Prima pagină » Sanatate » Ceai pentru rinichi: Cum să-ți păstrezi sănătatea filtrelor naturale ale organismului

Ceai pentru rinichi: Cum să-ți păstrezi sănătatea filtrelor naturale ale organismului

01 iul. 2021, 10:13,
în Sanatate

Infecțiile tractului urniar sau apariția pietrelor la rinichi pot cauza dureri puternice, iar acestea nu pot fi ignorate. Pentru a preveni inflamarea rinichilor și pentru a avea rinichi sănătoși nu este suficient doar să bei 2 litri de apă pe zi, ci trebuie să consume ceai pentru rinichi.

Ceaiurile pentru rinichi conţin plante care au efect calmant și ajută la funcţionarea normală a tractului urinar. Ceaiurile renale sunt indicate şi ca tratament suplimentar pentru inflamaţii. Aceste băuturi naturale curăţă vezica şi tractul urinar.

În condiții normale, rinichii filtrează zilnic aproximativ 180 de litri de apă, curățând astfel sângele de diverși produși dăunători. Printre aceste substanțe se numără urea, electroliții, zahărul, acizi și bazele care sunt filtrate datorită rinichilor și care reajung în sânge, într-o formă filtrată. Restul este eliminat alături de celelalte excreții rezultate din procesul metabolic, prin urină.

Ceai pentru rinichi: Remedii naturale pentru îngrijirea rinichilor

Problemele renale se pot ameliora nu doar cu medicamente, ci şi cu ajutorul plantelor medicinale. În plus, remediile natural pot preîntâmpina insuficienţa renală şi alte afecţiuni ale acestor organe.

Una dintre cele mai folosite plante pentru ameliorarea problelor renale este urzica. Urzica are capacitatea de a favoriza irigarea rinichilor, terapia cu această plantă fiind utilă în caz de inflamare a rinichilor şi cistită cronică. O lingură de preparat diluat în puţină apă, se administrează de 3-4 ori pe zi, sau sub formă de infuzie, câte 2-3 căni de ceai zilnic.

Urzica stimulează secrețiilor renale, favorizează eliminarea toxinelor și îndepărtarea reziduurilor metabolice. În plus, aceasta diminuează calculilii renali, reduce riscurile de infecții și este un diuretic puternic, având un rol important în mecanismele de purificare.

Mătasea de porumb este un alt remediu natural fiind recunoscută pentru efectele sale diuretice puternice.Mătasea de porumb favorizează eliminarea apei şi a sărurilor aflate în exces în organism şi calmează durerile renale. Aceasta are eficienţă demonstrată în tratarea problemelor vezicii urinare şi a rinichilor.

Mătasea de porumb se foloseşte sub formă de infuzie. Se toarnă două linguriţe peste 250 de ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 5 minute. Se consumă câte două căni pe zi.

Pătrunjelul, păpădia și coada calului, aliați în păstrarea rinichilor sănătoși

Datorită acțiunii sale diuretice, pătrunjelul reduce cantitatea de lichide reținute de corp, crește volumul de urină produs și îndepărtază patogenii din tractul urinar.

Pentru protejarea și curățarea rinichilor, se poate folosi o infuzie cu efect detoxifiant. Într-o oală, cu apă clocotită, se pune pătrunjel proaspăt, bine mărunțit, cam o lingură la fiecare 200 ml de apă. După ce se răcește, amestecul se strecoară și se consumă ca atare.

Pentru o acțiune diuretică mai puternică se poate amesteca infuzia cu alte ingrediente precum mierea și lămâia.

Un alt aliat de nădejde pentru purificarea rinichilor este păpdia. Aceasta are efecte diuretice, facilitează eliminarea toxinelor și combate retenția de apă.

Coada-calului una dintre cele mai des folsoite plante pentru tratarea problemelor renale. Datorită proprietăților diuretice și antioxidante, aceasta îndepărtează toxinele, prin creșterea sintezei de urină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *