Prima pagină » Sanatate » Ceai pentru răgușeală. Remedii naturiste pentru a scăpa de disconfort

Ceai pentru răgușeală. Remedii naturiste pentru a scăpa de disconfort

29 sept. 2023, 13:18,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane vor să afle care este cel mai bun ceai pentru răgușeală. În sezonul rece, ne confruntăm cu răceala, cu gripa și cu simptomele supărătoare asociate. Răgușeala afectează corzile vocale și este însoțită de durere puternică în gât sau de insuficiență respiratorie. Iată câteva remedii naturiste pentru a scăpa de disconfort.

Ceai pentru răgușeală

Răgușeala se manifestă printr-o schimbare a vocii provocată adesea de inflamarea laringelui și a corzilor vocale. Această difonie apare mai ales atunci când ne confruntăm cu gripa, răceala sau cu viroza respiratorie.

Pentru a scăpa de acest disconfort, putem recurge la câteva remedii naturiste. La îndemâna oricui și eficiente pentru a scăpa de răgușeală sunt ceaiurile de mușețel, ceaiul de gălbenele, infuzia cu mentă, mierea și sucul de lămâie, ghimbirul și apa cu sare.

Aceste leacuri naturiste sunt eficiente, însă dacă nu scăpăm de răgușeală trebuie să consultăm de urgență un medic specialist. Remediile din farmacia naturii sunt la îndemâna oricui și au numeroase beneficii pentru sănătate. Acestea nu doar că ameliorează răgușeala, ci și întăresc sistemul imunitar și combat răceala sau gripa.

Leacuri naturiste pentru a combate răgușeala

Un remediu naturist eficient pentru a scăpa de răgușeală este ceaiul de mușețel. Acesta se recomandă în cazul inflamațiilor tractului respirator. Ceaiul de mușețel are proprietăți antiseptice, calmează durerile și previne infecțiile laringiene. Acest leac naturist se prepară sub formă de ceai și se beau trei căni pe zi.

La fel de bun pentru a combate răgușeala este ceaiul de gălbenele. Acesta calmează gâtul iritat acționând ca un calmant și cicatrizant. Ceaiul de gălbenele se prepară din două lingurițe de flori de gălbenele puse în apă clocotită. După 15 minute de infuzat, se strecoată ceaiul și se lasă la răcit apoi se bea călduț. Un alt leac naturist este menta. Cu ceai de mentă se poate face gargară cât mai des pe zi. Ceaiul din frunze de mentă are acțiune calmantă și este eficient în tratarea răgușelii. Și sucul de lămâie îndulcit cu miere luptă împotriva infecției laringelui și acționează ca un calmant și antiseptic. Sucul de lămâte cu miere ameliorează durerea și reduce inflamația.

Siropul de ghimbir este recomandat și el pentru a trata răgușeala. Ghimbirul se dă prin răzătoare, se pune într-un borcan și se adaugă miere. După două săptămâni se va obține un sirop  ușor picant. Se iau câte 3 lingurițe de sirop pe zi. Pe lista remediilor eficiente pentru a scăpa de răgușeală este ceaiul de tei, de cimbrișor, de ceapă, de soc și de lumânărică. Gargara cu apă sărată ajută la calmarea durerilor unui gât inflamat și iritat. Răgușeala apare mai ales atunci când ne confruntăm cu răceala sau cu gripa. Un alt leac este amestecul făcut din gălbenuș de ou și lapte, băut de două ori pe zi.

Pentru a scăpa de răgușeală putem recurge la câteva remedii naturiste eficiente și la îndemâna oricui. Leacurile din farmacia naturii sunt recomandate pentru a scăpa de disconfort, dar dacă răgușeala nu dispare după câteva zile, trebuie să mergem de urgență la un medic specialist pentru a identifica principalele cauze și a primi tratamentul corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *