Prima pagină » Sanatate » Ceai detoxifiant. Cum să elimini toxinele din organism

Ceai detoxifiant. Cum să elimini toxinele din organism

27 iul. 2022, 12:28,
BZI.ro, în Sanatate

Orice instructor de fitness va confirma că o ceașcă de ceai detoxifiant potrivit face uneori minuni. Nu numai că întărește sistemul imunitar dar ajută și la îmbunătățirea digestiei, având o puternică proprietate antibacteriană. Ceaiul detoxifiant contribuie la eliminarea toxinelor din organism și la  reducerea inflamației.

Mai mult decât atât, un astfel de ceai afectează sănătatea pielii și inversează semnele îmbătrânirii.  Principalul lucru este să alegeți o „băutură de wellness” pe care să o adorați, deoarece fiecare ingredient din acest ceai are un istoric solid în industria frumuseții. Ceaiurile de detoxifiere sunt versatile și sigure. Dar unele persoane cu probleme de sănătate ar trebui totuși să trateze ingredientele cu precauție și să consulte un medic înainte de apela la consumul unui astfel de ceai în scop de slăbire. În primul rând, vorbim despre cei care suferă de anemie, diabet, boli de rinichi sau de ficat. Orice formă de detoxifiere este, de asemenea, considerată nesigură pentru femeile însărcinate.

o cana cu ceai detoxifiant langa o farfurie cu plante uscate si un ceainic pe o masa

În primul rând, vorbim despre cei care suferă de anemie, diabet, boli de rinichi sau de ficat

Ceai detoxifiant. Rețete oferite de celebri instructori de fitness

Potrivit celebrilor instructori de fitness, un ceai de acest tip este extrem de benefic pentru ten și pentru o piele strălucitoare. Majoritatea ingredientelor din aceste ceaiuri constau în ghimbir, cacao și scorțișoară. Aceste ingrediente au proprietăți antioxidante puternice, previn deteriorarea radicalilor liberi și protejează împotriva îmbătrânirii. De asemenea, menta ajută la calmarea inflamației și la normalizarea funcționării glandelor sebacee.

Pentru a pregăti un ceai pentru detox ca la carte vei avea nevoie de următoarele ingrediente. În primul rând, vor fi nevoie de 7 pahare cu apă, 1 linguriță de cacao, 1 linguriță de fulgi de cocos, 1 linguriță de stafide tocate și de o linguriță de scorțișoară măcinată. De asemenea, pentru a reuși să scapi de kilogramele în plus conform schemei Dukan este recomandat să pui în ceai și o lingură de ghimbir ras, 3 linguri de miere, 2 linguri de frunze de mentă și o lingură de petale de trandafir uscate.

o cana de ceai detoxifiant langa un ceainic si plante din care a fost infuzat

Dar unele persoane cu probleme de sănătate ar trebui totuși să trateze ingredientele cu precauție și să consulte un medic înainte de apela la consumul unui astfel de ceai în scop de slăbire

Ca și orice tip de ceai, unul detoxifiant nu este greu de pregătit. Puneți toate ingredientele într-o cratiță, aduceți ceaiul la fiert la foc mediu. Lăsați frunzele de ceai la foc mic timp de 3 minute, apoi lăsați încă două minute la infuzat. Când vrei să bei ceaiul strecoară-l și bucură-te de aroma acestuia.

Ceai indian pentru curățarea organismului de deșeuri. Cel mai eficient remediu pentru a scăpa de kilogramele în plus

Rețeta pentru un ceai unic de ghimbir cu efect detoxifiant, dar care îmbunătățește și starea de spirit și energizează pentru o zi întreagă este oferit de un celebru nutriționist. Conform acestuia, acest tip de ceai este cel mai bine să-l bei dimineața.

Pentru a pregăti celebrul ceai vei avea nevoie de 2 căni de apă, 1 lingură de oțet de mere, 20 g de ghimbir proaspăt, ras sau tocat mărunt, 2 lingurițe de turmeric, o felie subțire de lămâie, praf de piper cayenne și un baton de scorțișoară sau o linguriță de miere. Este bine să știi că ultimul ingredient este opțional.

o cana cu ceai pe o masa

Majoritatea ingredientelor din aceste ceaiuri constau în ghimbir, cacao și scorțișoară

Ingredientul central al unei băuturi pentru a scăpa de kilogramele în plus este oțetul de mere. Netezește pielea și tratează acneea. În plus, merele conțin fibre speciale care se umflă în stomac și te ajută să te simți sătul mai mult timp, acesta potolește rapid foamea.

Scorțișoara din compoziția sa accelerează metabolismul și reglează nivelul zahărului din sânge, deoarece imită de 20 de ori mai eficient acțiunea insulinei. Și este, de asemenea, bogat în mangan, fier, calciu. Lămâia este un depozit de substanțe pectinice care luptă împotriva excesului de greutate și scapă de toxine.

Astfel, pentru a pregăti un ceai detoxifiant vei avea nevoie de 500 ml de apă, 4 linguri de oțet de mere, 2-3 linguri de suc proaspăt de lămâie, 2 lingurițe de scorțișoară măcinată și jumătate de măr tăiat în felii. Pentru a pregăti ceaiul pune toate ingredientele cu excepția merelor în sticlă și agită bine timp de aproximativ 20 de secunde. Adăugați feliile de mere și lasă ceaiul să se infuzeze un minut după bucură-te de el.

persoana care tine in mana o cana cu ceai detoxifian

Potrivit celebrilor instructori de fitness, un ceai de acest tip este extrem de benefic pentru ten și pentru o piele strălucitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *