Ceaiul anti-COVID din Madagascar. Pe 20 aprilie, președintele Madagascarului convoacă o conferință de presă pentru a anunța o descoperire în lupta împotriva COVID-19. Este vorba despre un vechi tratament împotriva malariei, spune el, unul care are rezultate miraculoase în rândul celor bolnavi. Este atât de sigur incat îndeamnă să se consume zilnic, in scop preventiv. Recunoaște că și el ia medicamentul.
Președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, face acum chiar reclara la aceasta bautura miraculoasa numita „Covid-Organics”: „Acest ceai din plante dă rezultate în șapte zile”, afirmă el.
Acesta anunță că primul remediu african pentru coronavirus, bazat pe medicina tradițională africană, va fi distribuit în toată țara și, în cele din urmă, pe intreg continentul.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, nu există medicamente care s-au dovedit a preveni sau vindeca COVID-19. Acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni să acționeze la orice tratament potențial care ar putea oferi o cale de ieșire din blocajele devastatoare care prăbușesc economiile naționale.
Ceaiul anti-COVID din Madagascar nu este încă disponibil pentru export
CVO nu este încă disponibil pentru export, dar a stârnit consternare în rândul comunității medicale din Africa și a declansat o mustrare neobișnuit de bruscă din partea OMS, care a menționat ca utilizarea unor astfel de produse poate pune oamenii în pericol, dând un fals sentiment de securitate și distragându-i de la spălarea mâinilor și distanțare fizică care sunt cardinale în prevenirea COVID-19, potrivit Time.
Folosirea remediilor tradiționale există atât de adânc înrădăcinată încât majoritatea cetatenilor apeleaza la un tratament pe bază de plante pentru a trata o durere de cap sau o durere de stomac in detrimentul unui produs farmaceutic occidental.
Compania care a dezvoltat CVO, Institutul Malagasy de Cercetare Aplicată [IMRA], este foarte respectată în țară pentru lucrările sale de rafinare a acestor remedii: o parte din această cercetare a dus la descoperirea unor tratamente farmaceutice recunoscute la nivel internațional, cum ar fi Madeglucyl, care poate ajuta la gestionarea diabetului. De asemenea, a ajutat la identificarea potențialului de periwinkle din Madagascar în tratamentul cancerului; compușii izolați din floare sunt acum utilizați în tratamente pentru cancerul de sân, vezică și plămâni.
De la fondarea sa în 1957, cercetătorii institutului au prelucrat mii de plante medicinale utilizate de vindecătorii tradiționali din Madagascar.