Prima pagină » Sanatate » Ceai pentru infecția urinară: Tratamente naturiste cu efect garantat

Ceai pentru infecția urinară: Tratamente naturiste cu efect garantat

26 mart. 2021, 10:29,
în Sanatate

Inflamarea tractului urinar poate provoca dureri intense şi tocmai de aceea n uar trebui batelizată. Multă lume apelează la un ceai pentru infecția urinară, remediile naturiste fiind o alternativă la persoane care au intoleranță la tratamentul medicamentos.

Infecţiile urinare sunt afecțiuni ale căilor renale apărute din cauza prezenţei în urină a unor germeni microbieni, a toxinelor eliminate de microbi şi a toxinelor de provenienţă alimentară sau medicamentoasă.

Potrivit cercetătorilor, femeile fac mai des infecții urinare față de bărbați din cauza diferențelor anatomice. Femeile au o lungime mai redusă a uretrei față de cel al bărbaților, care au uretră cu un traiect mai sinuos. Lungimea reudsă a uretrei la femei face ca la acestea să crească bacteriilor și colonizarea microorganismelor la nivelul tractului urinar.

Potrivit statisticilor, peste 80% dintre femei s-a confruntat cel puțin o dată în viață cu o infecție urinară și că peste 40 % dintre femei au prezentat cel puțin o recurență a infecției.

Infecția urinară poate afecta atât vezica urinară cât și rinichii.

Ceai pentru infecția urinară: Leacuri pe bază de plante

Încă din cele mai vechi timpuri, tratamentele naturiste pentru infecțiile urinare se bazează pe plante cu efecte antiseptice, diuretice, antiinflamatoare, calmante şi antispastice.

Unul dintre cele mai cunsocute ceaiuri pentru infecția urinară este ceaiul de urzică. Datorită fitosterolilor, taninilor și săruri minerale pe care le conține, urzica are un impact calmant și dezinfectant. Ceaiul de urzică reduce aciditatea urinei, micțiunea fiind mai puțin dureroasă.

Mai mult, ceaiul de urizcă dezinfectează întregul aparat urinar și contribuie la îndepărtarea bacteriilor. Se poate utiliza în perfectă colaborare cu tratamentele cu antibiotice.

O altă plantă foarte bună pentru tratarea infecțiilor urinare este coada-calului. Aceasta este printre cele mai apreciate plante pentru tratarea cistitei.

Coada calului ajută procesul de diureză, un mecanism prin care se formează și se elimină urina. Prin prezența flavonoizilor și a sărurilor minerale, pe de o parte stimulează funcțiile renale, pe de alta, dezinfectează tractul urinar.

Gălbenelele și mușețelul, utile în tratarea cistitei

Gălbenelele sunt des utilizate pentru tratarea cistitei datorită acțiunii antimicrobiene și antiseptice. Acestea pot reprezentant un tratament naturist foarte bun în lupta organismului împotriva bacteriilor patogene. Sub forma preparatelor naturiste, pentru accentuarea efectelor benefice, se pot întrebuința în combinație cu nalba.

Pentru durerile intense şi tensiunea din zona abdomenului cauzate de infecţia urinară se pot trata cu ceai de mușețel. Trei căni de ceai de muşeţel pe zi au efect datorită acestui ceai care acţionează ca antiseptic şi diuretic. Pentru infecțiile urinare se recomandă băi locale cu infuzie concentrată de mușetel.

Ceaiul de nalbă și afinele, efecte miraculoase

Prin efectele sale de calmare și emoliere, nalba reușește să reducă inflamațiile căilor respiratorii și ale tractului urinar. Ceaiul de nalbă se poate folosi pentru spălăturile externe locale, ajutând la prevenirea cistitei și la ameliorarea simptomelor dureroase.

Alte plante cu efecte foarte bune în ifnecțiile urianre sunt afinele, de la care se pot folosi atât fructele, cât și frunzele afinului. Acestea au o acțiune antibacteriană foarte puternică, mai ales contra E. Coli, care este principala vinovată pentru majoritatea cistitelor.

De asemenea, afinele au efecte cicatrizante și protective asupra epiteliilor reno-urinare, afectate de infecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`