Prima pagină » Sanatate » Ceai pentru respirație grea: Plante și ierburi care tratează afecțiunile respiratorii

Ceai pentru respirație grea: Plante și ierburi care tratează afecțiunile respiratorii

15 dec. 2021, 09:21,
în Sanatate

Odată cu venirea anotimpului rece tot mai multe persoane suferă de faptul că au o respirație dificilă, șuierătoare. Pentru a scăpa de acest disconfort este recomandat să bei ceai pentru respirație grea. Atât tratamentul naturist cât și cel medicamentos ajută în combaterea virozelor respiratorii, bronșitei și a altor afecțiuni ale aparatului respirator.

De cele mai multe ori, respirația grea și durere de spate în zona plămânilor apare din cauza unei boli pulmonare. Această senzație poate fi însoțită de tuse. Este recomandat ca perioada în care suferi de o respirație greoaie să eviți fumatul. Pentru a obține un diagnostic cât mai corect trebuie să consulți un medic pneumolog, care va prescrie un tratament.

femeie care tine mana la gura in timp ce tuseste

Respirația grea poate apărea atât în cazul unei viroze sau pneumonii bacteriene

Ceai pentru respirație grea: Remedii naturiste care ameliorează afecțiunea

Din moment ce ai obținut un diagnostic din partea medicului specialist poți apela la leacurile bătrânești. Plantele, de obicei, sunt foarte recomandate de către specialiști în cazul în care suferi de respirație grea. Printre cele mai cunoscute și la îndemâna oricui plante sunt menta, eucaliptul, cimbrul, cătină și tămâia.

Menta este considerată din cele mai vechi timpuri ca plantă care decongestionează căile nazale. Un ceai pentru respirație grea din mentă te va ajuta să scapi de efectele neplăcute a unei viroze. Menta are proprietăți curative, fiind foarte recomandată pentru aparul respirator. Pentru a reuși să obții un efect cât mai bun este bine să bei 2-3 căni de ceai pentru respirația grea din mentă, timp de 14 zile.

persoana care se tine de piept din cauza durerilor

Plantele, de obicei, sunt foarte recomandate de către specialiști în cazul în care suferi de respirație grea

O altă plantă foarte populară datorită proprietăților sale antiseptice este eucaliptul. Fiind unul dintre cele mai puternice remedii pentru a scăpa de respirația grea. Acesta are, de asemenea, și proprietăți antivirale. Dacă respirația grea este provocată de sinuzită, răceală, gripă sau bronșită, eucaliptul te va ajuta. Acesta va calma simptomele care apar din cauza virozelor respiratorii.

Acest remediu naturist poate fi adăugat sub forma unui ulei într-o cană cu ceai medicinal. Este important să pui doar 3-4 picături. În cazul în care nu ai găsit un ulei din eucalipt poți să bei și ceai preparat din frunze de eucalipt. Acestea vor elibera căile respiratorii și vor fluidiza secrețiile. Este recomandat de către specialiști să bei zilnic câte 3 căni.

Respirație grea: Tratament medicamentos pentru a scăpa de acest disconfort

Pentru a calma respirația grea poți să bei și ceai de tămâie. Acesta este un produs foarte benefic pentru mucoase, având efecte antimicrobiene. Pentru a prepara acest ceai ai nevoie să infuzezi 2 lingurițe de rășină de tămâie într-o cană de apă fiartă. Când îl bei nu trebuie să te grăbești, acesta se consumă cu înghițituri mici.

grafica persoana care se tine de plamani

Pentru a calma respirația grea poți să bei și ceai de tămâie

Atât ceaiurile cât și tratamentul medicamentos prescris de către medic te pot ajuta să scapi de afecțiune. Respirația grea poate apărea atât în cazul unei viroze sau pneumonii bacteriene, cât și în cazul persoanelor care suferă de astm.

Atunci când respirația grea este cauzată de astm, sunt recomandate medicamentele precum bronhodilatatoare și steroizii. Însă, atunci când infecția este provocată de o viroză, antibioticele pot alina disconfortul.

Printre pastilele recomandate de către specialiști se numără și opiaceele, antiinflamatoarele nesteroidiene și medicamentele anti-anxietate.

Pentru a scăpa de acest disconfort apărut la nivelul plămânilor o sunt la fel de bune și medicamentele cât și administrarea unui ceai pentru respirația grea. Aceste tratamente pot fi atât combinate între ele cât și luate separat.

femeie care se tine de piept din cauza respiratiei greoaie

Respirația grea apare din cauza unei boli pulmonare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`