Prima pagină » Sanatate » Ceaiul de ceapă și nuci, cel mai bun leac bătrânesc pentru tuse și dureri în gât. Iată cum se prepară

Ceaiul de ceapă și nuci, cel mai bun leac bătrânesc pentru tuse și dureri în gât. Iată cum se prepară

04 oct. 2022, 11:49,
în Sanatate

Ceaiul de ceapă și nuci este unul dintre cele mai bune leacuri bătrânești pentru tuse și dureri în gât. Fie că te confrunți cu tuse productivă, fie cu tuse seacă, acest ceai este, de departe, un remediu miraculos.

Dacă ai încercat toate medicamentele dedicate luptei împotriva tusei sau durerii în gât și nimic nu pare să funcționeze, ar trebui să încerci ceaiul de ceapă și nuci. Este un remediu folosit chiar și de bunicii noștri, care nu dispuneau de farmacii la tot pasul, care să le furnizeze medicamentele necesare. Astfel că, atunci când sufereau de răceli sau gripe, care veneau însoțite de febră, tuse seacă, tuse productivă sau dureri în gât, aveau la îndemână ceaiuri cu efecte binefăcătoare. Pe lângă ceaiurile obișnuite de mușețel, mentă, gălbenele sau sunătoare, care au și ele beneficiile lor, strămoșii noștri aveau grijă de sănătate și foloseau ceai de ceapă și nuci, un remediu naturist excepțional pentru simptomele supărătoare, generate de afecțiunile respiratorii.

Iată cum se prepară ceaiul de ceapă și nuci și află care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate.

toarnă ceai într-o ceașcă

Dacă ai încercat toate medicamentele dedicate luptei împotriva tusei sau durerii în gât și nimic nu pare să funcționeze, ar trebui să încerci ceaiul de ceapă și nuci.

Mod de preparare pentru ceaiul de ceapă și nuci

Indiferent de modul în care te-ai ales cu tuse sau cu durere în gât, ceaiul de ceapă și nuci este mereu acolo să îți vină în ajutor. Acesta se prepară din două cepe mari (pe care să le lași cu tot cu coajă), 6-8 nuci uscate (la fel, cu tot cu coajă), un baton de scorțișoară, un litru de apă rece, o bucată mică de ghimbir și două lingurițe de miere. Dacă vrei, poți adăuga, la final, și un strop de zeamă de lămâie. De asemenea, ai grijă ca mierea să o adaugi abia în momentul în care ceaiul s-a mai răcorit, fiindcă, în caz contrar, poate deveni toxică.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să speli foarte bine cepele (poți să dai primul strat de coajă jos), să le tai rondele, după care să zdrobești nucile.

Pune, apoi, apa la fiert, împreună cu ceapa și nucile cu tot cu coajă. Atunci când apa dă în clcocot, pune capacul și lasă totul la fiert timp de 15 minute. În final, oprește focul și lasă fiertura la infuzat aproximativ jumătate de oră. Strecoară ceaiul, adaugă ghimbirul ras, mierea și batonul de scorțișoară.

Rolul scorțișoarei este de a conferi ceaiului o aromă deosebită, mai ales dacă nu suporți gustul de ceapă. Poți adăuga și zeamă de lămâie, pentru un plus de vitamine.

Se recomandă să bei câte trei căni de ceai de ceapă și nuci pe zi, până când simptomele derenjante dispar.

ceapă și nuci la fiert în apă

Indiferent de modul în care te-ai ales cu tuse sau cu durere în gât, ceaiul de ceapă și nuci este mereu acolo să îți vină în ajutor.

Care sunt beneficiile ceaiului de ceapă și nuci?

Acest ceai are efect depurativ, antiinflamator, calmant și cicatrizant. Mai mult, grație cepei, ceaiul este un vindecător natural, deoarece are efecte antispastice și expectorante.

Totodată, ceaiul realizat din ceapă și coji de nuci scade nivelul glucozei din sânge, fiind ideal chiar și pentru persoanele care suferă de diabet.

Ceaiul este recomandat celor care au stări de oboseală, se confruntă cu astenie sau cu surmenaj intelectual.

Cu alte cuvinte, ceaiul de ceapă și nuci este un remediu naturist extraordinar, care promite să te salveze, atunci când nu vrei să iei medicamente sau când acestea nu produc efectul așteptat.

În orice caz, înainte de a apela la orice remediu naturist, cere sfatul unui medic.

cească cu ceai de ceapă

Acest ceai are efect depurativ, antiinflamator, calmant și cicatrizant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *