Prima pagină » Sanatate » Ceai pentru eliminarea acidului uric: Remedii naturiste pentru simptomele gutei

Ceai pentru eliminarea acidului uric: Remedii naturiste pentru simptomele gutei

27 dec. 2021, 11:23,
în Sanatate

Acidul uric, care este o substanță chimică și reprezintă produsul final al descompunerii purinelor, este transportat de plasmă către rinichi. Pentru a ameliora simptomele gutei, acea inflamație a articulațiilor, caracterizată prin dureri, umflături, roșeață și căldură locală, cauzată de cantitățile prea mari de acid uric în sânge și în țesuturi, există mai multe ceaiuri pentru eliminarea acidului uric din organism.

Aproape 70% din acidul uric seric este filtrat și eliminat prin rinichi, în timp ce restul de 30% este eliminat prin tractul digestiv. În cazul în care există o cantitate mai mare de acid uric în organism se poate ajunge la afecțiuni precum leucemie și insuficiență renală.

persoana care sufera de guta

Dacă organismul produce prea mult acid uric sau nu este eliminată o cantitate suficientă din acesta, riscul de a boală crește exponențial. Un nivel crescut din acidul uric în sânge poartă denumirea de hiperuricemie, iar factorii de risc care cauzează acest lucru fiind mâncărurile grase, kilogramele în plus, diabetul, diureticele și excesul de alcool.

Excesul de acid uric duce la formarea de cristale în articulații, ducând la durere și inflamație. O articulație afectată devine de obicei umflată și rigidă și poate fi de culoare roșie sau violetă. Guta are legătură cu trigliceridele ridicate, consumul excesiv de alcool și cu consumul de alimente bogate în purină, cum ar fi carnea.

persoana care sufera de guta

Ceai pentru eliminarea acidului uric: Ajutor de la farmacia naturii

Există anumite plante care au în structura lor un conținut ridicat de magneziu și un conținut scăzut de calciu care ajută la reducerea eficientă a concentrației de acid uric, prevenind astfel acumularea acestuia la nivelul articulațiilor.

Unul dintre cele mai folosite ceaiuri pentru reducerea acidului uric este cel de urzică, fiind considerat bun pentru gută, deoarece reduce inflamația și durerea.

Consumul ceaiului de urzică face ca descompunerea purinelor să fie facilitată de proprietățile detoxifiante ale ceaiului, iar rinichii s-au regenerat.

Ceaiul de anghinare are proprietăți antioxidante, diuretice și detoxifiante. Toate aceste proprietăți ajută în lupta cu purinele și cu acidul uric în exces din organism. În plus, datorită acizilor linoleic, oleic și cafeic din acest ceai, purinele din sânge sunt eliminate eficient, tratând astfel cauza de apariție a concentrației ridicate și nu doar efectele.

persoana care sufera de guta

Ceaiul de păpădie ajută șa eliminarea acidului uric și îmbunătățește sănătatea rinichilor, diminuând acidul uric din sânge, înainte ca acesta să afecteze articulațiile și să provoace gută. Ceaiul de păpădie este bogat în substanțe nutritive care sporesc procesele celulare regenerative pentru ca organismul să se poată vindeca rapid și eficient de orice efect negativ cauzat de acumularea acidului uric.

Și ceaiul de coada calului ajută la reducerea durerilor de gută și conține numeroase substanțe nutritive, ajutând astfel la regenerarea celulară a țesuturilor, a rinichilor afectați, care nu mai pot elimina așa cum trebuie acidul uric din sânge.

Ceaiul de gheara-diavolului este un alt ceai cu proprietăți antiinflamatoare, care este foarte eficient în tratarea durerilor intense și care ajută la reducerea inflamației cauzate de gută. În plus, acesta are și un efect de reducere a concentrației crescute de acid uric, datorită efectului detoxifiant.

persoana care sufera de guta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025