Prima pagină » Culinar » Ceaiuri ca scad tensiunea
Ceaiuri ca scad tensiunea

Ceaiuri ca scad tensiunea

31 oct. 2019, 11:35,
în Culinar

Inainte de a fi medicina a fost natura, iar oamenii inainte se tratau cu plante, care nu aveau efecte secundare si rezolvau cauza, nu doar simptomele. S-a pastrat pana astazi stiinta intrebuintarii plantelor pentru diferite boli, inclusiv hipertensiunea arteriala. Avem mai multe ceaiuri care scad tensiunea. Iata 5 cele mai bune dintre ele.

Ceaiuri care scad tensiunea: paducelul
Dintre ceaiurile care scad tensiunea, paducelul reduce aproape imediat tensiunea fiind hipotensiv cu efect anti aritmic. Mai este numit si “planta inimii” pentru ca imbunatateste irigarea si oxigenarea creierului si creste forta de contractie a muschiului cardiac. De asemenea este un bun antioxidant, diuretic si sedativ.

Vascul

Nu numai ca are efect de potolire a dragostei cand te afli sub vasc, dar se pare ca ceaiul de vasc are proprietati uimitoare pentru sanatatea inimii la propriu. Vasodilatator si antiaterosclerotic, vascul este bun pentru cei care sufera de hipertensiune si probleme de ritm cardiac, avand efect hipotensiv.

Ceaiuri care scad tensiunea: mesteacan
Printre ceaiurile care scad tensiunea, ceaiul din frunzele de mesteacan este recomandat, in special, persoanelor care retin apa in tesaturi si au tensiunea marita din aceasta cauza. Mesteacanul scade si tensiunea si colesterolul, dar ajuta si la slabit, fiind ideal pentru persoanele supraponderale.

Ceaiuri care scad tensiunea: talpa-gastei
Atunci cand aveti tensiunea ridicata din cauza stresului sau a gandurilor prea incarcate, beti un ceai de talpa-gastei, deoarece reduce imediat bataile inimii si calmeaza sistemul nervos suprasolicitat. Leonurus cardiaca, cu actiune asupra inimii dupa denumirea latina, cu efect sedativ, este recomandat si in tratarea anxietatii, mentinand buna functionare a aparatului cardiovascular.

Ceaiuri care scad tensiunea: Ceaiul negru
Australienii au efectuat un studiu prin care au demonstrat ca ceaiul negru ajuta la scaderea tensiunii arteriale. In urma studiului publicat in „Archives of Internal Medicine” , oamenii de stiinta au studiat procesul prin care ceaiul negru scade tensiunea. Ceaiul negru ajuta la mentinerea sanatatii celulelor endoteliale, care acopera peretii vaselor de sange, iar disfunctionalitatile endoteliului atentioneaza oscilatiile presiunii sangvine. Bogat in vitamine B, iod, potasiu si uleiuri volatile, ceaiul negru este printre cele mai bune care scad tensiunea.

40,5% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala. Cei mai cunoscuti factori ce contribuie la dezvoltarea acestei boli sunt: fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentarismul, hiperglicemia, obezitatea si stresul. Aceasta boala nu te supara pe moment si nici nu te alarmeaza. Asadar, trebuie sa ai in vedere daca s-a intamplat mai des sa ai ameteli, tiuituri in ureche, oboseala rapida la eforturi mici, palpitatii sau dureri precordiale.

In afara de ceaiurile care scad tensiunea este bine sa faci mai multa miscare, sa bei sucuri de legume proaspete, telina si morcovul fiind foarte bune pentru scaderea tensiunii. Ai grija sa nu te stresezi foarte des si sa incerci sa iti mentii sanatatea mintala cat mai buna, asa vei avea si corpul mai sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024