Ceai pentru durerea de rinichi: Remedii naturiste pe care să le încerci acasă

de: BZI.ro
13:36, 08 sept. 2021

Durere de rinichi poate fi cauzată de infecție, inflamație, vătamare sau de expandarea rinichilor, sau de cauze care blocheazp fluxul de urină din rinichi. Pentru tratarea acvestor probleme există mai multe medicamente, însă multă lume alege să bea ceai pentru durerea de rinichi.

Durerea de rinichi poate să fie confundată cu cele de spate, însă există câteva diferențe între aceste. Durerea de rinichi este destul de intensă și reprezintă primul semn că ceva este în neregulă, motiv pentru care este important să se identifice cauza pentru a primi un tratament corespunzător.

Având în vedere că în zona rinichilor există mușchi, oase și alte organe, poate fi greu să se facă diferența între durerea de rinichi și cea de spate sau dacă este o altă cauză care a dus la apariția durerilor. Felul și localizarea durerii, dar și simptomele asociate, pot ajuta la diagnosticarea corectă a durerilor de rinichi.

Ceai pentru durerea de rinichi: Soluții oferite de natură

Pentru tratarea durerilor de rinichi există mai multe tratamente, în funcție de cauză, însă nu puțini sunt cei care aleg soluții naturiste pentru a ameliora sau chiar pentru a scăpa de această problemă.

Cele mai apreciate tratamente naturiste pentru durerea de rinichi sunt ceaiuri diuretice. De obicei, acestea se prepară adăugând 2-3 lingurițe de flori sau frunze uscate în 500 ml de apă clocotită, într-un vas acoperit. Ceaiul se bea pe tot parcursul zilei.

Unul dintre cele mai folosite ceaiuri pentru durerea de rinichi este ceaiul din cozi de cireșe. Acesta este antiinflamator, ameliorează durerea și disconfortul la urinare. Deoarece cozield e cireșe sunt bogate în săruri de potasiu, flavonoide și tanin, acest ceai restabilește echilibrul de la nivelul mucoasei care tapetează vezica urinară.

Un alt ceai recomandat în cazul dererii de rinichi este cel din mătase de porumb. Acest ceai se recoamndă mai ales pentru persoanele care au pietre la rinichi. Acest ceai este bogat în vitaminele B6, C, E, K, săruri de calciu și potasiu și are un efect antiseptic și antiinflamator.

Ceaiul din muguri de plop ajută la buna funcționare a rinichilor și a vezicii urinare. Mugurii de plop au efecte atimicrobiene, antiinflamatorii, analgezice, antifebrile, expectorante, diuretice și cicatrizante.

Ceai pentru pietre la rinichi: de coada șoricelului, soc sau urzică

Un alt remediu naturist împotriva durerii de rinichi este ceaiul din flori de coada-șoricelului. Acesta are efecte antiseptice și antiinflamatoare și se recoamndă consumul pe termen lung, de 2-3 luni, deoarece previne recurența cistitei.

Ceaiul din flori de soc are efecte diuretice ușoare și este folosit mai mult cu rol preventiv. Ceaiul de soc susține funcția renală și elimină eventualele bacterii care încă nu provoacă simptomele unei infecții. În plus ceaiul din flori de soc are un rol important în prevenirea acutizării stării celor care suferă de litiază renală sau care au predispoziție la cistite.

Urzica este una dintre cele mai eficiente plante în litiaza renală. Ceaiul de urzică ajută la drenarea rinichilor şi a căilor urinare în caz de inflamaţie. Urzica se poate folsoi şi sub altă formă de tinctură alcoolică.