Prima pagină » Sanatate » Ceai pentru crampe abdominale: Remediu eficient din inima naturii

Ceai pentru crampe abdominale: Remediu eficient din inima naturii

29 dec. 2021, 15:30,
în Sanatate

Crampele abdominale pot fi cauzate atât de gaze intestinale, cât și de boli inflamatorii. Pentru tratarea acestor probleme există numeroase medicamente, însă multă lume alege să bea ceai pentru crampe abdominale.

Durerea abdominală este localizată între piept și zona pelvină. Aceasta mai poartă numele de durere de stomac și poate fi generalizată, localizată, sub formă de crampe și colicativă (începe și se termină brusc). Cea sub formă de crampe, căci despre ea vorbim astăzi, este cauzată de gaze și balonare, iar adesea este urmată de diaree. Motivele de îngrijorare apar atunci când creşte periodicitatea disconfortului, durata depășind 24 de ore sau intervine febra.

Pentru a preveni acest lucru, nu ezitați să apelați la ceaiuri. Acestea pot face minuni!

ceai de plante

Dacă vă confruntați cu crampe abdominale, alegeți să beți un ceai calmant.

Ceai pentru crampe abdominale: Remediu la îndemână, care vă scapă de disconfort

Fie că aveți crampe provocate de stres sau fie că ați mâncat prea mult, ceaiurile din plante au efecte inconstestabile. Pot fi folosite flori de mușețel, chimen, armurariu, frunze de melisa, frunze de mentă, rostopască sau fenicul. Iată ce proprietăți au toate acestea.

Flori de mușețel

Tractul gastro-intestinal este calmat instant dacă beți o ceașcă de ceai cu flori de mușețel. Acest ceai este recomandat împotriva tuturor afecțiunilor gastrice, datorită efectului calmant pe care îl are asupra stomacului şi asupra nervilor.

Mai mult decât atât, mușețelul este capabil să regleze producția de suc gastric, având efect antiinflamator împotriva ulceraţiilor stomacale.

Chimen

Chimenul este responsabil de reglarea producției de suc gastric, prevenind în același timp crampele stomacale. Uleiul eteric din seminţele de chimen reușește să reducă formarea gazelor din intestin şi previne apariţia balonării. Astfel că, dacă ați consumat alimente grase, puteți apela cu încredere la ajutorul ceaiului de chimen.

ceai de chimen

Chimenul este o plantă bienală din familia Apiaceae, care crește în Europa și în vestul Asiei în soluri argiloase, uscate.

Armurariu

Armurarul este o plantă din familia Asteraceae. Inițial nativă în Europa de Sud și Asia, se găsește astăzi în toată lumea. În România crește mai ales în zonele calde și însorite, precum Dobrogea. Armurariul protejează celulele şi previne formarea de ulceraţii la nivelul stomacului. De asemenea, protejează împotriva crampelor stomacale.

Frunze de melisa

Melisa este o plantă aromatică, perenă, cu frunzele ovale, cu miros de lămâie, iar florile sunt crem şi înfloresc pe măsură ce se apropie vara. Ceaiul de melisa este bine cunoscut pentru proprietățile sale de reglare a producției de suc biliar şi pentru stimularea digestiei.

Frunze de mentă

Ceaiul de mentă luptă împotriva stărilor de greață și a crampelor abdominale. Consumând ceai de mentă, preveniți infecțiile stomacale.

Rostopască

Multă lume știe că ceaiul de rostopască este un adevărat pansament pentru stomac. Stimulează activitatea stomacului și are efect liniștitor.

Fenicul

Feniculul este bogat în potasiu și uleiuri eterice, fapt ce îl face ideal pentru calmarea unui stomac iritat. Ceaiul de fenicul tratează balonarea și vă scapă de disconfort.

ceai de fenicul

Feniculul sau molura este o specie de plantă perenă comestibilă din genul Foeniculum, familia Apiaceae, al cărei areal natural cuprinde regiunea mediteraneeană și sud-vestul Asiei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024