Prima pagină » Sanatate » Ceaiul de cimbru scade tensiunea. Cum se prepară corect ceaiul aromat cu efecte miraculoase

Ceaiul de cimbru scade tensiunea. Cum se prepară corect ceaiul aromat cu efecte miraculoase

15 ian. 2024, 12:23,
BZI.ro, în Sanatate

Ceaiul de cimbru scade tensiunea. Această băutură aromată are numeroase beneficii pentru organism și poate fi consumată mai ales de persoanele care suferă de boli ale inimii. Ceaiul de cimbru este un adevărat elixir pentru sănătate însă trebuie să știm cum se prepară corect ceaiul aromat cu efecte miraculoase.

Ceaiul de cimbru scade tensiunea

Ceaiul de cimbru se află pe lista leacurilor naturiste cu efecte miraculoase pentru organism. Această băutură aromată este un dezinfectant natural și reduce inflamațiile, tratează problemele respiratorii grave precum bronșită și astm, ameliorează indigestia, reduce senzația de prea plin după masă și scade tensiunea arterială. Ceaiul de cimbru trebuie consumat mai ales de persoanele cu boli ale inimii. Acest ceai aromat menține sănătatea inimii, asigură circulația normală a sângelui și întreține sănătatea venelor și arterelor.

De asemenea, ceaiul de cimbru întărește sistemul imunitar și poate fi consumat în sezonul rece pentru a combate simptomele de gripă și răceală. Consumul unei căni de ceai de cimbru seara, înainte de culcare, previne afecțiunile respiratorii specifice sezonului de iarnă, fiind de mare ajutor în caz de tuse, bronșită, dureri în gât. Un alt ceai aromat și parfumat cu efecte miraculoase pentru organism este ceaiul de mentă sălbatică. Ceaiul de mentă sălbatică are un efect diuretic, expectorant, acționând și ca un stimulent pentru digestie. Acest remediu naturist are și un efect calmant, fiind recomandat în cazul stărilor de anxietate.

De asemenea, ceaiul de mentă sălbatică este benefic și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat pentru consum și în sezonul rece, când ne confruntăm cu gripa, răceala sau cu viroza respiratorie.

Cum se consumă această băutură aromată

Ceaiul de cimbru are numeroase beneficii pentru organism, însă nu trebuie depășită doza zilnică recomandată. De asemenea, există și contraindicații, iar ceaiul de cimbru nu trebuie consumat de anumite persoane. De exemplu, femeile însărcinate nu trebuie să bea ceai de cimbru pentru că se poate declanșa un avort spontan. Dacă acest ceai este consumat în doze mari poate provoca greață, amețeală și chiar delir. Și persoanele care suferă de alergii trebuie să evită consumul ceaiului de cimbru. În cazul celor alergici, băutura aromată poate provoca erupție cutanată, dureri toracice și dificultăți de respirație.

Pentru a pregăti corect ceaiul de cimbru, vom avea nevoie de 250 ml de apă clocotită în care vom pune o lingură de frunze și flori de cimbru. Se lasă la infuzat timp de 10 minute apoi se strecoară infuzia și se bea caldă. Ceaiul de cimbru se poate consuma simplu sau îndulcit cu miere.

Ceaiul de cimbru este benefic împotriva balonărilor și a arsurilor stomacale. Acest leac naturist ajută și la calmarea sisttemului nervos, a stărilor de neliniște și a tulburărilor de somn. În cazul infecțiilor din cavitatea bucală se face gargară cu ceai de cimbru. Acest remediu este benefic și în combaterea durerilor menstruale. Cimbrul are și efecte antimicrobiene, fiind un puternic antibiotic, antiviral, antimicotic și antiparazitar.

Ceaiul de cimbru este benefic pentru persoanele cu boli ale inimii. Acest leac naturist trebuie consumat cu moderație pentru că are și contraindicații. Dacă ținem cont de recomandările medicului, vom avea parte de efectele miraculose ale acestui ceai aromat, gustos și sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *