Prima pagină » Sanatate » Ceai pentru constipație: Cum te ajută natura să scapi de această problemă

Ceai pentru constipație: Cum te ajută natura să scapi de această problemă

05 mai 2021, 09:59,
în Sanatate

Problemele de digestie sunt tot mai des întâlnite în zilele noastre, ajungând să se manifeste de la vârste din ce în ce mai mici, iar constipația afectează o treime din populația globală.

Persoanele care se confruntă cu constipaţia trebuie să știe că înainte de a lua medicamente, care pot avea efecte secundare, pot să-și facă rapid un ceai de plante ce se poate dovedi foarte bun pentru rezolvarea problemei constipației.

Cauzele care duc la apariția constipației sunt alimentația săracă în fibre, dar cu proteine şi grăsimi animale în exces, dulciuri concentrate, lipsa unei hidratări corecte, dar și lipsa mişcării sau stresul. Constipația trebuie tratată corect deoarece poate duce la acumularea de toxine la nivel intestinal, perturbarea echilibrului florei intestinale, scăderea imunității digestive, crescând riscul de boală canceroasă.

În mod normal, o persoană sănătoasă are o medie de 2-3 scaune pe zi. Pentru asta trebuie păstrat un echilibru între nutriție, mișcare fizică, hidratare și lipsa de stres.

Ceai pentru constipație: Menta și ghimbirul fac minuni

Consumul de lichide calde reprezintă o modilitate bună de a te hidrata, fiind de asemenea și o bună cale naturală de eliminare a constipației. Prezența apei în scaun îl face mai moale și ajută să treacă mai ușor.

Fără îndoială, cel mai des ceai folosit pentru a combate constipația este ceaiul de mentă. Acesta este un remediu natural popular pentru problemele digestive. Tocmai de aceea, multe medicamente pentru ameliorarea bolilor digestive conțin mentă.

Efectul calmant al mentolului din mentă poate ajuta la relaxarea stomacului. Astfel, o cană de ceai de mentă după fiecare masă poate fi de mare folos celor care suferă de constipație.

O altă plantă din care se poate face un ceai care ajută la tratarea constipației este ghimbirul. În cazul în care constipația provine de la o digestie slabă, ceaiu ldin rădăcină de ghimbir calmează iritațiile din sistemul digestiv și îmbunătățesc digestia.

Ceaiul de ghimbir ajută digestie după o masă copioasă, nogată în grăsimi. Astfel, o ceașcă de ceai de ghimbir după masă poate ajuta organismul să proceseze mâncarea și să producă mișcări intestinale. În plus, este un ajutor pentru înmuierea scaunului și dispariția durerii ce apare în cazul scaunelor tari.

Papadie, ceai negru și mușețel, plante care ameliorează constipația

Ceaiul de păpădie este util în cazurile de constipație ocazională. Păpădia poate stimula ficatul să producă bila, ceea ce poate ajuta indirect la constipație.

Ceaiul de păpădie acționează ca diuretic, adăugând mai multă apă scaunelor. Acest lucru ajută la ameliorarea constipației ușoare.

Este recomandat să beți o cană de ceai de păpădie după masă.

Consumul de ceai negru accelerează mișcările intestinale datorită conținutului natural de cafeină, un stimulent care grăbește mișcările intestinale.

O altă plantă care poate face miununi în ameliorarea constipației este mușețel. Această plantă aromată este folosită în ceaiuri pentru efectele sale liniștitoare asupra organismului.

Se recomandă consumul unei căni de ceai de mușețel după mese sau spre seară deoarece acest ceai poate ajuta la calmarea mușchilor din intestine și la accelerarea timpului dintre o masă și mișcarea în intestin. Astfel, ceaiul de mușețel ajută și la obținerea unor scaune nedureroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 decembrie 2024
28 decembrie 2024