Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Ceaiul de lămâie: Preparare, beneficii, contraindicații

Ceaiul de lămâie: Preparare, beneficii, contraindicații

19 apr. 2021, 11:28,
în Sanatate

Ceaiul de lămâie este, fără îndoială, cea mai populară băutură caldă. Apreciat de multă lume pentru gustul său dulce-acrișor, ceaiul de lămâie este ușor de preparat de către oricine și are multe beneficii.

Ceaiul de lămâie poate fi băut atât cald, cât și rece, în varianta modernă, preparat prin fieberea unei lămâi tăiate în bucăți sau felii.

Deși pare ușor de preparat, specialiștii susțin că ceaiul de lămâie trebuie să fie nu doar gustos și sănătos, dar trebuie să fie și pregătit corespunzător.

Ceai de lămâie: Cum se prepară

Pentru a prepara ceaiul de lămâie, se spală 3 – 4 lămâi, după care se taie fiecare lămâie în patru bucăti și se pune într-un vas cu un litru de apă.

Conținutul se pun la fiert aproximativ 20-30 de minute și se complectează cu apă dacă a scăzut conținutul prin fierbere.

La final se îndulcește cu miere sau cu zahăr, în funcție de preferințe.

Ceaiul de lămâie poate fi preparat și în alt mod. Pentru preparare, se pune într-un vas apă la fiert. Se ia lămâie, se spală, se taie în bucăți și se stoarce. Sucul de lămâie se adaugă la apa clocotită. Conținutul se toarnă în căni și se lasă să se limpezească timp de aproximativ trei minute.

Ceaiul de lămâie poate fi preparat și în combinație cu alte ingrediente. Spre exemplu, pentru ceaiul de lămâie cu ghimbir se curăță ghimbirul și se taie în felii subțiri. Acesta se pune într-un ibric și se toarnă apă peste el. Se fierbe aproximativ 10 minute, după care se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie. Cealaltă jumătate de lămâie se taie felii și se adaugă în ceașcă, după ce a fiert ceaiul.

Beneficiile ceaiului de lămâie

Dincolo de gustul său foarte bun, ceaiul de lămâie are foarte multe beneficii pentru organism. Acesta menține hidratarea corpului. Fiind suficient hidratat, îți va crește metabolismul, eliminând mai ușor toxinele și oferind oxigen organelor vitale.

Cantitățile mari de vitamina C din lămâie conferă ceaiului proprietăți antiinflamatorii, foarte bune pentru combaterea episoadelor de astm și a altor afecțiuni respiratorii. De asemenea, ajută la eliberarea flegmei și a mucusului ce poate apare în urma unor probleme respiratorii.

Ceaiul de lămâie se consumă frecvent după mese și ajută la digestie, facilitând tractul intestinal. De asemenea, are un puternic agent alcalinizant, reducând simptomele de aciditate și indigestie.

În plus, acesta previne constipația și ajută la eliminarea deșeurilor într-un mod optim. Obișnuirea cu un ceai de lămâie la fiecare masă îmbunătățește progresiv problemele stomacului.

Ceaiul de lămâie conține cantități mari de antioxidanți, care sunt folosiți pentru controlul radicalilor liberi, care provoacă îmbătrânirea și anumite boli cancerigene. Astfel, acesta este un agent preventiv pentru anumite boli.

Ceaiul de lămâie este benefic pentru fricat, ajutând la creșterea producției de enzime și facilitând funcționalitatea acestuia.

Mai mult, ceaiul de lămâie ajută la ameliorarea durerilor dentare, fiind foarte bun în tratarea gingivitei. În plus, acesta elimină respirația urât mirositoare, albește dinții și curăță pereții gurii. De aceea, este foarte bun pentru a finaliza o curățare orală completă.

Ceaiul de lămâie: Contraindicații

Consumul de ceai de lămâie nu are în mod contraindicații, însă se recomandă să țineți cont de unii factori care v-ar putea afecta. Astfel, consumul excesiv poate fi iritant pentru unii oameni, în special pentru cei care suferă de gastrită.

Deși este folsoit pentru albirea dinților, acidul citric poate deteriora, în timp, dinții și smalțul lor.

În plus, din cauza efectului său diuretic, consumul de ceai de lămâie poate intesifca urinarea.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Ce sume vor pierde pensionarii începând din septembrie. Toate pensiile vor fi afectate
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ce a putut să facă un bucureștean din Sectorul 5, fără pic de reținere, chiar în balcon! Un vecin nervos a dezvăluit totul
Playtech.ro
Brigitte Macron, divorţ de preşedintele Franţei, după întâlnirea cu Kate Middleton. Semnele care au prevăzut finalul
observatornews.ro
PSD forţează impozitarea progresivă în Pachetul 2. Câţi bani ar pierde românii cu salarii peste 10.000 de lei
Playsport.ro
Toate restricțiile medicale ale șoferilor, notate pe permisul de conducere. Noutăţi în Codul Rutier de care trebuie să ai habar
Evz.ro
Rulouri de dovlecei cu mozzarella, rețeta verii. Cum se prepară
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Simona Halep a încălcat regulile familiei și a trecut un prag interzis în cultura machedonilor
Playtech.ro
Șoferii care nu-și plătesc amenzile riscă să rămână fără permis. Noi sancțiuni pregătite pentru românii datornici
Dailybusiness.ro
Cum să slăbești dacă ai peste 50 de ani. Ce este și cum funcționează dieta inversă
RomaniaTV
Salarii tăiate, care este noua limită stabilită de Guvern pentru aceşti funcţionari
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Imagini COLOSALE de la nunta anului în România. Cine sunt miliardarii care şi-au unit fastuos destinele
redactia.ro
Cine e Albert NBN, trapperul cu 6 clase care a înjurat România la Beach, Please. Concertul său a scandalizat întreaga țară
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 iulie 2025
17 iulie 2025