Prima pagină » Sanatate » Ceai pentru eliminarea paraziților: Remediile naturale cu eficiență ridicată

Ceai pentru eliminarea paraziților: Remediile naturale cu eficiență ridicată

16 aug. 2021, 11:24,
BZI.ro, în Sanatate

Paraziții reprezintă niște organisme care trăiesc în sau pe corpul uman și se hrănesc cu țesuturi umane sau cu mâncarea pe care o consumă oamenii. Pentru eliminarea paraziților din organism există mai multe ceaiuri care au o eficiență ridicată și care te ajută să scapi de această problemă.

De obicei, sistemul imunitar face față prezenței paraziților fără a manisfesta anumite simptome. Totuși, sunt cazuri în care pe fondul unui sistem imunitar slăbit, numărul paraziților poate crește și poate duce în timp la apariția unor probleme de sănătate.

Înlăturarea paraziţilor intestinali este de mare importanţă pentru întărirea organismului şi pentru tratarea bolilor declanşate de paraziţi.

cana de ceai de cimbru

Simptomele prezenței paraziților în organism

Toxinele paraziților pot produce multe dereglări în organismul uman. Cele mai des întâlnite simptome în cazul prezenței paraziților în corpul nostru sunt vărsăturile, diareea, crampele stomacale dureri, enterita și enterocolita.

De asemenea, paraziții pot fi responsabili pentru unele boli ale aparatului respirator, precum pneumonia, dar și ale apariției unor reacţii alergice sub formă de erupţii cutanate și a bolilor neurologice, precum iritație nemotivată, dureri de cap, ameţeli, ticuri nervoase, convulsii epileptice.

Tot pe seama prezenței în organism a paraziților poate fi pus și sindromul de oboseală cronică şi tulburările mentale, anemie, care, în cazuri grave, poate duce la cancer de sânge, tulburări de somn, tulburări ale tonusului muscular, slăbirea sistemului imunitar sau împiedicarea procesului de vindecare a multor boli.

cana de ceai de hrean

În cazul copiilor, poate să apară o stare de apatie și lipsa chefului de joacă. De asemeneea, la copii poate să apară distensia abdominală, care nu dispare după masaj, dar și apariția pruritului anal, mai ales pe timp de noapte, care întrerupe și tulbură somnul.

La bebeluși, prezența paraziților în corp poate duce la prezența viermilor în scutec, anus sau scaun.

Parazitozele intestinale apar cel mai des la copiii de peste 6 luni, mai ales dacă au contact cu solul și murdaria. Pentru a preveni parazitozele, mâinile trebuie spălate frecvent, unghiile tăiate, carnea trebuie fiartă înainte de consum, iar legumele și fructele spălate bine, la jet de apă, înainte de a le mânca.

cana de ceai de cimbru

Ceai pentru eliminarea paraziților: Cele mai bune remedii naturale

Cele mai eficiente tratamente pentru viermi sunt reprezentate de antihelmintici, precum albendazolul, iar pentru giardia sau oxiuri se recomandă mebendazolul. Cu efecte imediate și care duc la rezolvarea problemei sunt și remediile naturale.

Unul dintre cele mai bune remedii pentru a scăpa de paraziți este ceaiul de cimbru, care are proprietăți vermifuge. Pentru prepararea ceaiului se folosește o lingură de cimbru uscat, pusă într-un vas cu apă clocotită. Ceaiul se acoperă, se lasă 10 minute la infuzat și se bea în timpul mesei, zilnic, timp de două săptămâni.

cana de ceai de hrean

Ceaiul de frunze de hrean este un alt remediu bun pentru eliminarea paraziților din organsim. Pentru a face acest ceai aveți nevoie de 1 litru de apă și 4 linguri de frunze uscate de hrean. Apa se fierbe și se adaugă cele 4 linguri de frunze de hrean uscate, se lasă timp de 5 minute, se strecoară și se beau 2 – 3 căni pe zi.

Pentru a scăpa de paraziți se poate apela și la semințele de dovleac. Se folosesc 40- 50 de semințe de dovleac, crude care sunt pisate și pot fi amestecate în lapte sau miere, rezultând o pastă. Se recomandă consumul unei linguri dimineața, înainte de micul dejun, timp de două-trei săptămâni minimum.

cana de ceai de hrean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *