidanților depinde de tipul de ceai și de metoda prin care acesta a fost procesat.

Important de știut este faptul că efectele ceaiurilor din plante asupra colesterolului rău n use văd imediat, fiind necesar să bei ceai din plante câteva săptămâni la rând pentru a vedea o îmbunătățire.

Unul dintre cele mai des folosite ceaiuri care scad colesterolul este cel de hibiscus. Studiile au arătat că acest ceai are cel mai mare nivel înregistrat de antioxidanți dintre toate ceaiurile din plante.

ceașcă de ceai care reduce colesterolul

Ceaiul de frunze de afin este un bun remediunatural pentru colesterolul rău, dar și pentru reducerea zahărului din sânge.

Ceaiurile cu fructe de pădure, cu coajă de portocală și mentă au niveluri ridicate similare de antioxidanți.

Și ceaiul verde reduce în mod semnificativ colesterolul total.

Ceaiul rooibos ajută la îmbunătățirea nivelurilor colesterolului rău. Potrivit srudiilor, persoanele care au băut 6 cești de rooibos în fiecare zi, timp de 6 săptămâni, au înregistrat o scădere a colesterolului LDL de aproape 0,7 mmol/l și o crestere a colesterolului HDL de aproape 0,3 mmol/L.

ceașcă de ceai care reduce colesterolul

Ghimbir, păpăpdie, mesteacăn sau anghinare

Un alt ceai recomandat pentru reducerea colesterolului rău este cel de ghimbir. Și pudra de ghimbir scade nivelul lipidic.

Ceaiul de păpădie este, de asemenea, recomandat pentru reducerea colesterolul.

Și ceaiul de pătlagina împiedică absorbția grăsimilor la nivel intestinal, fiind considerat un real remediu naturist în reducerea colesterolului.

Ceaiul de mesteacăn este un alt remediu natural care duce la scăderea tensiunii și are o mare putere de a elimina colesterolul și acidul uric din sânge.

De asemenea, anghinarea este o plantă medicinală bună pentru ficat, deoarece elimină acumularea de grăsime de la nivelul acestuia. Anghinarea ajută la metabolizarea grăsimilor în general, a glucidelor și a colesterolului, împiedicând depunerea pe vasele de sânge. Și ea se găsește sub formă de ceai, capsule sau tinctură.

Este bine de știut că starea ta de sănătate și metabolismul fiecăruia pot afecta viteza cu care ceaiurile din plante ajută la reducerea nivelului colesterolului rău.

ceașcă de ceai care reduce colesterolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *