Prima pagină » Sanatate » Ceaiul de busuioc, cel mai bun remediu pentru afecțiunile respiratorii. Beneficii și contraindicații

Ceaiul de busuioc, cel mai bun remediu pentru afecțiunile respiratorii. Beneficii și contraindicații

06 oct. 2022, 10:28,
în Sanatate

Ceaiul de busuioc este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru numeroase afecțiuni. Iată care sunt beneficiile acestui ceai și ce contraindicații prezintă.

Busuiocul este o plantă ierboasă, folosită atât în mâncăruri, cât și pentru tratarea a diverse afecțiuni. Are o aromă intensă și, în același timp, abundă în proprietăți nutritive. De pildă, în cinci grame de busuioc proaspăt tocat (echivalentul a două linguri), se găsesc: 0,2 grame de proteine, 0,1 grame de fibre, 0,1 grame de carbohidrați, dar și vitamine (A și K) și minerale (calciu, mangan, magneziu, fier, zinc, potasiu).

Această plantă este originară din Asia și Africa și face parte din familia în care se află și menta. Ceaiul de busuioc are proprietăți antiseptice, antiemetice, antiinflamatoare, antifungice, diuretice, carminative și febrifuge.

busuioc verde

Busuiocul este o plantă ierboasă, folosită atât în mâncăruri, cât și pentru tratarea a diverse afecțiuni.

Ceaiul de busuioc: Beneficii și contraindicații

Ceaiul de busuioc este considerat în popor ca fiind cel mai bun remediu pentru afecțiunile respiratorii. De asemenea, este util și în cazul bolilor cardiovasculare sau în reducerea glicemiei. În ciuda acestor beneficii, sunt și persoane cărora le este interzis să îl consume. Iată ce beneficii și contraindicații prezintă ceaiul de busuioc.

Beneficii

Ceaiul de busuioc este un leac extraordinar pentru infecții. Grație uleiurilor esențiale, care se află în compoziția acestei plante, remediul luptă împotriva bacteriilor ce cauzează infecțiile respiratorii, infecțiile urinare sau cele de la nivelul pielii.

Totodată, ceaiul de busuioc scade riscul dezvoltării afecțiunilor cardiovasculare. Fiindcă infuzia conține eugenol, este redusă tensiunea arterială, iar, mulțumită uleiurilor esențiale, nivelul colesterolului și al trigliceridelor scade. Mai mult, planta este bogată în magneziu, ceea ce înseamnă că poate contribui la îmbunătățirea circulației sângelui.

Ceaiul de busuioc este folositor și persoanelor care se confruntă cu stres și anxietate. Compușii plantei aromatice cresc capacitatea de a gândi mai clar și scad riscul de pierdere a memoriei pe fondul înaintării în vârstă.

Acest remediu poate ajuta și la scăderea glicemiei, fiind util persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat. Pentru a nu interfera cu medicația, se recomandă solicitarea sfatului unui medic de specialitate, înainte de a apela la acest remediu.

două căni cu ceai de busuioc

Ceaiul de busuioc este considerat în popor ca fiind cel mai bun remediu pentru afecțiunile respiratorii.

Contraindicații

Ceaiul de busuioc nu este indicat persoanelor care iau medicamente pentru coagularea sau subțierea sângelui, din cauza faptului că nivelul crescut de vitamina K poate influența tratamentul, scăzându-i efectul.

De asemenea, femeile însărcinate ar trebui să stea departe de acest remediu, deoarece poate contribui la scăderea tensiunii arteriale și a glicemiei.

În ceea ce privește persoanele care suferă de diabet zaharat, acestea au nevoie de acordul medicului pentru a bea ceai de busuioc.

Adăugat în cantități mici în dieta noastră, busuiocul nu face niciun rău, ci, din contră, poate oferi multe beneficii sănătății. Cu toate acestea, dacă nu ești sigur că acest lucru poate funcționa pentru tine, cere sfatul unui medic sau al unui farmacist.

două cești transparente cu ceai de busuioc

În ceea ce privește persoanele care suferă de diabet zaharat, acestea au nevoie de acordul medicului pentru a bea ceai de busuioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *