Prima pagină » Culinar » Ceaiul care amelioreaza simptomele gripei
Ceaiul care amelioreaza simptomele gripei

Ceaiul care amelioreaza simptomele gripei

22 oct. 2019, 23:04,
BZI.ro, în Culinar

Socul este o planta minune, recunoscuta pentru proprietatile ei vindecatoare asupra organismului. Practic este un medicament natural, eficient in lupta cu multe boli, dar are si capacitatea de a preveni numeroase afectiuni respiratorii.Important de retinut este ca acest ceai poate ameliora simptomele caracteristice starilor gripale.

Bogat in vitamina A, C, potasiu, flavonoide, fier socul este foarte bun in tratarea racelilor si a gripei, este util impotriva bacteriilor patogene si a virusilor. Important de mentionat este si faptul ca are rolul de a creste rezistenta organismului si contribuie la reducerea inflamatiei bronsice, combate inclusiv tusea.

Socul poate fi utilizat atat ca infuzie, cat si sub forma de tinctura sau chiar suc de soc.

Iata care sunt beneficiile socului pentru sanatate:

  • Faciliteaza digestia. Socul este un excelent laxativ, contribuie la obtinerea unui tranzit intestinal optim, in felul acesta toxinele sunt eliminate din organism.
    Reduce senzatia de foame, de aceea este foarte bun si pentru doamnele care vor sa slabeasca.Totodata, socul are si proprietati diuretice.
    Combate virozele respiratorii, ajuta si in gripa. Socul contribuie la cresterea rezistentei organismului, scade febra, amelioreaza starile gripale, raceala, laringita, bronsita si sinuzita. Se pare ca are efect benefic si in cazul copiilor bolnavi de pojar. Ceaiul din flori de soc este este eficace in crize de tuse sau de dispnee. Combate infectiile de la nivelul plamanilor.
    Adjuvant in reumatism, deoarece poate ameliora durerile aferente acestuia. Mai exact, ceaiul de soc este un bun antireumatic, fiind indicat in reumatism, dar si in guta. Prin diureza pe care o produce, ajuta la eliminarea diverselor substante toxice din organism si ajuta la calmarea durerii.
    Elimina substantele nocive din organism, ceaiul de soc putand fi folosit cu succes in curele de detoxifiere.
    Amelioreaza celulita. Sunt studii care sustin ca este ideal pentru reducerea tesutului adipos din corp. Este un ceai indicat in marea majoritate a dietelor. De asemenea, compresele cu soc contribuie la eliminarea celulitei.
    Frunzele de soc trateaza arsurile minore si degeraturile. De asemenea, are un efect calmant asupra pielii iritate fiindca contribuie la refacerea tegumentelor, previne si imbatranirea prematura a pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *