Tot mai multe persoane administrează ceai pentru gură uscată. Secreția unei cantități insuficiente de salivă la o persoană este însoțită de gură uscată. Lichidul salivar îndeplinește multe funcții, dintre care principalul este antibacterian. Uscăciunea gurii nu este o amenințare serioasă pentru viața umană, dar poate provoca unele inconveniente.
Dacă gura este uscată, a face față unei astfel de situații este destul de simplă. Trebuie să bei un pahar cu apă. În alte situații, această problemă poate apărea din alte motive, de exemplu, din cauza antibioticelor sau prezența unei boli primare.
Ceai pentru gură uscată: Cum să previi deshidratarea
Conform specialiștilor, consumul de apă pe tot parcursul zilei poate ajuta la prevenirea deshidratării ușoare și, prin urmare, la prevenirea uscăciunii gurii. Îmbunătățirea igienei bucale. Menținerea unei bune igiene orale este importantă, indiferent dacă contribuie sau nu la uscarea gurii. Igiena adecvată include periajul și folosirea aței dentare. Asigură-te că îți clătești gura cu apă sau după fiecare masă.
Este de preferat să folosești o apă de gură care să nu conțină alcool. În multe cazuri, clătirile care conțin alcool ucid bacteriile și pot duce la uscarea gurii. Apele de gură care conțin xilitol pot ajuta la eliminarea bacteriilor și, în același timp, vă pot menține gura umedă.
Specialiștii spun că trebuie să folosești acadele fără zahăr. De asemenea, trebuie să alegi gumă fără zahăr. Se recomandă folosirea ghimbirului. Apa de gură cu ghimbir, ceaiul de ghimbir și alte produse care conțin această plantă stimulează glandele salivare și crește producția de salivă. De asemenea, ceaiul din cuișoare de va ajuta să ameliorezi disconfortul.
Încercă niște stimulente de salivă fără prescripție medicală. Printre astfel de produse se numără pastilele, spray-urile, apa de gură și altele. Poți să folosești umidificatoare în camera în care îți petreci cea mai mare parte a zilei.
Alte modalități pentru a scăpa de deranj
În cazul în care iei medicamente pentru o varietate de afecțiuni. Printre care obezitate, diaree, hipertensiune arterială, epilepsie, incontinență, astm, glicemie crescută și boala Parkinson, ar trebui să te consulți cu medicul tău pentru a vedea dacă medicamentele prescrise pot provoca uscăciunea gurii.
Abțineți-vă de la consumul unui număr mare de produse care provoacă gură uscată. Produse din tutun și alcool, cafea, ceai, băuturi energizante. De asemenea, este foarte important să respiri cu gura închisă, inspirând și expirând pe nas. Dacă metodele de mai sus sunt ineficiente pentru o persoană și uscăciunea gurii persistă mult timp, se recomandă să consulți imediat un medic.
Ceaiul verde, precum ceaiul de ghimbir, este, de asemenea, una dintre cele mai bune plante medicinale pentru tratarea gurii uscate. Are proprietăți antibacteriene și este capabil să prevină xerostomia. În plus, ceaiul verde este și un cunoscut stimulent salivar.
Aloe vera are beneficii nesfârșite când vine vorba de frumusețe și sănătate. În cazul xerostomiei, este important ca aloe să declanșeze funcționarea glandelor salivare și să crească producția de salivă în gură.
Ananasul este bogat în bromelaină, care ajută la curățarea gurii. De asemenea, fructul ajută la subțierea salivei și îmbunătățește producția de salivă.
Un ceai pentru gură uscată poate fi pregătit in rozmarin. Acesta are o aromă nu mai puțin minunată decât semințele de fenicul. Rozmarinul este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și calmante, care pot fi de ajutor în tratarea disconfortului.