Dar ori de câte ori te îmbolnăvești un ceai pentru gât iritat te va menține în putere. Acesta va reuși să reducă inflamația și durerea în gât. De asemenea, un ceai va calma secrețiile din nas și chiar tusea. Însă, dacă simptomele persistă mai mult de o săptămână, cu siguranță ar trebui să consulți un medic.
Un alt beneficiu al ceaiului din plante este că ajută la menținerea echilibrului de umiditate, care este foarte important în timpul bolii. Medicii sfătuiesc nu doar să mănânce mai multe fructe și legume cu un conținut ridicat de lichid, ci și să bei mai mult ceai. Dacă ești bolnav, ar trebui să bei aproximativ 10 căni de lichide neîndulcite. Iar pentru a scăpa de iritația din gât și de tuse te vor ajuta remediile naturiste.
Ceai pentru gât iritat: Cum să pregătești cele mai eficiente remedii naturiste
Mentolul care se găsește în frunzele de mentă are un efect calmant și analgezic asupra durerii în gât. În plus, menta are proprietăți antimicrobiene și antivirale. Prin urmare, ajută organismul nostru să lupte împotriva agresorilor, fie că este vorba de bacterii sau chiar de viruși. Ceaiul este extrem de indicat în cazul sinuzitei sau atunci când persistă tusea o perioadă lungă de timp.
Principala superputere a ceaiului din mușețel este faptul că acesta reușește să calmeze, și să elibereze stresul, ajutând să dormi mai bine. Întrucât un somn bun este deosebit de important în perioada răcelii, una sau două căni de infuzie de mușețel pe zi este o parte obligatorie a terapiei. Mai mult decât atât, mușețelul are și un efect antiinflamator. Astfel, acesta este foarte bun și în caz de durere în gât sau sinuzită. La fel de eficiente sunt și inhalațiile cu ceai de mușețel.
Studiile au confirmat că dacă bei o infuzie de echinacee în timpul răcelii, aceasta va reduce durata bolii cu cel puțin o zi. Însă, cel mai eficient remediu pentru orice boală a gâtului este ceaiul din ghimbir. Ingredientele bioactive conținute în ghimbir reușesc să calmeze țesuturile iritate. De asemenea, acesta inhibă activitatea bacteriană, reducând astfel inflamația. Ghimbirul reduce senzația de greață, aceasta fiind un simptom foarte frecvent întâlnit atunci când suferi afecțiuni respiratorii.
Ceaiurile pregătite după rețeta bunicii: Cum să ameliorezi rapid disconfortul
Când nepoții sufereau de o răceală, bunica pregătea o infuzie din scoarța unui ulm roșu. Scoarța acestui copac se dovedește a fi foarte vâscoasă. Însă, acesta este principalul său beneficiu. Acest lichid calmează durerea în gât. Apropo, bunica spunea că extractul de ulm roșu este unul dintre principalele ingrediente active care alcătuiesc pastilele pentru durerile de gât.
Unul dintre ceaiurile pe care bunica le pregătea în timpul unei viroze era infuzia de rădăcină de lemn dulce. În timpul unei răceli, gripă și chiar coronavirus, nu se recomandă categoric să bei băuturi dulci. Zahărul suprimă sistemul imunitar, fiind mai dificil pentru organism să lupte împotriva bolii. Însă, dacă nepoții doreau ceva ceva dulce, bunica încerca să facă un ceai din rădăcină de lemn dulce. Acesta este ceai este cel mai frecvent utilizat pentru tratarea afecțiunilor gastrointestinale. În primul rând arsuri la stomac, dar proprietățile sale antimicrobiene și antivirale pot fi, de asemenea, foarte utile pentru răceli.
Bunica prepara un ceai pentru gât iritat după rețete vechi știute doar de ea. Însă, chiar și ceaiurile din farmacii sunt extrem de eficiente atunci când suferi de un astfel de disconfort. Cel mai important este să consulți un medic specialist în caz de observi că afecțiunea nu se ameliorează.